Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (8)

Drž hubu!

Drž hubu! (2003)

Ve scéně, kdy Quentin (Gérard Depardieu) během rvačky vysklí okno Land Roveru, si můžeme ještě před samotným nárazem všimnout promáčklého plechu pod oknem vozidla. Ten vznikl během přechozích pokusů, kdy se okno rozbít nepodařilo.

Drž hubu!

Drž hubu! (2003)

Správce vězení tvrdí, že nemají jednomístné cely. Ve scéně, kdy vězňům roznáší jídlo, si ale můžeme všimnout, že do cel dávají vždy jen jednu porci.

Troja

Troja (2004)

Na některých koních je možné všimnout si třmenů. Ty byly ale vynalezeny až ve 4. století v Číně, tedy několik set let po údajné Trojské válce.

Zastav a nepřežiješ 2 - Vysoké napětí

Zastav a nepřežiješ 2 - Vysoké napětí (2009)

Tvůrcům během prací na předchozím snímku Zastav a nepřežiješ (2006) nevyhovovaly drahé digitální kamery. S požadavkem na maximální svobodu pohybu tak tentokrát použili běžně dostupné malé HD kamery od Canonu (poloprofesionální XH-A1 a amatérskou HF 10), s nimiž se pohybovali v těsné blízkosti akce. Efektivitu ještě vystupňovali použitím držáků, umožňujících hladkou manipulaci, a natáčením na kolečkových bruslích... což mělo na následek desítky zničených kamer.

Gladiátor

Gladiátor (2000)

Ve snímku se praví, že Maximus Decimus Meridius (Russell Crowe) je velitelem severních armád a generálem legií Felixu. Legie Felixu byla ale jen jedna, konkrétně Legio IV Flavia Felix.

Vetřelec: Vzkříšení

Vetřelec: Vzkříšení (1997)

Ve scéně, v níž Ellen Ripleyová (Sigourney Weaver) chytne bravurně nataženou rukou v tělocvičně míč, je možné zahlédnout na její dlani bílou lepící pásku, na kterou je balon přichycen.

Reklama