Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Recenze (11)

plakát

Kolonie (2015) 

Upřímně nechápu vysoké hodnocení tohoto filmu. Film je absolutně nicneříkající, po shlédnutí traileru už víme v podstatě vše, co se ve filmu odehraje. Nevíme vůbec nic o motivaci postav pro jejich činy, celé je to šité horkou jehlou a nedává smysl. Opravdové zklamání.

plakát

Fany (1995) 

Pro mě jednoznačně klenot české kinematografie. Ačkoli celý film většinou probrečím, nikdy si nenechám ujít reprízu. Duo Bohdalová - Jirásková naprosto exceluje. Příběh je velice realistický a popisuje každodenní trable spojené se soužitím s osobou mentálně postiženou. Každodenní boj sám se sebou, svými hranicemi, svědomím i životními hodnotami. Velmi také chválím fakt, že hrdinka Fany, ač zaostalá, dokáže být i moudrá (" Proč tomu psovi říkáte pane?". "Protože nemá žádného pána, tak je sám svým pánem".), neboť z vlastní zkušenosti vím, že takoví lidé mohou být skutečně inspirativní. Nemám tomuto filmu co vytknout.100%.

plakát

Bůh masakru (2011) 

Film kde se vůbec nic neděje a když už, tak je to pěkně přitažené za vlasy. Ale nakonec jsem se docela zasmála nad pointou ...

plakát

Třináctý příběh (2013) (TV film) 

Film, kde se absolutně nic neděje a na který se dokoukáte do konce jen proto, že se vám nechce věřit, že se tam skutečně nic nepřihodí. A bohužel, koukat do konce je vážně zbytečné.

plakát

Zloba - Královna černé magie (2014) 

Krásná pohádka, která vás sice nenadchne, ale ani neurazí. Bavila jsem se celou dobu, i vtipy cílené na dětské publikum mě pobavily, protože pohádce tu jednoduchost zkrátka odpustíte. Příběh je jednoduchý, ale nekopíruje klasickou předlohu, což je jeho největší klad a vlastně důvod proč je zajímavý. Rozhodně tak celý příběh dává větší smysl než původní zpracování.

plakát

Tak dlouho tě miluji (2008) 

Skvělý film se skvělou Kristin Scott Thomas, za kterou ovšem nezaostává ani Elsa Zylberstein. Pointu sice tušíte už od začátku, ale to není podstatné. Film totiž dokonale pracuje s emocemi, postavy jako by byly vašimi sousedy - naprosto uvěřitelné, přirozené. Tento film nutí člověka se zamyslet nad zločinem a trestem, a především pak odpuštěním.

plakát

Prometheus (2012) 

Tak tohle bylo obrovské zklamání. Film neměl hlavu ani patu, scénáristi snaží šokovat informacemi, které však pro děj nemají žádný význam (viz. scéna s otcem postavy Ch. Theron). Navíc motivy postav byly pro mě zcela nepochopitelné, o to víc motivy samotného R. Scotta natočit tento film.

plakát

Sněhurka a lovec (2012) 

Začátek filmu byl strhující a nervydrásající. Mé srdce zaplesalo, že tady bude konečně pořádný fantasy horor. Bohužel se postavy záhy začaly chovat nelogicky. Ale dobrá, pořád se děj nějak hýbal a stále měl hlavu a patu. Ovšem přitroublí trpaslíci vykopali hrob zbytku příběhu. Za celou dobu Sněhurka nezavdala nikomu příčinu, proč by ji měl následovat. Deset let si lidi nechají kálet na hlavu, ale jakmile přiběhne nějaká holka, která zatím nic neukázala a nedokázala, pozvednou meče? Jedno velké ACH JO! za nevyužitý potenciál. 50%

plakát

Občanský průkaz (2010) 

Tenhle film mě opravdu potěšil. Při zásahu VB v podchodu ukápla slza. A musím dát za pravdu slovům mé máti, že by se to mělo promítat každý den těm, co vzpomínají, jak bylo za komunistů dobře.

plakát

Barbar Conan (2011) 

Pokud filmu odpustíte poněkud patetický začátek, užijete si necelé dvě hodinky plné akce. Krev stříká, ale režisér se naštěstí nevyžívá v nechutnostech a brutalitě, tudíž mohou film zkouknout i slabší povahy. Conan je prostě klasická letní oddechovka, při níž si dokonale vyčistíte hlavu.