Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (36)

plakát

Sully: Zázrak na řece Hudson (2016) 

Měl sem velké očekávání k mému oblíbenému příběhu o Sullym, o kterém jsem hodně četl a viděl spoustu dokumentů. A byl jsem velmi potěšen, že se toho zhostil Eastwood za jeho pomoci, protože kdo jiný umí natáčet tak reálně příběhy jako právě on? On moc dobře ví že se dá divák zaujmout i filmem kratším než 3 hodiny. Hodinka a půl byla naprosto dostačující a bylo fajn se dozvědět i něco o osobním prožití této nelehké životní situace do které se dostali kapitán a první důstojník - a vlastně všichni na palubě airbusu a320. A vlastně o celém průběhu vyšetřování, které muselo být o nervy. Za mě jasný, velmi poutavý, detailní a přímý příběh. Kdybych chtěl být trošku rejpal, vyzdvihl bych ještě mimo vynikající výkon kapitána a prvního důstojníka, záchranářů a všech kdo se toho zúčastnili i konstrukci letadla, která byla až neobvykle silná - všichni na palubě si vybrali ten nejvíc lucky day v jejich životech.

plakát

Nevinnost (2011) 

Jelikož sem už viděl na toto téma pár filmů, tenhle byl pro mě největší zklamání. Jak tu mnoho z vás píše, že v něm dokázal tenhle film probudit emoce atd... Ve mě nic takového ne. Mimo to jsem se nudil a téměř nikdo nebyl ve filmu přesvědčivý. I když ono tak nešlo úplně o herce jako o ten divnej scénář. 1 hvězda za Vetchého a Čermáka.

plakát

Oddělen (2011) 

Svým způsobem smutný a depresivní film, který ukazuje že všichni máme nějaké problémy, a je jen na každém jak se k nim postavíme, i když se kolikrát zdají beznadějné a bezvýchodné. Přijde mi že film nebyl o tom jak to chodí ve školách, ale spíš tak obecně v životě. Adrien Brody zahrál svojí postavu dost přesvědčivě. 80%

plakát

Zmizení (2013) 

S jistotu po shlédnutí tohoto filmu můžu říct že dokonalejší a drsnější thriller od Se7en sem neviděl. Aby mě nějaký film dlouhý 2 a půl hodiny přibil do křesla takovým způsobem jako se to povedlo Prisoners, to už tady dlouho nebylo. Jak už tu někdo poznamenal, čekal bych že tohle muselo být natočeno rozhodně nějakým severským režisérem, protože něco tak neskutečně krutého jen tak někdo natočit neumí. No spoilery tu psát nebudu, nicméně to má perfektně zapadající příběh s drsným, ale za to výborným koncem.

plakát

Gravitace (2013) 

Teprve dnes jsem se ke Gravity dostal a rozhodně není čeho litovat. Co se týče vykreslení vesmíru a efektů, rozhodně tento film patří na top 1 příčku. O postavách se v tomto filmu nedozvíme nic, což je trošku škoda. Možná by to nemuselo rovnou začínat ve vesmíru, a mohlo to být o nějakou tu minutku delší. Ale jinak v tomto žánru mi to přišlo celkem originálně pojaté a to bylo jedině do plusu. Asi zbytečné čekat od Gravity příběh, ten bohužel (bohudík - vyberte si) není úplně jeho účelem. Vizuálně perfektní a ke konci dosti napínavé survival drama. Rozhodně stojí za to to vidět.

plakát

Kapitán Phillips (2013) 

Pro filmy Paula Greengrasse mám jistou slabost. Kapitán Phillips je opravdu výborný film, kterému nechybí ani trochu napětí, které funguje od začátku do konce filmu. Člověka až mrazí pokud si představí že tohle bylo natočeno podle skutečných událostí. Piráti opravdu výborně vybraní a Tom jako vždycky super. A konec s Navy seals perfektně vygradovaný totálně do maxima. Konec zdrcující. Pro mě jeden z top filmů roku 2013, ne li vůbec nejlepší.

