Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (586)

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Těžko tomu uvěřit, ale bratři Russoové se opět překonávají. Endgame je vynikajícím zakončením celé ságy, dojemné, strhující, přiměřeně zábavné a po příběhové stránce vymakané. Celou dobu jsem z toho cítil jistotu, že ví, co dělají, že žádný zvrat není odfláknutý, nic tam není na sílu a všechny vzpomínky/setkání jsou s citem zakomponovány. Bravo!

plakát

40 let panic (2005) 

Jedna z nejlepších komedií, které jsem za dlouhou dobu viděl. Film s povrchním tématem, ale chytře a zábavně napsaný.

plakát

Po strništi bos (2017) 

Je mi to skoro až líto. Mrzí mě, že tak krásně natočený film, řemeslně v našich končinách ojedinělý může být tak nudný.

plakát

Teorie tygra (2016) 

Opravdu příjemný překvapení. 7/10 nedávám proto, že bych se u toho smál a v neustálém souhlasu pokyvoval hlavou, ale pro zpracování, herecký obsazení a originální, dobrej a místy trefnej scénář.

plakát

Vzteklina (2018) (seriál) 

Vysoký nadstandard český tvorby (filmový i seriálový). Filmařsky stejně dobrý jako Pustina, dramaturgicky minimálně stejně dobrý (někdy bych řekl i o kousek lepší), ale chybí tomu emoce. První epizoda jich slibuje hromadu, ale pak nesledujeme pozůstalí po obětech mordu ani jedinýho přeživšího. V tom má Pustina ohromně navrch, jinak ale spokojenost.

plakát

Blok 99 (2017) 

Nemá to moc tempo, zas tolik se tam toho neděje, ale když už dojde na věc, tak lepší bitky dost možná neuvidíte. Navíc si vás získá Vince Vaughn jako tichý tvrďák, na kterýho je spoleh, řídí se principy a je čestný. je prostě výbornej a takovýhle role mu sedí. Pro mě milý překvapení.

plakát

To (2017) 

Pennywise mě hrozně baví, ze všeho nejvíc ve scénách, kde trochu víc mluví. A mrzí mě, že jich tam nebylo víc. Snad ve dvojce.

plakát

Thor: Ragnarok (2017) 

Ne, vážně ne. První dva díly jsou nejsušší a nejnudnější marvelovky, ale jsou pořád svoje. Na nic si nehrají, nepitvoří se, nepodbízí masovému publiku a berou se vážně. Trojku bohužel semlel dnešní masový trend a snaží se nacpat fór do každého dialogu. Vtipů tam je opravu hodně, ale 80 % z nich jde mimo aspoň trošku dospělejšího a inteligentnějšího diváka, jsou prostě děsně infantilní a na sílu tlačené. Dějově zase klasika a hodně by tomu pomohlo, kdyby Ragnarok samotný hrál v příběhu větší roli. Cate Blanchett překvapivě dobrá, Jeff Goldblum otřesnej, Tessa Thompson tak nějak neutrální. Nejhorší díl, 5/10.

plakát

Wonder Woman (2017) 

Jako asi zasloužený úspěch, určitě nebylo nic jednoduchýho natočit film s hlavní ženskou hrdinkou. Kvůli tomu, ale filmu nebudu odpouštět chyby nebo dávat vyšší hodnocení, než si zaslouží. Příběh není nic převratnýho, ale to nevadí. Horší ale je, že Gal Gadot není moc dobrá herečka, zvrat s Aresem je v obou případech předvídatelný a finále je celkem nuda (nepočítám to se Stevem, ale kolikrát jsme už viděli superhrdinský finále se světelným paprskem z/do nebe?). Fakt nevím, jestli je tak nutný mít dobrej superhrdinskej film s ženskou, kterej by inspiroval malý děvčata k... něčemu. Mě je fuk, kdo je hlavní hrdina, mě zajímá jen kvalita filmu.

plakát

Narcos - Season 3 (2017) (série) 

Ve skutečnosti určtiě Cali cartel byl v mnohém horší než Escobar, v seriálu tomu tam ale být nemuselo. Pořád ale vysokej seriálovej nadstandard.