Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tobi a Achim jsou dlouholetí přátelé. Spolu působí v jednom veslařském družstvu, spolu poprvé poznávají taje života i druhého pohlaví. Jak se však rozvíjí Achimův milostný vztah se Sandrou, Tobi si začíná uvědomovat, že jeho poměr k Achimovi je více než jen kamarádský. Soustředění veslařského oddílu a probíhající letní bouře vyhrotí vztahy mezi mladými lidmi. Specifický humor teenagerovských komedií, vycházející především z objevování sexuálního života, se proplétá s dramatem přiznání vlastní sexuální orientace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

sharky 

všechny recenze uživatele

Nejsem gay, ale ocením kvality dobrého filmu a zajímavého a dnes aktuálního tématu, které bylo dřív tabu, na druhou stranu nemůžu nevidět zoufalé spojení těch nejprovařenějších klišé, které nakonec dává filmu jistou psychologickou nevěrohodnost. Já jem prostě neuvěřil že by kdokoli na místě hlavního hrdiny v jistých chvílích takhle jednal, škoda, protože příchod bouře během které se vše vyhrotí a obrazně řečeno se láme chleba v sobě měl velký potenciál... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Letní bouře patří do stejného soudku německých filmů, jako je Náš vůdce, tedy snímků primárně určených teenagerům, které míchají zábavu s určitým posláním. Zatímco v případě Našeho vůdce to bylo varování před politickým extremismem a oslněním autoritativní charismatickou postavou, tady je to poučení o sexuální identitě a vyrovnávání se se svou i cizí odlišností. Podobně jako u Našeho vůdce je to podáno polopatisticky, ale vkusně a tak, aby celou záležitost vzal za svou i ten náctiletý. Na druhé straně to ale vede k určitému zjednodušování a přizpůsobování reality potřebám příběhu. Už jen to, jak scénárista a režisér líčí atmosféru v táboře závodníků - panuje tam pohoda jak na letním táboře bez vybičované rivality a hecování trenérů. Nebo kolik se v daném momentě soustředí v malé komunitě gayů. Vůbec ta záležitost veslařského týmu založeného na homosexuálním principu, který tak veřejně soutěží, mi přijde poněkud přepísklá. Režisér prostě potřeboval skupinu sexuálně odlišných, a tak si ji taky do příběhu zasadil. Některé věty nebo reakce mi přišly až moc přemoudřelé, osobně bych si některé věci nechal pro sebe nebo reagoval třeba na místě dívky, která se nabídne svému vyvolenému, a ten jí přizná svoji homosexualitu, poněkud a vlastně docela dost emotivněji. Přes tyhle výhrady jsou to spolehlivé tři hvězdičky, ale výš vzhledem k uvedenému nepůjdu. Celkový dojem: 60 %. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Thomas Bahmann, Marco Kreuzpaintner | Hudba: Niki Reiser | Produkcia: Jakob Claussen/X Verleih AG | Rozpočet: 2,7 miliónov € | Nemecký pokus o ďaľšiu homo-teen komédiu. Vyzdvihol by som maximálne tak kameru, ktorá pracuje veľmi precízne, a v peknom prostredí. Najkrajšia scéna určite milovanie sa hetero! páru v lese počas búrky. ()

ondrech 

všechny recenze uživatele

Kamera: Daniel Gottschalk... nejsem proti gayum, ale ani me nejak nenadchne pribeh, ve kterem vystupuji(treba Shortbus). Ale jak tohle muze mit 83 procent? Vzdyt je to pribeh jako kazdej jinej, predvidatelnej jak hruza. Tohle me dostalo vic, nez cely film. A ta kamera je proste o hovnu, velke nedotazeni, bez invence, zbytecne mnoho zaberu z ruky. Sice mam nemecke filmy rad, ale tohle je moc slabe. to uz radsi holky to chtej taky. ()

noctambule 

všechny recenze uživatele

Námět "hledání sebe sama" ok, ale scénář dost pokulhával. Nebyl to nijak originální příběh, který navíc přinášel situace dost přitažené za vlasy, se spoustou klišé. Představitel hlavní role mi byl od prvního okamžiku neskutečně nesympatický, ale ostatní byli celkem fajn. Občas hezké momenty, dost to ale zazdil slabý konec. U mě je to na rozhraní, ale nakonec hlavně kvůli hezké hudbě a kameře se přikláním ke 3*. 55% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Polská herečka Alicja Bachleda-Curuś, představující ve filmu Anke, byla kvůli přízvuku předabována Němkou Laurou Maire. (Vodnářka)
  • Voda, která ve filmu působí jako jedno velké jezero, je ve skutečnosti několik různých jezírek "sestříhaných dohromady". (Vodnářka)
  • Většina filmu byla natočena u přehrady Bevertalsperre v Severním Porýní - Vestfálsku. (Vodnářka)

Reklama

Reklama