Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (68)

plakát

Velkolepé století (2011) (seriál) 

Tak tohle je vážení fakt pecka. Absolutně úchvatný seriál. Natočený dle skutečných událostí + dobarvený příběhy plných intrik, vášně, lásky, bolesti... A na rozdíl od komerčních filmových jednohubek, kde je celoplošně jednoznačně vymezen kladný a záporný hrdina, tady je to tak nějak mix obojího. Tak jako v běžném životě nenajdete jen klaďase nebo záporňáka. Hltám díly jeden po druhém, jelikož jsem měla to štěstí, že jsem na tento skvost narazila až před dvěma měsíci. A nemohu se odtrhnout. A že tento seriál místní tupozraké osazenstvo hodnotí směrem k smetišti, mi rozhodně zážitek z tohoto seriálového drahokamu nepokazí :)

plakát

Childhood's End (2015) (seriál) 

Naprosto úžasné třídílné zpracování apokalyptické sci-fi, zatím z mého pohledu, nic obdobného nebylo k vidění. Nabízí zamyšlení a malé dloubnutí v krajině mozkové, někde tam, kde se ukrývá podvědomí, které našeptává, že takto by mohlo lidstvo "něžně" dospět ke svému konci. A další dloubnutí je o tom, jak moc jsou pro nás děti důležité, vlastně, že jsou to jediné, co dává našemu životu smysl ve vztahu k budoucnosti a k nám samotným. A všechno ostatní... kariéra, moc, bohatství, a další bla,bla, bla ... to všechno je na daleké vedlejší koleji. Tenhle třídílný drahokam si schovám pro opakované shlédnutí.

plakát

Atlantis (2013) (seriál) 

Je zvláštní, že se v průběhu celého seriálu zcela zapomnělo na to, že všechno začínalo v současnosti - ve 20. století. Tak nějak jsem čekala, že sem tam prokmitne vazba na "začátek" . Minimálně alespoň na konci 2. serie, kterou tvůrci tak zoufale uťali celý seriál (že by jim došly finance?... protože zájem diváků zas tak špatný nebyl) a nechali tak doslova a do písmene otevřený konec. Jinak ale to byla příjemná oddychová podívaná a jelikož mám slabost pro tématiku řeckých bájí, dávám 4 *.

plakát

Zoo (2015) (seriál) 

Buď jsem se nedívala na stejný seriál jako zdejší hodnotilci, nebo nejsem krvežíznivý maniak slintající nad libozvučným názvem seriálu v toužebném očekávání, že se na mne přes obrazovku vyvalí hektolitry krve lidské arogance skrze ozubené čelisti dlouhodobě strádaných zvířátek. Jak milé překvapení, že se tak nekonalo a že naopak červená barva je tu spíš v podobě vykřičníku nad lidskou touhou "hrát si na boha" a vysmívání se přírodě... Docela se mi líbila trefná větička, jak hluboko klesáme v potravinovém řetězci bez techniky a rozumu. Stačí se rozhlédnout a ten pokles je vidět i přes slepecké brýle. Seriál je víc než dobrý... Je v něm napětí, apokalyptická vize, která vzhledem k našemu chování vůči přírodě, není až tak od věci, vesměs sympatičtí herci, celkem zkouknutelné zápletky a krevní tekutiny přesně tak akorát. Občasné zaskřípání na pomezí reality nechávám vyšumět, jelikož kdo ví... možné a nemožné za pár let budeme jen těžko odhadovat.

plakát

Holka z města (2009) 

Ač komedie vysloveně nevyhledávám, tak pro romantické komedie s Renée Zellweger mám slabost. A zatím mě tato herečka nikdy nezklamala. Holku z města jsem viděla víc než jednou a vím přesně, ve kterých pasážích se budu znovu od srdce smát, což umí, věřte mi, málokterý film nebo herec, alespoň v mém případě. Takže, kdo nečeká režisérskou operu, kamerový orchestr a scénáristický zázrak, ale příjemnou, lidsky úsměvnou zábavu s příjemným pocitem na konci filmu, ten si určitě přijde na své. Nejlepší je, si tento filmek pustit v čase vánoc :)

plakát

Mé jméno je láska (2009) 

Dost rozpačité pocity... Dobrý úmysl s prapodivným scénářem a amatérskou kamerou, aspoň takový je celkový dojem. Nicméně hloubaví diváci si z toho vezmou to své ořechové... Pro mně to byl bohužel notně tuhý ořech, na němž byl nejhezčí asi název.... Rozhodně bych si pod ním představila cokoliv jiného, jen ne tento film. A Tildu Swinton po shození delší hřívy tímto zařazuji do kolonky "babochlap" :)

plakát

Batesův motel (2013) (seriál) 

Napínavé, zvratové s neutuchajícím nábojem. Moje sympatie s hlavními hrdiny jsou velmi autentické, jelikož osudové stavy "když se to.., tak se to..." a nejlépe v řetězové reakci, důvěrně znám :) ... Pokud bych se měla rozhodnout, určitě bych dala přednost tomuto seriálu oproti Hitchcockovské klasice. Prostě čtyřrozměrný koncert : herecký - scénáristický - režisérský - kamerový... co víc si přát :)

plakát

Oddělen (2011) 

Silný filmový zážitek. A velmi sugescivní. Ještě po skončení filmu se těžko budete zbavovat pocitu beznaděje a smutku. Asi nejlepší psychologické drama z posledních let. Vypravěčský styl jen umocnil filmový zážitek. Těžko říct, co je víc varující : netečnost rodičů, bezmoc pedagogů nebo duševní degradace mládeže? V každém případě film Detachment patří mezi skutečné filmové skvosty.

plakát

Gravitace (2013) 

Tak jsem si říkala, jak asi moje oblíbená herečka zahraje tuto celkem náročnou roli, kdy musí zapůsobit věrohodně v situaci, ve které se rozhodně ocitne málokdo. A to být na horské dráze, zároveň na kolotoči a zároveň padat do neznáma a vyřešit, jak se z této situace dostat živá. Těžko si představit skutečné emoce, ale ty filmové zahrála Sandra Bullock na jedničku. Skvělý film, se skvělými triky, zejména vynikající kamera s přechodem z pohledu hledí herečky do vesmíru. I pět hvězd je málo.

plakát

Síla života (1985) odpad!

Neskutečná amatérština. Sci-fi miluju, ale tohle byla neskutečná splácanina. 20 minut filmu mi bohatě stačilo.