Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (13)

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) odpad!

Bez debat nejhorší Star Wars film. Zápletka je naprosto nudná a ke všemu se vše děje jen proto, že režisér a scénáristé to tak chtějí. Vůbec nic nedává smysl. The Force Awakens zničila postavu Hana, tento film zničil Luka. Jedinou dobrou postavou série zůstává Poe, který je v tomto filmu brán jako neřízená střela, která se mýlí a musí se ''napravit''. A to vše přes to, že je jedinou rozumně uvažující postavou filmu, která něco dokázala, nebýt jeho, tak jsou všichni už dávno po smrti. Přesto je nám tlačena postava admirálky Holdo, které vypadá, že by měla být spíše na setkání PETA, než vést vojáky do bitvy (zabilo by jí obléct si uniformu?). Nejhorší postava v celém vesmíru Star Wars (ano, ještě horší než Jar Jar). Neplýtvejte čas ani peníze za tuto urážku všech fanoušků.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

7/10: Jde o poměrně dobré pokračování původní trilogie, to rozhodně. Kdyby tento skončil po cca hodině svého běhu, tak bych jej dokonce považoval za nejlepší Star Wars film. Bohužel, film pokračuje a stává se méně zajímavým a utahanějším. To neznamená, že by druhá polovina byla nudná, ale příliš se zdála jako remake Nové Naděje, což opět není rozsudek smrti, ale prostě mi to nesedlo. Chyb by se dalo nalézt poměrně dost, ale také spousta dobrého. Velkým plusem jsou pro mě nové postavy. Abrams zvolil skvělé nové herce a jejich postavy snadno zapadají do tohoto vesmíru. Co víc, rychle si je oblíbíte. Přidejte zajímavého záporáka ala Darth Vader (ale není jeho kopie). Film jsem si velice užil a rozhodně se na něj podívám do kina znovu, ale rozhodně jej nepovažuju za úžasný film, pouze za docela dobrý.

plakát

Poslední vládce větru (2010) odpad!

M. Night Shyamalan dle mého názoru nikdy nebyl opravdu skvělým režisérem, přestože se opravdu snaží. Většina jeho nedostatků a problémů je právě vidět na tomto naprosto nepovedeném pokusu adaptovat můj nejoblíbenější seriál. Jsem samozřejmě ochoten kompletně pominout jeho naprosto nepochopitelné rozhodnutí udělat ze všech záporáků cizince a z protagonistů naprosto generické bělochy, co mu nejsem ochoten odpustit je jeho naprosté nepochopení samotných postav, které jsou všechny naprosto nudné a s výjimkou záporáků naprosto ohavně zahrané, zvlášť Sokka, který je v seriálu vysoce zábavný a velice zajímavou postavou, se ve filmu proměnil v poleno dřeva bez jakékoli osobnosti. Samotné ovládání elementů je oproti předloze pomalé, nudné a upřímně směšné, mnohokrát vidíme protivníky, kteří čekají až pět sekund na to, než na ně někdo zaútočí elementem, přestože za tu dobu by Aanga nebo Kataru klidně rozsekali na tisíc kousků. Samotný film byl neuvěřitelně špatně sestříhán, nasvícen a na to, že měl tak velký rozpočet, jsou jeho efekty doslova k smíchu. To, že byl udělán v 3D je jen posledním hřebíkem do rakve této monstróznosti. Pokud chcete vidět tento svět udělaný správně, tak se raději podívejte na původní seriál. BTW, ti kteří tvrdí, že toto (a seriál také) není západní hollywoodská produkce, by si měli první udělat menší výzkum, než začnou psát hovadiny.

plakát

Star Trek: Hluboký vesmír devět (1993) (seriál) 

Celkově nejlepší Star Trek seriál. Velmi zajímavé postavy, které mají více rozměrů, zajímavé a netradiční prostředí, ale hlavně ochota prozkoumat temnější stránku tohoto vesmíru dělá z DS9 opravdu vydařený seriál.

plakát

Star Trek: Do temnoty (2013) odpad!

Toto je akční film zasazený do světa, ve kterém akce nikdy nebyla to nejdůležitější. V tomto filmu se krom explozí ani pomalu nic neděje. A trapné pokusy napodobit původní film (který je nadčasovou klasikou) jsou k pláči.

plakát

2001: Vesmírná odysea (1968) odpad!

Nikdy jsem nedokázal pochopit, co lidé vidí na tomto nefilmu. Nemá žádný děj, ani pointu, většina času je strávena díváním se na efekty, které jsou po třech minutách nudné. Jediné pozitivum byl HAL, který je úžasnou postavou, dalo by se říct, že dokonce jedinou, kterou tento nefilm má. Přestože si myslím, že Kubrick byl dost možná nejlepší režisér všech dob, toto není film, toto jsou víc jak dvě hodiny ničeho.

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager (1995) (seriál) odpad!

Voyager je asi nejhorším článkem Star Trek. Je to o to horší, že měl potenciál být mnohem více. Osamocená loď ztracena na opačném konci galaxie, která se musí vypořádat s nedostatkem zásob a faktem, že její posádka je nyní složena ze dvou skupin, které k sobě necítí žádnou lásku. Tento koncept by možná vyšvihl Voyager mezi nejlepší sci-fi seriály všech dob, kdyby autoři tento koncept v podstatě hned neopustili a nevrátili se ke konceptu ''mimozemská planeta týdne''. Většina posádky je naprosto nezajímavá, kapitán je pravděpodobně psychopat, pokud může, tak raději použije násilí a ohrozí svou posádku, přestože stále tvrdí opak. Hlavní technik nedokáže poznat hovno ani s trikodérem v ruce (doslova). První důstojník nemá žádnou osobnost a Harry je tam jen proto, aby jej mučili. Jediná opravdu dobrá postava je Doktor a to velkou mírou díky tomu, že je skvěle obsazená. Nejlepším ST seriálem dle mého názoru zůstává DS9, díky svým skvělým postavám a konfliktům, které dokáží episodu nést, i když děj někdy nestojí za nic. A ti, kteří tvrdí, že toto je nejlepší sci-fi seriál vůbec, se asi nikdy nesetkali s Battlestar Galacticou nebo Firefly.

plakát

Star Trek X: Nemesis (2002) odpad!

Pravděpodobně nejhorší Star Trek film, který zatím vznikl ( a to má slušnou konkurenci). Děj nedává žádný smysl, hlavní nepřítel je ten nejtrapnější a nejhloupější v celém vesmíru, všichni se chovají naprosto nerozumně, jen aby si autoři mohli odvyprávět svůj příběh a my jej museli přetrpět.

plakát

Vikingové (2013) (seriál) odpad!

První díl mě celkem zaujal i pře historické nepřesnosti a slabý dialog a nastínění postav. Po dvou dalších dílech jsem se jen utvrdil v tom, že tento seriál nestojí zato sledovat. Postavy jsou slabé, lepší dialog by napsalo i desetileté dítě a o historických nesmyslech ani nebudu mluvit.

plakát

Vetřelci dávnověku (2009) (seriál) odpad!

Toto je poprvé (a doufám, že snad i naposledy), co jsem dal nejnižší možné hodnocení. Tento ''dokument'' je urážka lidské inteligenci a především výsměch archeologům a historikům. Ničím nepodložené spekulace, pokřivení důkazů a dokonce i zfalšované důkazy, toho zde najdete mnoho, jediné co chybí, je historická pravda. Ten, kdo je ochoten tomuto věřit asi prospal hodiny dějepisu i na základní škole.