Takový malý filmový důkaz o tom, že ani v období české Nové vlny se netočily jen samé filmové skvosty a že kvalitní herecké obsazení ještě nutně nemusí znamenat kvalitní film. Zdeněk Podskalský zfilmoval námět manželské herecké dvojice Vlastimil Brodský a Jana Brejchová, které do své komedie také obsadil...a bohužel jen potvrdil, že to byl takový Zdeněk Troška své doby...(který točil především ,,pro diváky"). Místy hodně laciné, místy bez humoru, on ani sám scénář není bůhvíjak nosný a silný - připomíná mnohdy ozvěny dobově populární české crazy komedie a spoléhá především na obsazení osvědčených tváří, které zřejmě všechno zachrání... Mnohé se jim ale zachránit nepodařilo... Zdeněk Podskalský však někdy dal vzpomenout i na to, že natočil i geniální filmy (Světáci, Bílá paní...) - aluze na modrpartu rady Vacátka (pánové z ,,pětky", Mrázek a Bouše, se osobně ve filmu také objevili), reflexe politických procesů padesátých let (,,dostanete provaz, ale než vás rehabilitují, budete již dávno z kriminálu zpátky...") či hudební stránka filmu s několika ,,živými" písněmi Václava Neckáře. Ďábelské líbánky zkrátka nejsou až tak úplně ďábelské, jak by se podle doby vzniku a hereckého obsazení dalo čekat...(27.12.2007)

"Za deset minut o samotě tady dám deset minut o samotě kdekoli." Pánové, nežeňte se. Ďábelské líbánky můžete brát jako další varování. :-) Jaroslav Dietl a Zdeněk Podskalský nechali na chvíli stranou komunální satiru a zkusili štěstí s crazy komedií. Na úroveň králů žánru Macourka, Vorlíčka a Lipského se sice nevydrápali, ale v kontextu jejich vlastní tvorby je to jeden z vrcholů. Je tu trochu problém s udržením jednotné míry nadsázky (třeba sci-fi prvky ze začátku filmu se později ukážou jako bezúčelné a nepodstatné, stejně tak návštěva pánů Boušeho a Mrázka ze seriálu o Hříšných lidech), ale sranda to tedy rozhodně je! A to neobyčejně cynická. Už jen obsazení Jany Brejchové do veskrze záporné role (když pominu její tendence v Zabil jsem Einsteina, pánové!) je něco nevídaného, a co teprve ty dialogy! Vynikající je i kuriózní spojení Libíčka a Jiráskové jako popleteného kriminalisty a jeho sarkastické pravé ruky. Polozapomenutý klenot české komedie, originální a s humorem černým jako peklo. 80%(3.1.2006)

Ďábelsky dobrý film (crazy komedie) s osvědčeným Brodským a na druhé straně s výborným protikladem v podobě okouzlující energické ale i trochu extravagantní ženské Jany Brejchové. Manželé Brodští J+K si už předtím společně zahráli pod taktovkou režiséra Podskalského ve filmu "Ženu ani květinou neuhodíš", později v "Noci na Karlštejně". Herecké výkony, živé písně (Neckář s Golden Kids), černý humor a dialogy. Za lepší 3*.(12.5.2006)

Zajímavá komedie z roku 1970, ve které můžeme spatřit spoustu hereckých es. Začátek mne příliš nenalákal, ale jak se blížil konec, tak se mi i lepšila nálada a dojem z filmu. Celkově lepší 3*.(27.12.2007)

• WANDRWALL

Tohle se mi nelíbilo.(20.5.2011)

• Mariin

Sice velmi dobře herecky obsazeno (s výjímkou chorobně unylého V. Brodského, kterého rád nemám), ale jinak dosti primitivní příběh, navíc bohužel bez vtipných situací, které by mne opravdu rozesmály.(30.10.2009)

Lehce bláznivá komedie, ve které skvělá dvojice Libíček - Jirásková hravě a na plné čáře přehrává ústřední dvojici Brejchová - Brodský..(25.6.2004)

• raroh

Povrchní mišmaš (postmoderna by bylo silné slovo), kterému ovšem chybí kouzlo třeba takového Felliniho (odkazy na Sladký život tu jsou dost zřetelné). Silně odkazový film (Hříšni lidé města pražského, Lipského a Vorlíčkovy komedie, Zločin v šantánu), z nějž mě nejvíce bavily Neckářovy písně, rockový šanson tohoto druhu vůbec nevyčpěl.(2.8.2010)

"Taky zmije?" "Jo. Byla přivázaná za vocas a tudíž pěkně nasraná." Při sledování tohoto filmu jsem nemohl uvěřit vlastním očím. Vlastmil Brodský je standardně výborný, stejně jako Jan Libíček. A propos, tohle je další potvrzení toho, že tito dva pánové tvořili naprosto dokonalou komickou dvojici. Copak je tu dál? Spousta černého humoru, spousta situačního humoru, spousta slovního humoru, možná nejlepší role Jany Brejchové, v této době ještě stále velice pohledná Jiřina Jirásková a její sarkastický humr, a samozřejmě, last but not least pánové Bouše a Mrázek: "K službám, pane rado..." Sice to není tak skvostně geniální jako Světáci, ale stejně se jedná o parádní vtipnou jízdu bez dobově poplatných prvků a se skvělým obsazením...(3.3.2009)

