Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi

Oblíbené seriály (6)

Hitlerovi muži

Hitlerovi muži (1996)

Úctyhodně vypracovaný cyklus, který právem získal několik ocenění a zaslouží si velkou pozornost. Jednotlivé díly jsou smysluplně a poutavě odvyprávěné a mapují kariéru dotyčného od jeho počátku až do samotného konce. Podstatné informace ať už známé, či neznámé jsou zde samozřejmostí a mě nezbývá, než se přiklonit k názoru, že na toto téma patrně nic lepšího nevzniklo.

Hitler a holocaust

Hitler a holocaust (2000)

Démonický dokument, který bez příkras zobrazuje nejodpornější zločiny 20. století, tak jak se skutečně staly. Autentické a deprimující díky dobovým záběrům a očitým svědkům. Tajuplná hudba umocňuje poutavost a zejména záběry na koncentrační tábory za doprovodu této chladné huby vyvolávají nejen agresi, odpor či smutek, ale i další otázky týkající se samotné lidskosti. Na téma holocaust jsem neviděl moc dokumentů, ovšem toto zpracování je ukázkové. Za sebe však mohu říct: Už nikdy!

Hitlerovi válečníci

Hitlerovi válečníci (1998)

Prakticky stejná delikátní záležitost jako Hitlerovi muži, pod níž je rovněž podepsán prvotřídní odborník Guido Knopp. Věrohodná fakta jsou proložena archivními záběry i výpověďmi pamětníků. Pokud bych měl vyzdvihnout trio nejzajímavějších dílů, tak za mě: Manstein, Rommel, Udet. 85%