Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Rodinný
  • Krimi

Recenze (68)

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Leonardo a Brad, co víc si přát. Navíc je to fakt dobrej film, kdyby trval 4 hodiny, vydržela bych to. Má super momentky, rozhodně při něm čas utíká rychleji. Osobně jsem čekala závěr ještě více drsnější, vzhledem k tomu, jak to s Polanskim a hlavně jeho těhotnou přítelkyní dopadlo ve skutečnosti. Ale jsem ráda, že tak ďábelskej rejža neučinil.

plakát

Herec (2020) (seriál) 

Seriál je velmi ponurý, o odporných věcech, které se mohly stát. Po prvním dílu jsem to chtěla vzdát, ale dívala jsem se na druhý a velmi mě upoutala linka s Pavlem Baťkem. Svoji roli zahrál excelentně. Myslím, že nelze vyčítat, že je děj předvídatelný, nebo že se homosexuální téma opakuje. Bohužel to není scifi, ale celkem možné události, které mohly nastat a my je dokážeme lehce předpovědět. Komouši si zvolili mladého přitažlivého homosexuála a měli vytipované, na koho ho nasadit. Těžko ho využít jinak a proto se dá předpokládat, že bude dělat volavku na možné homosexuály, kterých se potřebovali zbavit. Jenovéfa mi v této roli nevadila, zahrála ji dobře, celkem vystihla politicky pronásledovanou ženu 50. let. Cina je dobrý herec. Jen jeho mluva má velké nedostatky, zejména v oznamovacích větách zvedá hlas do otázky (což je nešvar, který začal před několika lety dabingem amerických seriálů). Zní to pak nedůvěryhodně. Chvílemi působí toporně, ale potenciál má. O tom žádná :-). Třetí díl si dám, i když mi u toho dvakrát dobře není.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Jsem velký fanoušek Queen a FM. Tuhle ódu na tak božskou hudbu jsem dost postrádala. Pár výhrad bych našla. Moc by mě zajímalo, co by vzniklo za dílo,kdyby se natočil film se stejnými tvůrci a mohl do toho zasahovat sám Freddie. Pak tyhle dva filmy porovnat. Jsem si jistá, že by to byl úplně jiný film. O tom ta filmařina je. Je to film, umělecké dílo, ne skutečnost. ALE je sakra dobrý. Jdu ještě jednou a beru svoji pubertální dceru. Tohle musí vidět, vylepšit si hudební vkus, připomenout si, o čem je kamarádství, přátelství,láska a život. Protože vedle božské hudby je tenhle film právě o životních hodnotách, o tom, že člověk má jít za svým snem,nebát se, jen nesmí zapomenout na jednu podstatnou věc- kdo je.

plakát

Princezna se zlatou hvězdou (1959) 

Zvláštní je, že jako dítě jsem ji ráda neměla. S přibývajícími léty si uvědomuji kvality této milé pohádky. Skutečně až ted docenuji skloubení něžné hudby,baletu, veršů, hlasů a tváří...je to pohlazení po duši.

plakát

Labyrint - Epizoda 1 (2017) (epizoda) 

Kritizujete první díl, mnoho postav, mnoho dějových linek.....no tak se podívejte na první díl Labyrintu I. Napíchnutý na kůlu, dvě mrtvé holky, zastřelený soudce, kostelník a zvuky...necháme labyrint II rozjet a rozdíváme se stejně jako u jedničky, ne? Jinak hudba u jedničky lepší, s tím souhlasím. Co se týče obsazení - Kánocz a Majer byli o level lepší než Vilhemová a Hájek ( u něj je ještě šance, že se ukáže), nudná Vilhemová teda dobrá volba nebyla.

plakát

Trpaslík (2017) (seriál) 

