Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Deníček (23)

True Trans w/ Laura Jane Grace

Laura je frontmanka Against Me! a v posledních měsících o ni bylo napsáno víc než dost. A neskončilo to jen u článků. Celkem zajímavá series o samotné Lauře a dalších lidech, kteří si už taky prošli svým. And it´s completely for free! 

 

http://on.aol.com/show/true-trans-518250660.288/518451031

Da best of #music

Nojo, přiznejme si, že tenhle zejména půlrok nebyl z těch, který bych si na csfd zarámovala. Zanedbávala jsem to tu slušně, ale není proč zoufat. 

Je sice pravda, že novým filmům a seriálům (krom jednoho) jsem moc nedala, hudebně jsem ovšem se vzdělávala pořád. Proto mrkněte níže a zjistěte, jestli to za to odložit filmy na druhou kolej stálo. 

 

Tak prvně jsem myslela, že to udělám tím žebříčkovitým typem oznámení, ale daaaamn tolik dobrejch alb letos, to by bylo fakt nefér. Takže:

 

Owen Pallett - In Conflict (4 roky čekání? totally worth it) x

Damon Albarn - Everyday Robots (cuz he must be a half god. of music of course :D) x

Team Me - Blind as Night (oni zakončují tour v Praze! no chápete to? see ya there!) x

Nick Mulvey - First Mind (k tomuhle nemám slov, my fav man) x

 

+ Ratking x, Ben Howard x, Paolo Nutini x, Jungle x + mnoho (I mean MNOHO) dalších xx

 

+ special shout-out The Kooks xprotože udělali fakt krok kupředu a fans ne a ne stop bitching o jejich experimentování a jak nezní jako The Kooks z předchozích tří desek, srsly? 

 

+ Hozier - Hozier (2014) - Take Me To Church - protože se ten song stal najednou viral, ale pořád mám pocit, že hodně lidí netuší, o čem to vlastně je a jen si pobrukují "něco, co je zrovna in"

 

 

xx 

Shrek is love, Shrek is life

Dneska jsem si připomněla věc, na kterou se mi podařilo na nějaký čas zapomenout. Creepy as fu*ck, ale jelikož jsem zastánce volnosti projevu co se internetových komunit týče, tak mě to zase dostalo a odrovnalo jako před nějakým časem. Takže TheFineBros díky za připomenutí, snad už si to uchovám v paměti. :D

(http://i0.kym-cdn.com/photos/images/facebook/000/724/898/491.png - originál, který to odstratoval)

Jirka je borec!

Vrátila jsem se z koncertu vokálního uskupení 4tet a nemám slov. Všichni byli neskuteční a celé představení bylo proloženo vtipnými scénkami a narážkami a často nejen že jsem se tlemila od uchu k uchu a pobrukovala si, ale dokonce se i nahlas zasmála. Ale proč to sem píšu je hlavně to, že Jiří Korn ve svých 64 letech dokáže divy. Jasný, že v dnešní době čím dál starších lidí by překonalo v kdečem mládež, ale prostě....upřímně já Korna nepovažovala za nijak zajímavého, odcizil se mi především jak byl kdysi pořád v těch českých estrádách a tak. Dneska jsem ale opravdu dostala pěknou ránu a nyní teprve vidím, že takového člověka bychom si měli opravdu vážit. To že jsem se vůbec ocitla na jejich koncertě bylo vážně něco "random", ale jedna z věcí, na jakou budu pamatovat. Takže tak. Tak se seje mák.

If you keep your options open, there are places you will go

...nojo, a přeci je tady krásně. No ne?

#BRITS2014

Konečně jsem měla možnost sledovat Brits live! To byl fakt neskutečný zážitek. Teda vlastně jako ani ne. U Jamese Cordena mě nic moc nepřekvapilo, přeci jen to už uváděl pátým rokem, i když ta fešná pusa s Grimmym...minule to byl slabý odvar. :D Ale to je asi tak vše. Vše začalo mít trošku větší spád po výhře Davida Bowieho, který byl podle Liama Gallaghera "too cool for that sh*t" na to, aby se zůčastnil. Upřímně pochybuju, že to někoho překvapilo. Sledovat Liama a Kate Moss spolu na pódiu, to  ovšem za to taky stálo. Musel Pharrell zase obšťastňovat všechny zúčastněné tím kloboukem? Co se samotných výherců týče a především jejich děkovných řečí, tak to je vlastně proč sem tohle píšu. Arctic Monkeys. Highlight večera nebo naopak totální znehodnocení celých Brits díky Alexovi aka "pretentious f*ck" jak jsem se všemožně dočítala při čtení novinek dneska ráno? 

 

""That rock and roll - it just won't go away. It might hibernate from time to time and sink back into the swamp.

But the cyclical nature of the universe in which it exists demands it adheres to some of its rules. But it's always waiting there, just around the corner, ready to make its way back through the sludge and smash through the glass ceiling looking better than ever.

