Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Oblíbené filmy (10)

Život Briana

Život Briana (1979)

Fwee Wodewick! Jeden z nejzábavnějších filmů všech dob. A určitě nejhloupější! :)

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Existuje několik druhů filmů. Například film, na který se podíváte jednou a řeknete - BOMBA! Ale pak na něj zapomenete... Pak existují filmy jako je Amélie. Film, na který se můžete dívat pořád a pořád a pořád dokola a čím víckrát se na něj díváte, tím je lepší. A proto se mi tento film tak líbí. Není jako ostatní, je úplně jiný. Amélie nás zavede do zcela jiného světa. Do světa sběratelů nepovedených fotek, do světa šípkových růženek v komatu, do světa trpaslíků co jezdí na cestu kolem světa. Ano, to je svět Amélie Poulainové, který je tak úžasný.

Černá labuť

Černá labuť (2010)

Závěrečná slova Niny jsou naprosto pravdivá. Bylo to dokonalé a ona, ona byla taky dokonalá. Pro mě film roku!

Agora

Agora (2009)

Až neuvěřitelné. Silný příběh, kde se teologie bojuje proti filosofii a náboženství proti náboženství. Krásná ukázka toho, jak víra lidem už od věků spíše škodila, než-li pomáhala. A krásná ukázka toho, jak hlavně kvůli víře doteď nejsou ženy rovnoprávné s muži. Dokonale propracovaný příběh nadšení a a pohrdání, příběh lásky a nenávisti, příběh moudrosti a šílenství. Příběh, který nejen díky lokacím a kulisám chytne mnoho lidí za srdce. Navíc je velmi poučný, ostatně takový historický film má být. Ale toto je rozhodně první historický film, který se mě tolik dotkl a tolik toho ve mně nechal. To množství pravdy, které ve filmu zaznělo, ani nejsem schopen zpracovat najednou. Navíc ta úžasná Rachel Weisz... a Rupert Evans vypadal doopravdy jako anděl.

Atlas mraků

Atlas mraků (2012)

Neuvěřitelné. Je to Velký film s Velkým poselstvím. Nemá cenu komentovat technickou ani hereckou stránku. Komentář k příběhu by byl zase na tyto stránky moc dlouhý. Vyzdvihnu proto alespoň hudbu - je tak úžasně jemná a nepodbízivá, že si mě získala. Krásně dotváří celý komplex a myslím, že např. takový Nolan se Zimmerem, jehož hudba dělá třetinu filmu, by se tady mohli učit...

Pokání

Pokání (2007)

Neuvěřitelné, úžasné, dokonalé. Režie byla super, herecké výkony odzbrojující a scénář...ten byl dokonalý. Konec se řadí mezi mé NEJ konce...tak smutný ...

Billy Elliot

Billy Elliot (2000)

Tohle je jeden z mála filmů, u kterých i postopadesáté na konci bečím štěstím. Jedinečný filmový zážitek!

Modlitby za Bobbyho

Modlitby za Bobbyho (2009)

Jeden z nejúžasnějších film, které jsem viděl - co se příběhu týče. Herecký výkon Sigourney Weaver - kam se na ni hrabe S.Bullock s Blind Side...byla neuvěřitelně uvěřitelná a tento film hodně pozvedla nahoru. Celý film byl emotivně obrovsky silný a závěrečná část filmu byla prostě nepopsatelná. Smekám, smekám a ještě jednou smekám nad tímto televizním skvostem.