Obyčejná rodina z Nymburka. Je to sprosté, ačkoli doma tak vulgární nejsme, věřím tomu, že mimo domov vulgarity lítají, hlavně mezi teenagery a dospělými taky. Takže přimhuřuji obě uši, občas mi to ale dost vadilo a kazilo celkový dojem. Jinak ale jsem moc ráda, že se tohle natočilo. Často kritizovaná postava rádoby rappera Ludka, prý je trapný. No a nemá být náhodou trapný, dřevěný, huhnající, hledající se...puberták? Pokud ano, zahráno slušně.Hlavně ta básen nakonec. No a takto bych ohodnotila všechny postavy v tomto seriálu, obsazení mi přijde dost trefné :-) Jediná hodně toporně zahraná mi přšla role Šourala a Jolanky, která tomu dala korunu v nepřirozeně zahrané facce s výtkou o couře...to bylo dost slabé. Abrhámovo ,, bude kaše" už se hláškuje mezi lidmi ted a já pořád vidím jeho luxusní scénu u bazénu.Hofmann neměl chybu a Suchánek taky perlil. Chvílemi přehnané, absurdní, možná trapné, ale světlých chvilek tam bylo hodně, celkem dost aktuální rasistické téma. A není to komedie? Je. A my se doma nasmáli,chvílemi jsme se doma přímo řehtali i s naší pubertačkou. Poslední díl byl šílenej úlet :-) Další plus je za věrohodné interiéry a exteriéry.

plakát

Bohéma - Past na svědomí (2017) (epizoda) 

Přijde mi šíleně trapné, že jediná ženská role je tam Bárdos s šíleným přízvukem. Proč tam sakra nejsou české herečky té doby? Na druhou stranu chlupatej zadek na jedničce v neděli v půl deváté večer jsem za svůj život ještě neviděla.

plakát

Bohéma (2017) (seriál) 

Po prvním dílu si vůbec netroufám bodovat a počkám po skončení seriálu. První díl hodnotím trochu rozporuplně. Na jednu stranu skvělý námět v nesmírně těžkém a zároven přitažlivém období a místě barandovských ateliérů plných našich filmových hvězd. Skvělý výkon Javorského a Dlouhého. Je to bruslení po tenkém ledě, hrát takové hvězdy ... a nepřehrávat ( i když to asi láká), aby se z toho nestala parodie. Od Javorského se čeká svkělá herecká práce, Dlouhý mě velmi potěšil a už jen kvůli těmto dvěma se budu dívat dál. Nevadí mi melodie, která film provází, ale čekala bych více dobové hudby, která by seriál doplnovala.Závěrečná ježkovo-werichova píseň se pěvecky nepovedla, určitě by se dala nazpívat jinou zpěvačkou, snad by bylo lepší použít krásnou dobovou nahrávku. Věřím, že se seriál dál rozvine, posune a bude zajímavější i z hlediska těch krkolomných vsuvek pana vypravěče. Co herečky 30. let, na kterých filmy stály a jejichž pracovní i životní osudy jsou neméně zajímavé a seriálu chybí, kde proboha jsou? Byt by se tam měly jen mihnout v miniepizodách. Jakási Lilli - i když Judith je mi sympatická, je to málo. :) Snad to nebude vedle manželek herců jediná ženská role tohoto seriálu. Tak si říkám po prvním dílu, že snad to nebude tak hrozné...

plakát

Pupendo (2003) 

S přibývajícími léty musím změnit hodnocení a přidat. Tklivá píseň zalézající pod kůži a osudy lidí za totáče( akademici a jiní umělci s nálepkou ,, příživníci, odpůrci atd..." zkrátka ti, kteří žili v minulém režimu řekněme odlišně až nestandardně.) Krásně zahrané všechny hlavní role i minirole ( živel Michnová). Hlučná láska ze zvyku Holubové a POlívky a dívčí platonicky obdivná a toužebná láska ke stárnoucímu umělci. Lidé se tu plácali v tom našem rybníčku jak pololeklé ryby a přesto to bylo chvílemi krásné. Film to vystihl Bravurně. Jediné co kazí celkový dojem je pár zbytečných scén, nejvíc asi vyběhnutá Cíba ze sprchy.