Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již po desáté se setkáváme s Enterprise a její posádkou. Tentokrát se účastní mírové mise na Romulus, jelikož se tamní obyvatelé rozhodli uzavřít s Federací mír. Po příletu na planetu ale vyjde najevo, že jejich skutečným úmyslem je zničení Země. A tak se kapitán Picard setká s dosud nejnebezpečnějším protivníkem - Nemesis. Vedle sedmi hlavních hrdinů se objeví i nová nebezpečná rasa Rémanů, mezi nimiž je i klon kapitána Pickarda - Shinzon, který je novým vůdcem Romulů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

honajz 

všechny recenze uživatele

Slabých pět. Důstojné zakončení série (ten restart pro teenagery neberu jako Star Trek), kde vyšel čas i na Janewayovou a pár lidí z Deep Space Nine, nechybí vtípky (i když jich není tolik) a navíc je zde víc akčních scén a výborné záběry bitvy. Přesto je to chvílemi chladné, Frakes dokázal svou režií filmům dodat určitý pocit i dobře podat filozofično, a to zde tentokrát chybí. Pickardovu dojetí nad vlastním klonem nevěřím ani ťuk, tahle linie prostě nefunguje. Není to špatné, ale chybí tomu jakési ozvláštnění, které uměli jak Nimoy, tak Shattner i Frakes na režisérských židlích. Naird to vzal rutinně, jako nějaký akčňák, čímž jen dokázal, že svět Star Treku vůbec nepochopil. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nemôžem tomuto filmu odoprieť plné hodnotenie. Tam kde Unforgotten Country nadchýnala, rôznorodým prostredím a snahou o doposiaľ nevídanú akčnosť, tam Nemesis ako film novej generácie, spĺňa všetky sci-fi atribúty, ktoré tak vyznávam a ktoré mi spôsobujú určité potešenie. Každá jedna z postáv je už dokonale vykreslená a aj pre mňa, ktorý som nikdy nevidel seriál, dávali konania postáv určitý zmysel. A práve preto bolo stotožnenie s nimi priam dokonalé - takže posledných desať minút si film krásne zahral s mojimi emóciami. Čo sa týka akčných scén - nemám čo vytknúť, trikovo vychytané a v niektorých momentoch až dychberúce. Síce sa nájde kopec vecí, ktoré by sa dali spraviť inak, ale to na výslednom dojme nič nemení. Rozlúčka s posádkou Enterprise je pre mňa určitým zadosťučineným a Date, je predsa len Spock nového tisícročia aj keď som pred týmto faktom dlho zatváral oči. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V rámci celé filmové série ST tvoří Nemesis mírný nadprůměr daný ale částečně logickým vývojem žánru a možnostmi trikových technologií. Ze svých sourozenců z poslední doby je zřetelně slabší než První kontakt a jasně lepší než Vzpoura. Se scénářem mám trochu problém, ale Nemesis srážejí především tradiční nedostatky série. Snad s vyjímkou Prvního kontaktu jsem se u ostatních ST filmů nemohl zbavit dojmu, že jde pouze o rozšířenou televizní epizodu s jasně danými a neměnnými charaktery i schématem... Celkové hodnocení 65 %. Stále čekám na opravdu velký dramatický, strhující příběh. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jsem velký příznivec původního Star Treku, a k nové posádce jsem si hledal dlouho cestu. Charisma nejen Patrika Stewarta mě nakonec dostalo! A tenhle díl se nezvykle povedl zejména díky velmi působivé vizuální stránce. Chvílemi máte pocit, že snad ani nejde o triky, anóbrž jste svědky válečného konfliktu v přímém přenosu. A zdánlivě bezvýchodná situace, do které se vždy dostávala posádka staré Enterprise, jakoby by mi ty staré dobré časy připomínala. Bravo, skvělý sci-fi film, který žánru ani omylem ostudu nedělá. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Tak trochu lepší seriálová epizoda, která nad "normálními" díly nevyniká kromě délky vůbec ničím. Ve své době to byly triky a velmi příjemný návrat k posádce z Nové generace, tedy nejlepšího Star Trek seriálu vůbec, ale to všechno už je z dnešního pohledu stejně úplně jedno. Scénář místy docela hapruje, bojové scény se od těch velice pěkných (vesmírné lodě) blíží až k příšerným (kontaktní souboje) a atmosféra je taková... nijaká. Ale ta nostalgie, o jaké mluví Gemini,... ta mě při závěrečném pohledu na Enterprise v doku, za doprovodu klasické hudby, dostala taky. Holt... byl jsem mladistvým Trekkie :-) 7/10 ()

Galerie (51)

Zajímavosti (23)

  • Film byl uveden do kin krátce před velkofilmem Pán prstenů: Dvě věže. Jeho premiéra ale proběhla jen v některých zemích, v jiných se film vůbec nehrál. V České republice se dočkal své premiéry až roku 2006 při příležitosti oslav 40. narozenin Star Treku, setkání CzechTrek dne 27. září. Mezi „star trekovými“ filmy byla Nemesis označena za jeden z nejhorších; nebyla ani příliš výnosná. (Kroup4)
  • Všechna romulanská i remanská jména ve filmu jsou odvozena ze starých čínských jmen. (mirliflore)
  • Film měl původně o padesát minut více. Vystříženy byly zejména scény pojednávající o vztazích postav. 17 minut z nepoužitého materiálu je ke zhlédnutí na bonusech DVD. (Terva)

Související novinky

Star Trek XI

Star Trek XI

28.02.2007

Jedna z nejoblíbenějších sérií všeho možného, od seriálů přes hry na nejrůznější konzole až po filmy, se dočká dalšího filmového pokračování. A kdože se ujme režie? Spolupracoval jako režisér a… (více)

Nemesis konečně na plátně

Nemesis konečně na plátně

16.08.2006

Kolik nevděku a nepublikovatelných výrazů padalo na hlavy distributorů v době, kdy se film Star Trek: Nemesis u nás neobjevil v kinech, ale rovnou putoval na video. Po čtyřech letech však všechny… (více)

Reklama

Reklama