Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Emily, manželka bohatého spekulanta s cennými papíry, se tajně schází s malířem Davidem Shawem. Milenecký vztah ale manželovi nezůstane dlouho utajen. Protože se v poslední době svým podnikáním dostal do svízelné finanční situace, rozhodne se pro radikální krok. Navštíví milence své ženy pod záminkou koupě obrazu a pak mu nabídne obchod zcela jiného druhu. Ví, že se Shaw ve skutečnosti jmenuje Winston Lagrange a malovat se naučil ve vězení, kam se dostal pro podvody. Steven, který nutně potřebuje manželčiny peníze, nabídne Davidovi půl milionu dolarů, když Emily zabije. Aby na dobu vraždy měl neprůstřelné alibi, vypraví se do klubu. Emily ale muže, který ji přepadl, ve rvačce zabije. Steven, který po příchodu domů předstírá starost o svou ženu, zjistí, že pod maskou vraha není manželčin milenec, ale někdo jiný. Detektiv Karaman, kterému je případ svěřen, Stevenovi příliš nevěří. Navíc se ozve Shaw, který nahrávkou, na které Steven domlouvá vraždu své ženy, ho chce vydírat. Emily začíná tušit, že něco není v pořádku. (TV Nova)

(více)

Recenze (353)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Netřeba urážeti Viggo Mortensena, moh by totiž taky někomu nakopat místa, která byla předurčena výhradně k jemnému zacházení (viděli jste G.I. Jane?) :). Ale o to tady nejde. Jde tady o to, že Mistr Hitchcock je nesmrtelný a zřejmě nepřekonatelný. Gwyneth je krásná, jako obvykle, Douglas hraje celkem slušně, celkový dojem je nadprůměrný. 70% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvely devätdesiatkovy thriller so spickovym scenarom. V prvej polovici sledujeme perfektnu pripravu vrazdy, ktora sa v druhej polovici zvrtne a tak musi pachatel az do konca neustale pohotovo improvizovat a pritom to nepôsobi nevierohodne prekombinovane. Douglas si svojho bezcitneho parchanta poriadne vychutnal. Skvela je aj Gwyneth Paltrow ako jeho uboha manzelka, ktorej to postupne zacne dochadzat. Slabsi mi pripadal len Mortensen u ktoreho nechapem jak mohol tak dlhe roky hrat tak priemerne dokial z neho Cronenberg nevydoloval vo svojich filmoch strhujuce vykony. Jedina vec, ktora mi na filme trochu vadila, bola slaba angazovanost policie a nevyuzitost Davida Sucheta ako vysetrovatela. Pochvalu si zasluzi skvely soundtrack, ktory filmu dodaval napinavu atmosferu. Vysledkom je kvalitny thriller, ktory aj po rokoch stale bezchybne funguje. 8/10. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Těchto chytrých filmů, ve kterých se jednotlivé postavy snaží dostat tomu druhému na kobylku není nikdy dost. Douglas se rozhodně jednoho krásného dne že by se mohl zbavit své krásné manželky, ta ovšem jej touží pro změnu opustit. Spustí se řetězec událostí, které dlouhou dobu nedokáže vyjasnit ani věhlasný Hercule Poirot. 70% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Půvabná manželka bohatého spekulanta s cennými papíry má milostný poměr s nemajetným malířem. Když to její manžel zjistí, navrhne zaskočenému milenci, aby jeho ženu za půl milionu dolarů zavraždil. V poslední době se totiž dostal do svízelné finanční situace a nezbytně potřebuje manželčiny peníze. Malíř, který je ve skutečnosti podvodníkem zneužívajícím důvěřivé ženy, je nucen nabídku přijmout. Dokonale naplánovaná vražda se obrátí proti svému chamtivému osnovateli: žena totiž najatého vraha, který ji přepadne, v sebeobraně zabije. Proč nemá snímek napětí a spád když v něm hrají takový výborní herci to tedy nevím. Thriller prostě nesmí nudit. Jednou se to vidět dá, ale víckrát už bych na to neměl náladu. Prostě nuda. A je to možná dáno tím, že se jedná jen o remake Hitchcockova thrilleru Vražda na objednávku. A tak to zkrátka ani nemá čím překvapit. Mé hodnocení: 60% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrnej Thriller, kterej čerpá z hereckých schopností Michaela Douglase, kterého dobře doplňujou Gwyneth Paltrow a Viggo Mortensen, kteří se za svuj výkon rozhodně nemusí stydět, spíš naopak. Děj to má místy docela napínavej a celkem dobře propracovanej, ale občas to má hluchý místa, který ale nejsou moc často, takže se to dá v klidu přežít. Andrew davis natočil inteligentní thriller s několika dějovými zvraty, který jsou někdy trochu očekávaný a slušnou atmosférou. Nudit se u toho nebudete, ale k dokonalosti to má daleko ()

Galerie (54)

Zajímavosti (1)

  • Obrazy, které se nachází u Davida doma, jsou skutečnou tvorbou herce Vigga Mortensena, který roli malíře Davida Shawa ztvárnil. (Xavi6)

Reklama

Reklama