Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Oblíbené seriály (10)

Živí mrtví

Živí mrtví (2010)

Právě pomalé tempo je výhodou zombie seriálu! Zombie filmy jsou zpravidla akční smrští od začátku do konce, marný boj živých proti stále rostoucím davům mrtvých až do obvykle špatného konce. Při sledování Walking dead máte čas v klidu přemýšlet, jak by takový zombie svět vypadal a jak bychom museli změnit svoje stereotypy, abychom přežili. Není to horor, ale sociální studie skupiny lidí v mezní životní situaci. V podobné situaci, kdy je člověk ohrožován smrtí na každém kroku, se lidé ocitli už mnohokrát - pronásledováni za svoje politické nebo náboženské názory - naposledy třeba v bývalé Jugoslávii, abychom nechodili daleko do světa a příliš hluboko do historie. Ale jsou zombie opravdu lidožravé zrůdy nebo nemocní lidé, které je možno vyléčit? Když vyšla Sofie ze stodoly, byl jsem opravdu dojatý, ačkoliv jsem už chvíli tušil, že je uvnitř - vždyť co může být horší než smrt nemocného dítěte? Tak pojďme sledovat Walking dead, přemýšlejme co s tím, až jednou skutečně přijdou, budeme připraveni!

Krkonošské pohádky

Krkonošské pohádky (1974)

Milostpán Trautenberk, nejsympatičtější feudál, jakého znám, a jeho popletení poddaní, to je vícegenerační klasika!

Profesionálové

Profesionálové (1977)

Nesmrtelný, nestárnoucí, nejlepší akční seriál na světě a blízkém okolí ! Své první zkušenosti před kamerou zde získávaly hvězdy jako Pierce Brosnan, Ian McDiarmid, David Suchet nebo Alice Krige.

Kriminálka Anděl

Kriminálka Anděl (2008)

Díky pražským exteriérům a známým hercům mám tento seriál raději než všechny kriminálky Los Angeles, Miami a New York dohromady ! "Krása bolí" z nové série - to je jak Mlčení jehňátek

Kolaborovali s nacisty

Kolaborovali s nacisty (2010)

Výborný seriál plný zajímavých informací například o finském maršálu Mannerheimovi, který s Němci spolupracoval (kolaborace je v tomto případě silné slovo) jen proto, aby chránil svoji zemi proti sovětské invazi. Byl to jistě člověk vysokých morálních kvalit, odmítl Němcům pomoci s dobytím Leningradu, protože se nechtěl podílet na zničení města a zabití tisíců civilistů. Stejně tak chránil finské Židy před deportací do vyhlazovacích táborů. V roce 1941 ho Winston Churchill přesvědčoval v dopise, aby se přidal na stranu spojenců. Maršál odmítl a prohlásil, „Chcete-li přežít, můžete přistoupit na spojenectví se Sovětským svazem jen tehdy, jste-li hodně silný a hodně daleko.“ Dodnes patří maršál Mannerheim mezi největší osobnosti finského národa.