Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Černá labuť

Černá labuť (2010)

Interesantní!!! Hrozně se mi příběh schizofrenní baletky, posedlé být primabalerínou, kterou ztvárnila Natalie Portman, líbil. Mám ráda filmy s těmito narušenými lidmi..sama se pak ocitám v příběhu a čekám, kdy mi taky hrábne. Líbila se mi kamera, jak se kývá a točí, jak kdyby to prožíval sám divák. V některých pasážích jsem se dokonce trochu bála.. Připomnělo mi to režisérův snímek Wrestler.. jen v křehčím provedení. Hudba doladila super atmosféru a pocit, který jsem z filmu měla dlouho nezapomenu!

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Tento film je opravdu skvělý. V mém žebříčku na prvním místě.. Poukazuje na přísný režim v amerických věznicích a zároveň člověku ukáže, že i tam se dají vytvořit přátelství a vazby.. Drsné scény střídají části, kdy se člověk i zasměje. Velice dobře propracovaný příběh s rafinovaně vymyšleným koncem. Odsouzený Andy Dufferson (Tim Robins), předvedl výborný herecký výkon - klobouk dolu.

Amy

Amy (2015)

Pro mě naprosto dechberoucí dokument o životě Amy.. ráda poslouchám její písničky a když člověk po shlédnutí snímku zjistí, že tak vlastně poslouchá o jejím životě..vidí ji v úplně jiném světle. Promítala v nich svoje radosti a hlavně strasti, které v jejím životě bohužel převažovaly. Dokument na mě celkově působí depresivně, protože mám pocit, že tato neuvěřitelně talentovaná osobnost se stala jakousi figurkou ve světě šoubyznysu a její největší zkázou byli dva nejbližší muži, které jenom zoufale prosila o lásku.. Velmi autentické!

Zamilovaný Shakespeare

Zamilovaný Shakespeare (1998)

Strhující příběh o zakázané lásce.. inspirovaný životem Wiliama Shakespeara.. On sám zde vystupuje jako Romeo z jeho velkolepého díla Romeo a Julie.. Velice vkusně je zde zachycen jeho životní postoj a jeho život vůbec. Za mě super!

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

I feel it in my fingers... I feel it in my toes. Christmas is all around me and so the feeling grows.. Ústřední melodie z filmu mě provází vánočním atmosférou každý rok! Lásku nebeskou prostě miluju!!! Film je nevtíravý.. milý.. a tolik příběhů lásky někdy i zklamání v jednom!!! Romantická komedie s perfektně vybranou hudbou mě vždy naladí a zlepší mi náladu!