plakát

Rivalové (2013) 

Jakožto fanoušek filmů podle skutečné události a motoristických sportů se mi dostalo o dost víc než jsem očekával. I když jsem závody těchto rivalů osobně nezažil, dokážu si na základě tohoto filmu udělat jasnou představu jak moc velká rivalita mezi Laudou a Huntem byla a jakým přínosem byli oba dva pro F1. Rivalové jsou natočeni tak, abyste se prostě do konce filmu nemohli rozhodnout, komu budete vlastně víc fandit. Já to přál oboum dvoum. Zasloužili si vyhrávat oba dva stejně. Poslední období kdy byla rivalita ve F1 ještě k vidění bylo: Schumacher vs Hakkinen, i když asi nebyla tak intenzivní jako mezi právě Laudou a Huntem. Je škoda že dnes nic takového už k vidění ve formulích není, ale to sem už nepatří. Každopádně výborný příběh, dějová linie naprosto zapadající, perfektní záběry ze závodů doprovázené velmi dobrými hereckými výkony Brühla a Hemswortha a hudbou od Hanse Zimmera.

plakát

Insidious (2010) 

Docela dobrý horor. K mojí smůle jsem první viděl až film: V zajetí démonů, který byl minimálně o 2 třídy lepší. Ale to značí pouze to že James Wan jde se svými filmy stále nahoru a sem zvědav na Insidious 2. Scénář byl jednoduchý a prostředí ve kterém se to odehrávalo ve mě nevzbuzovalo pocit toho, že by měla přijít nějaká lekačka, co by mě dostala na kolena. A Rose Byrne, i přes to, že je opravdu pěkná a zahrála dobře, tak na mě nepůsobila tak věrohodně jako Lili Taylor právě z filmu: V zajetí démonů.

plakát

Kapitál (2012) 

Možná tím že málokterý film o politické špíně mě dokáže zaujmout, možná mi jen tenhle film prostě nesedl. Dejme tomu že to tak doopravdy chodí. Příběh nebyl tak špatný, i když dle mého názoru nebyl téměř žádný prostor pro ostatní herce než Elmaleha a vždy výraznějšího Byrna. Možná cíleně, netuším. Postavy na vyjímky nezapamatovatelné, takže po chvíli jsem se ztrácel i v tom kdo s kým a proti komu vlastně je a čím dál film plynul, začalo to být i zmatečné. Pasáže s modelkou mě opravdu nebavili. Od kvalitního filmu čekám mimo dobrý příběh i trochu akce, napětí a alespoň trochu humoru a ani jedno se nedostavilo. I když co se týče humoru, tak mě alespoň pobavil konec a novodobý Robin Hood pro bohaté. Pro mě zajímavé komentáře: Fr & sto7ra & Marigold

plakát

Světová válka Z (2013) 

Opravdu dlouho jsem se bál do tohoto filmu jít. Hodně filmů na téma zombie jsou neskutečné průsery. Ale dnes jsem konečně chytl náladu a odvahu na to si World War Z pustit, už kvůli Bradovi. No a dojmy více než překvapivě dobré. Moc hezky natočená, rychlá a zábavná akce, která drží neustále v napětí, fajn pointa a výborný konec, který jsem nečekal. Rychlé scény střídají ty pomalejší a není to vůbec na škodu, ba naopak, alespoň tu Brad taky dostává prostor pro sebe. Na rozdíl od jiných zombie filmů se mi tu líbila rychlost a agresivita zombíků, kteří si pohrávají ve městech s auty jako s hračkami, které si právě koupili k 5tým narozeninám. Film má obecně rychlý spád a Marc Foster ho dle mého názoru posunul v pozitivním slova smyslu za hranice klasických a nudných zombie filmů. Já se bavil po celý film. Pro mě velké překvapení.