It seems like it's fading away sometimes. But it will never die. And there's nothing you can do about it. .....

 

Invoice me for the microphone if you wanna"

 

Pro mnohé pohoršující, ale nechápu proč. Za mě jasný palec nahoru za tuhle řeč a to, že si lidi myslí, že byl buď zdrogovaný nebo aspoň silně ovlivněný alkoholem....whatever. Vždyť to byl Alex jako obvykle s jeho ironií na rozdávání. Viděli ti lidi rozhovory z předchozích let? Mi řekněte, kdy tohle byla jeho parketa. Je jiný, ale zároveň pořád stejný. Za těch pár let co jsou na trhu je jasný, že se něco změní, ale  v jádru...však víte.

#ProudToLove

Podpory není nikdy dost, na to je třeba nezapomínat. Člověk ani nemusí být "jedním z nich", aby se mohl nějak projevit, protože přestože v tomhle směru svět spěje pomalu k lepšímu, stále je to valná většina, které jakékoli odlišení přijde naprosto demoralizující a nevhodné. Ať je to sebevětší cliché, víra v sebe samého nás prostě žene kupředu.

 

Share your love.

 

 

 


(song: Macklemore & Ryan Lewis - Same Love ft. Mary Lambert)

Fanfiction

Některé kousky jsou vážně skvělé. Teda taky záleží na tom, o kom se to vlastně píše. A vzhledem k tomu, že nám skončil Hannibal, tak jsem se vydala do spárů internetu omrknout různé gify apod. 

Úplně náhodou jsem našla fanfic o panu doktorovi Lecterovi, který se nám přihlásil do pořadu Gordona Ramsayho. Pokud umíte něco málo anglicky, tak nemám důvod vám to nedat taky přečíst. Někdo se celkem snažil a má to hlášky obou postav. 

 

Have fun!

 

http://archiveofourown.org/works/853964

Drinking a fly live!

Tento týden byl vážně skvěle naplněný gauč u Grahama Nortona. Musím říct, že tak vtipné osazenstvo se u něj už nějakých pár dílů neukázalo. A aby toho nebylo málo, tak se Chrisovi povedl opravdu husarský kousek. 

 

V této krátké ukázce to tak nevynikne, proto doporučuji shlédnout celý díl. Navíc tam chybí naprosto epická hláška než se show zase vydá řešit ty běžné věci. Ještě teď se fakt směju, když si na to vzpomenu. :DDDD (1:05 a dál především, i když vyprávění legendárního Stevea je taky boží).

 

Graham mi opět dokazuje, že umí vytvořit skvělou atmosféru.

Nefilmová hudební závislost #4

Počasí nám tento rok opravdu dává zabrat a tento týden tady pro změnu máme tropická vedra. Člověku se ani ven vycházet nechce. Tak proč nestrávit nějaký čas poslechem hudby? Proto se chci s Vámi podělit o jednu velmi pohodou písničku, která přímo vybízí k nicnedělání a radostnému rozjímání. :))

Nefilmová knižní závislost #3

Opět jsem se ve svém volném čase vrátila ke čtení. Opravdu mi to chybělo, někdy prostě není nad to si jen tak vzít knížku a po večerech se začíst do neuvěřitelných osudů lidí různých společenských vrstev, jiné doby apod. Právě teď dočítám níže uvedenou a musím říct, že jsem naprosto v tom a fakt se těším na každou volnou chvilku, kdy vím, že si osudy mladého Lužina můžu vychutnat. I když vím, jak to skončí, nemrzí mě to, je to dobře napsané a vývoj je tam znát. Pokud máte chuť, tak doporučuji.

Nefilmová knižní závislost #3

Queer nálada

Tak se dostavila opět určitá část roku, kdy jsem se jako obvykle probudila a věděla jsem, že minimálně příštích pár dnů se pro mě stane filmovým tématem číslo jedna vztahy z pohledu "menšin". Na tyhle filmy (jak již nadpis napovídá) musím mít náladu. Některé snímky mi přetočí můj svět (aspoň na pár hodin) úplně na ruby, u některých jsem ráda, že skončily a doufám, že příště můj výběr bude lepší. 

Ani nedokážu spočítat, kolik takhle laděných filmů už jsem viděla. V drtivé většině se jedná o vztahové peripetie dvou mužů a do dnešního dne pořádně nevím, co mě na tom tolik fascinuje a baví. Zjednodušeně a s dávkou naivity mohu říct, že ta láska a přátelství mi mezi nimi připadá....opravdovější.

 

Pokud to náhodou někdo čte a myslí si, že mi má co doporučit, tak jste srdečně vítáni. A ano, Brokeback Mountain jsem viděla. 

