Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (480)

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Neuvěřitelně prázdný film, po konci mi to přišlo jenom jako natahovaná vata mezi neočekávanou cestou a bitvou pěti armád. První film na námět Tolkiena co jsem viděl a nedávám pět hvězd :-/

plakát

Pach krve 5: Krvavý masakr (2012) 

OK, film má spoustu záporů jako nelogické chovaní postav, prapodivné dějové zvraty, město je naprosto prázdné a má podle scén venku nanejvýš pět ulic, kanibalové jsou spíše k smíchu než aby vzbuzovali strach (Můj osobní velký mínus je že se z Three Fingera stal s O´brianovou režií směšný upištěný šašek). Ale, když pomineme filmové nelogičnosti, film se sledovat dá a hlavně nenudí, od začátku jsem se nenudil. Ovšem to co jsem na filmu nejvíce ocenil, byla nepředpokladatelnost umírání postav, na začátku amerických slasherů v poslední době vždy člověk dokáže odhadnout kdo po kom zemře kvůli klišovitým scénářům, zde jsem byl ovšem mile překvapen. Film není kvalitní horor, ale pro zahnání nudy je ideální.

plakát

Bitva u Thermopyl (1962) 

v dneštní době už jsou bojové scény velmi úsměvné a pokud by někdo čekal podobný nářez jako od filmového bratra z roku 2006 tak bude hodně zklamaný. Ale podle mého názoru je to celkem příjemný a dobře koukatelný historický film, u kterého se člověk nebude nudit.

plakát

Jack a obři (2013) 

Jeden z filmů kde vám trailer poskytl vše zajímavé, podle ukázky jsem čekal ještě větší nářez, který se bohužel nedostavil a žádná extra scéna která by v ukázce nebyla (spoiler*až na finální "zastonkování" dvouhlavého obra*). Celý scénář působí odfláknutě a nedodělaně, při skoro dvouhodinové délce bych čekal větší seznámení s postavami. V celém filmu vás dnes už nic nepřekvapí a jestli byl film natočen kvůli efektům, myslím že se dalo vyždímat více scén které by diváka oslnily.SPOILER* Konec přenesený do dnešní anglie bylo velmi hloupé zakončení filmu které Vás pouze vytrhlo z pohádkové nálady.*KONEC SPOILERU. Ale abych jen nekritizoval tak pro menší diváky je film ideální. Nejlepší scénou filmu je bez debat první setkání s obrem. Pro mne ale celkem zklamání.

plakát

Lidská stonožka (2009) 

Většina lidí si řekne že je to nehorázná prasárna a tím pádem se na to ani nepodívá a filmu nedá šanci, z hlediska dnešních filmových produkcí se ale jedná o něco nového a ojedinělého. Sice je celý film hrozně rozvláčný a chvílemi může nudit, ale na psychiku diváka film svůj účinek určitě mít bude. Pocity z filmu nedokážu jen tak popsat, protože je to celkově takové rozporuplné, Na jednu stranu originalita kterou chvílemi sráží tempo. Oceňuji i to že Six natočil svou vizi filmu, která nebyla určena pouze jako komerční tahák. ps. Dieter Laser si natáčení musel užívat, jelikož postavu doktora chvílemi nějak moc vážně brát nemůžete :-)

plakát

Insidious (2010) 

Příjemý komorní horor, kde naprosto platí za málo peněz hodně muziky. Za směšný rozpočet J. Wan natočil skvělou duchařinu která dnes nenajde jen tak konkurenci. Jediné, co mi u filmu nesedlo bylo finále, které bylo na můj vkus po tempu celého filmu trošku přehnanější.

plakát

Hostel III (2011) 

Na to že je to video film a předchozí dva díly šli do kin, se mi zdál tenhle zatím nejkvalitnější. Žádná pecka to ale taky není. Nikdy jsem nechápal proč jednička byla nejděsivější film desetiletí, protože se mi nikdy scény nehnusily a zde je to stejně SPOILER: nanejvýš scéna sundavání kůže s obličeje a sekání ruky, jinak střílení šípů do těla a to že šváby nalezou holce do pusy k vrcholům drsných scén opravdu připsat nelze(nejsem nějaký fetišista :-D )KONEC SPOILERU. Ale co mi vadilo nejvíc, bylo že film byl scénářem naprosto přezvratovaný, každých deset minut se stalo něco "nečekaného" když už jste si mysleli že víte jak to bude.

plakát

Prci, prci, prcičky: Kniha lásky (2009) 

Největší pro mne problémem filmu bylo to, že Stifler byl ve všech předchozích dílech sympaťák, tady je to jenom drzej nesympatickej fracek a bylo jenom dobře že nedostal moc prostoru. Jinak klasická americká komedie o tom jak chtějí kluci přijít o panictví, nic moc vtip, herci taky nic moc a scénář jakbysmet. (SPOILER: animovaný los na konci byl už jenom vrcholkem blbosti filmu :-D ) jednoznačně zatím nejhorší díl Prciček

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Hlavní problém filmu je ten, že ho bude každý srovnávat s TEMNÝm RYTÍŘem. Ale kdybych to srovnal já, tak se mi to líbilo možná ve stejné míře. Psal bych výborné završení, dokonalý soundtrack atd, ale to zde už každý vynesl do nebes a až na pár malých (ale odpustitelných dírek ve scénáři) se jedná o masivní a dokonale natočený film. Jediné co musím podotknout navíc je postava BANEa, kterého jsem si oblíbil možná i více než JOKERa.

plakát

Ocelová pěst (2011) 

Neuvěřitelně naivní, americké a se spoustou klišovitých scén. Ale celkově jsem se u filmu dost bavil a dvě hodiny mi připadali jako nějakých 90 minut. Souboje robotů se mi líbili i celkové téma filmu, zvuk, hudba těm se nedalo nic vytknout a hercům taky ne, dobré herecké obasazení pak už jen nahrávalo celkovému zážitku šťávu. Ale za tu dávku klišé nemůžu dát více jak 4 hvězdičky