Jan Libíček a Jiřina Jirásková spolehlivě strčili Brodského s Brejchovou do kapsy.(26.9.2010)

• 6thSun

70%?!! Jako vážně??? 30% Tak!(20.7.2011)

Miluji černé komedie a Ďábelské líbánky jsou doslova černočerné. Ze začátku mě trochu odrazovala až přehnaná fantastičnost, ale po výbuchu v atomovém krytu nastal ten pravý gejzír narážek a erotického jiskření. Brejchová je mrcha par excellence, ale přesto mě více zaujala Jirásková a její hlášky pronášené kamennou tváří. Kde jsou jen ty časy, kdy Češi ještě dovedli točit komedie, které obstály v plném srovnání se zahraniční produkcí...(27.12.2007)

Tohle že vzniklo v roce 1970, za počínající normalizace? Neuvěřitelné. Intertextovost, ironie, velmi velmi sexy Jana Brejchová, kapitán Libíček a "Taky zmije? Ano, a protože byla přivázáná za ocas, byla pěkně nasraná." o atomových krytech které byly určeny k výbuchu za úplně jiných okolnostech nemluvě.(28.12.2007)

Janžurka chtěla zabít Brejchovou!!! Tohle byl pro mne nejzajímavější moment na celém filmu. Tím druhým byl požár výzkumné organize. Poté se ještě chvílemi našla nějaká ta drobnost, ale celkově se jedná pouze o průměrnou černou komedii. Z počátku byla velice příjemná, která mne bavila, ale po půlhodině nastal její útlum. Ačkoliv se v ní objevila plejáda předních českých herců, tak jejich role byly tak rozverné a nereálné, až byly nepříjemné.(20.5.2011)

Bohužiaľ len priemerný film , aj keď výborne obsadený... Páčila sa mi dvojica Libíček + Jirásková.... dávam 65%.(14.11.2011)

Film je možná ještě o něco lepší než podobně černěhumorné Čtyři vraždy stačí, drahoušku. Jsou zde skvělé hlášky Jana Libíčka a také scéna s divoce tančící Helenou Růžičkovou. Už jenom kvůli tomu se vyplatí film vidět.(22.1.2008)

Začátek filmu, který je dosti zmatený až šílený by mohl leckoho odradit, ale jakmile geniální docent Brodský s asistentkou Brejchovou odjedou po svatbě na líbánky, začne to být to pravé ořechové. První housle tu ale nepochybně hraje Jan Libíček v roli komisaře, jemuž role sedí na tělo a nepokrytě si jí užívá. Nadto je film chytrý, plný inteligentních vtipů, člověk je místy sotva stíhá registrovat. Navíc si díky tomuto snímku my pozdě narození můžeme uvědomit, že ty staré dámy, legendy naší kinematografie (Brejchová, Jirásková a Janžurová), byly za mlada docela pěkné ženské. 70%(7.5.2011)

Bláznivá a dá se říci i černá komedie spadá do období manželů Brodských, kteří to prý i vymysleli. Zd.Podskalský natočil lepší filmy.(20.2.2003)

• PollyJean

zdeněk podskalský od světáků už na cestě k ohnivým ženám a spol...(22.5.2011)

Bláznivá komedie plná černého humoru. O tom jak se může změnit život nenapravitelného sukničkáře, když se dvě jeho favoritky rozhodnou ho dostat jen pro sebe. A berou to velmi cílevědomě, velmi osobně, velmi sobecky v zakrývání stop, až jde sukničkářovi nepřetržitě o život. Naví parodické narážky na radu Vacátka a špetka narážek na vynikající komunistické zřízení. Docent Kostohryz (dobrý Vlastimil Brodský). veůlá vynálezce, svým pubertálně chtivým chováním připraví nejednu horkou chvilku nejen sobě, ale i ostatním zúčastněným. S vypětím veškerých svých sil bojuje o svůj holý život a ve chvíli domnělého konečného klidu se vrací vše znova na začátek. Dagmar (dobrá Jana Brejchová) se tak stává jeho první ženou, která mu připravuje překvapení na každém kroku. Je nelítostná ve své cestě za svým cílem a za uchránění své beztrestnosti a tak manipuluje a vraždí. Ester (Iva Janžurová) se pak stává Kostohryzovou druhou ženou, neméně ctižádostivou svých cílů. Kapitán Libíček (skvělý Jan Libíček) se snaží dopadnout toho pravého vraha. Z toho důvodu navádí Kostohryze do nových a nebezpečných situací ve prospěch spravedlnosti. Alžběta /dobrá Jiřina Jirásková) je Libíčkovou pravou rukou, která nakonec poklidnou silou dostává svého šéfa k oltáři. Příjemně zábavné.(11.2.2011)

<< předchozí 1 2