 

Menší přehled toho, co jsem shlédla (omlouvám se, že to nebude odkazem, ale vyhledání si filmu po vlastní ose tak těžká práce není a navíc je venku zase krásně, tak bych radši trávila čas tam. :D EDIT: překonala jsem se a je tam i ten odkaz no :D)

 

- Brokeback Mountain

- The Conrad Boys

- The Best Man

- Prayers for Bobby

- Bubble

- Get Real

- Shelter

- Weekend

- Mysterious Skin

- The Kids Are All Right

I Love You Phillip Morris

- Transamerica

- Milk
- En malas compañías

- Maurice

J'ai tué ma mère

- Single Man

My Own Private Idaho

- Walk On Water

- The Curiosity of Chance

- Like Minds (což jsem viděla někde k tomuhle žánru řazené, ale nesouhlasím)

- Latter Days

- Beautiful Thing

L.I.E.

Sommersturm

- Boy Culture

- Edge of Seventeen

-  Sala samobójców

- Les Amours Imaginaires

- Beginners

- Keep the Lights On

C.R.A.Z.Y.

- eCupid

 - Yes or No, Yak Rak Kor Rak Loey

- Les Feluettes

 - Lloyd Neck

- 13 or So Minutes

 - Yossi & Jagger 

That's What I Am

 

Bylo jich víc, ale momentálně dohromady více nedám. :) Nezahrnula jsem do této soupisky úplně všechny kraťasy, mnoho z nich tady ani není k nalezení, což je škoda. 

Comedy!

Jak nejspíš víte, právě pomalu ale jistě končí Comedy Week (což platí i pro měsíční akci MAYhem).

Pokud jsem vám přecenila a vy nevíte, o co jde - SHAME ON YOU! V podstatě se jedná o takový menší festival Youtube, kdy se nadšenci rozhodnou přispět svými vtipnými kousky na své kanály. Zapojují se téměř všichni, od známých po ty začínající.

Bohužel jsem tento rok pozadu a z jistých důvodů nestíhám sledovat, co se všechno kolem děje, ale napravím to hned, jak to půjde. Rozhodla jsem k tomu udělat takový můj vlastní přehled HIGHLIGHTS, přestože každý máme jiný vkus, ale pokusím se to udělat co nejvíc objektivně. 

 

Takže se těšte...ale než se k tomu dostanu, tady je ochutnávka. Myslím, že se to hodně povedlo, je to správně "britské" a jako ukázka toho, že když se chce, tak to jde - je to perfektní. 

 

Krásný víkend všem!

 

 "I bet you put the milk in first too, didn´t you, YOU MONSTER!?"

Dočasná neaktivita?

V poslední době toho u mě moc na csfd nepřibylo. Není to tím, že by mě psaní komentářů a občasné diskuze přestaly bavit, ale už není tolik času. 

 Mou aktivitou tedy zde zůstane pouze hodnocení pomocí hvězdiček, když náhodou nějaký ten film uvidím a vzpomenu si na jeho jméno i druhý den. Rozhodně se ale vrátím. 

 

>D K.

Někdy bývá nejlepším prvkem úvodní znělka...

...

Nefilmová knižní závislost #2

Knihy jsou mé potěšení. Díky doporučené četbě jsem měla možnost pročíst se některými významnými díly české i světové literatury a každé mě svým způsobem obohatilo. Ne že by mě všechny bavily, ale když se chce, dá se začíst do každé prkotiny. O veledílech ale kázat nechci. Mou oblibou je nacházet podobenství v některých životních osudech obyčejných lidí. Pokud patříte mezi citlivky jako já a není vám život ostatních lhostejný, rozhodně si počtete v dokumentární knize jednoho novináře...upřímně já na konci brečela. Ono možná nebylo proč, ale ti kluci mě chytli za srdce. 

Nefilmová knižní závislost #2

Nefilmová hudební závislost #1

Tak jsem si říkala, že bych sem mohla čas od času přihodit nějakého toho umělce. Poslední 3 měsíce si ujíždím na mírně...futuristickém soundu nenápadného hošana z UK. Co nás čeká příště? Sama nevím. Někdy nemám potřebu poslouchat něco smysluplného.

Polština a já

Po nějaké té době jsem si pustila polskou TVP. A hádejte, co tam běželo. No jasně, že film s dabingem a tím chlápkem, co říká všechno. Byla to fakt sranda. Sice polsky zvlášť moc neumím, ale vesměs hlavní myšlenky chytám, něco je podobné s toho našeho "po naszymu" a zbytek není tak těžké uhádnout. Ten člověk, co se do tohohle pustil musí být svým způsobem génius. A to jak ušetří...nevím, jestli je to dobře nebo špatně, ale film jsem dodívala a nenudila jsem se.

Polština a já

IDGAF

Nevím, čím to je, ale v poslední době (i přes mou čím dál větší oblibu této databáze) mě filmy tlačí do kouta. .........................................................................................................................................................................................................................
 

Už je to lepší, kdyby to někoho zajímalo. Já jen že občas mám chvilky, kdy nevím kdo jsem a kladu si hloupé otázky. Každý má takové ty momenty...

IDGAF