Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Dokumentární
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

„Marečku, podejte mi pero!“

„Marečku, podejte mi pero!“ (1976)

Pro mě osobně legenda mezi českými filmy, kterou si nenechám ujít při žádné repríze. Hláška střídá hlášku a důležité je, že ty se neokoukají ani při několikátém zhlédnutí. Prostě parádní film, z dílny scénáristů Svěráka a Smoljaka můj nejoblíbenější.

Dědictví aneb Kurvahošigutntág

Dědictví aneb Kurvahošigutntág (1992)

Ačkoliv Miroslav Donutil ani Bolek Polívka nepatří mezi mé oblíbené herce, v tomto filmu je především Polívka excelentní. Některé jeho hlášky jsou skvělé a mnohé z nich už se postupem času staly legendárními. Polívkova "moravština" dodává filmu šťávu a mně se moc líbí, i díky tomu, že z Moravy pochází moje matka a její matka tam stále žije. V některých frázích, které Polívka jako Bohuš ve filmu používá, jako kdybych úplně viděl svého dědu. Tímto prvkem je mi film ještě bližší. Pět hvězdiček!

Warrior

Warrior (2011)

Naprostá paráda. Film, který mě bavil od začátku do konce a já se od něj nemohl odtrhnout. Oba bratři neměli lehký život, prošli si těžkými situacemi a jejich příběhy jsou proto více než poutavé. Jak Hardy, tak Edgerton zvládnou své role s noblesou a film udělají ještě zajímavějším. Možná jediné, co bych filmu vytknul, je v určitých chvílích celkem očekávaný průběh děje. Asi nejsem jediný, koho už na začátku turnaje napadla dost čitelná myšlenka, že se bratři nakonec potkají ve finále. Ale to je jen malá kaňka, která na mém pětihvězdičkovém hodnocení nic nezmění. Pro mě osobně jeden z nejlepších, ne-li vůbec nejlepší, filmů roku 2011.