Reklama

Reklama

Star Trek: Vesmírná loď Voyager

(seriál)
  • Česko Star Trek: Voyager (více)
USA, (1995–2001), 129 h (Minutáž: 45–90 min)

Hrají:

Kate Mulgrew, Robert Beltran, Roxann Dawson, Robert Duncan McNeill, Ethan Phillips, Robert Picardo, Tim Russ, Garrett Wang, Jeri Ryan, Jennifer Lien (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(168)

Obsahy(1)

Voyager je čtvrtým, předposledním seriálem nesoucí jméno Star Trek. Premiéru měl v USA v lednu roku 1995. Děj se poněkud liší. Je sice opět situován na loď Federace, ale tím končí veškerá podobnost. U.S.S. Voyager totiž nebrázdí známý vesmír a neudržuje mír pod záštitou Federace. Hned při své první misi, která měla za úkol objasnit zmizení Makistské lodi s důstojníkem Hvězdné flotily inkognito na palubě, je přenesen vysoce výkonným zařízením na opačnou stranu galaxie, do nezmapovaného Delta kvadrantu. Posádka makistské lodi byla přenesena stejným způsobem, a protože její loď musela být obětována hned při prvním kontaktu s bojovnou rasou Kazonů, připojila se k posádce Voyageru a podřídila se jejím pravidlům. Voyager je nyní sám, bez pomoci Federace a spojenců... Jedno mu nikdo vzít nemůže... naději... naději, že narazí na cokoli, co mu zkrátí přes 70 000 světelných let dlouhou cestu. Posádka se s tíží svého osudu odhodlaně vydává vstříc nástrahám a dobrodružstvím zpátky domů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (191)

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu si pomoct (Star Trek mám v celku i rád), ale tohle mi přišlo jako blbost... Možná je to tím, že jsem viděl max. 10 dílů, ale vydržet ty všudypřítomné nelogičnosti, které vážně ani při přivření obou očí a dekalibraci vjemových senzorů, se skutečně nedalo... A ještě poznámka ke ST universu - vážně nechápu, proč zde téměř každá rasa vypadá jako člověk s jediným rozdílem a to tím, že jim něco připlácnou nebo přimalujou na ksicht? Ve všech ostatních sci-fi tohle není až tak patrné (Star wars, Farscape, ve Stargate je to vysvětleno proč, Mass Effect, Babylon 5 jakž takž), tak proč tady je? ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

V oblíbených seriálech za všechny ST. Tak... konečně jsem se podíval na Voyager od začátku do konce a ne jen pár epizod v TV. Voyager je opravdu povedený celistvý sci-fi seriál, který se může navíc chlubit dobrou vizáží a solidními hereckými výkony. Úvodní titulky přesně vyjadřující objevování vesmíru a design lodi samotné jsou geniální. ST vybírá z řad nováčků a divadelníků a tady se posádka prostě povedla. Nikdo mi nelezl na nervy, vlastně všichni umí hrát a podávají uvěřitelné výkony (oblíbený doktor, skutečný vulkánec Tuvok a hlavně kapitán). Pořádně se to rozjede až na přelomu druhé a třetí řady. Člověk samozřejmě také musí projít patosem mnoha nudných dílů se šílenými zápletkami. Abych parafrázoval Philipa J. Frye: 172 epizod, kolem stovky dobrých. Nejvypečenější zápletka: Sýr nakazí lodní součástku horečkou. ()

Reklama

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Nejoblíbenější z nejoblíbenějších. Kazí to samozřejmě díly které jsou slabé a nezajímavě, ale jinak je to prostě můj favorit. Už několik let se marně snažím seriál poskládat tak abych ho měl komplet, ale bohužel spousta dílů prostě nejde najít ( na uložto.cz , jich je sice spousta, ale docela dost jich chybí ) ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejspíš nejhorší původní Star trek. Od samého začátku ve velkém zapomíná na vlastní premisu (neustále se řeší ti samí protivníci, loď v nekonečně perfektním stavu atp.), většina postav je tak nějak ne moc zajímavých (a ty lepší nemají moc dobré vlastní díly), scénáře tuctové, protivníci meh a často přímo protivně otravný. Výborných epizod je minimum (za mě jen jedna jediná 5* - na víc jak 150 dílů), zato příšerných jsou mraky (i 8 odpadů na 24 dílnou sérii - dno které vyrovnává jen závěr DS9). Oproti Enterprise to má ten příjemný domácký feeling (vizuál, styl, typ interakcí postav atp.) Nové generace, ale to je bohužel všechno. Jo a Janeway je fakt hrozně špatná kapitánka. Voyager taky patří k seriálům, kterým škodí možnost sledovat je v kuse (namísto díl za týden): scénáristické gasslightování diváka nefunguje a je bolestivě zjevné, že např. Doktor po prvních pár dílech dál reálně neprochází žádným vývojem (i když se tak seriál snaží tvářit) nebo naopak že některé rozjeté linky najednou zmizí bez dalšího (vy)řešení (integrace Maquis). Tam, kde je Deep Space Nine horská dráha odpadů se 4* dílama je Voyager konstantní 1-2* nuda, tam kde se Enterprise se střídavými úspěchy o něco aspoň snaží a zkouší nové koncepty je Voyager jen na jistotu hrající a tudíž naprosto tuctově vyznívající seriál. ()

Hyb_rid 

všechny recenze uživatele

Tohle je docela výsměch, po skvělém DS9 tu máme plot tak prostý že se snad i sami tvůrci museli strachovat jestli jim to projde. Přičtěme k tomu emancipovanou ženu v kapitánském křesle, pro kterou je hlavní hodnotou morálnost rozhodnutí, děsivá četnost opakujících se témat jednotlivých epizod a nezajímavou posádku nepočítaje seven of nine a to ne kvůli jejím fyzickým proporcím. Jednoznačně nejslabší Star Trek série jakou jsem viděl. Edit 2022: Ano, ano kaju se a klidně sním i svou čepici. Po zhruba 15 letech co má star trek ve spárech bad reboot a Kurtzman je opětovné sledování Voyageru jako pohlazení takže ano ač Voyager nedosahuje takové kvality jako TNG nebo DS9 tak je to pořád starý dobrý trek, který klade zdaleka největší důraz na prime directive a morální hodnoty což mému mladšímu já moc nevonělo a moje současné já to naopak oceňuje. ()

Galerie (327)

Zajímavosti (71)

  • Postava Sedmé z Devíti prý byla přidána kvůli možnému zrušení seriálu po několika sezónách, aby oživila posádku jako sexy postava a vylepšila tak hodnocení. (Galadriel)
  • Každé ze tří sérií Star Treku po původním Star Treku (od r. 1966) má díly s cameo rolemi postav z předchozích sérií v otvírací epizodě. Star Trek: Nová Generace (od r. 1987) měla Spocka, doktora McCoye a Scottyho, Star Trek: Hluboký vesmír devět (od r. 1993) kapitána Picarda a Star Trek: Voyager má Quarka. V jiných dílech Voyageru se objevili také William Riker, Deanna Troi, Reg Barclay, Geordi LaForge a Hikaru Sulu. (Galadriel)

Reklama

Reklama