Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Mám rád anglické romantické komedie. A Lásku nebeskou považuji za nejlepší.

Happy End

Happy End (1967)

Geniální, originální a především na české poměry netradiční film.

Dogma

Dogma (1999)

Možná se nejedná o nejlepší film od Kevina Smithe, ale vzhledem k tomu, že je to jeho první film (díky kterého jsem Smithe jako režiséra i jako herce poznal), který jsem od něj viděl, tak si pět * od mně zaslouží právem. Nejenže se jedná o dobrou komedii, ale díky jeho narážkám na církev i hodně chytrý film (musím přiznat, že všechny narážky jsem pochytil až tak po třetím shlédnutí).

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Knížku zbožňuji. Považuji ji za jeden ze základních kamenů epické fantasy a rád se k ní často vracím. Když jsem na konci devadesátých let zjistil, že se bude natáčet film a viděl jsem trailer, nemohl jsem se dočkat (a datum premiéry Společenstva - Vánoce 2000 se zdálo v nedohlednu). Peter Jackson mě nezklamal a přes některé odchylky od knihy (které jsou nutné, samozřejmě) se jedná (dle mého názoru) o nejlepší fantasy film všech dob.

Ti druzí

Ti druzí (2001)

Film, který k budování strašidelné atmosféry nepotřebuje potoky krve nebo laciné lekačky a přesto skvělé dávkovanými porcemi napětí dosahuje v divákovi pocit stísněnosti po celou dobu promítání. A skvělá pointa na závěr!!!