Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (184)

plakát

Iluzionista (2010) 

Animace téměř jako z Broken Swordu, podmanivé skotsko, téměř baladický charakter a očividné tvůrčí nadšení dávají dohromady poctivý, sice nevzrušený, ale tak moc milý film, že i králíka by oplakával..

plakát

Hlídač č. 47 (2008) 

Dobrá kamera, Roden, průměrná Siposová. Ostatní bohužel pod laťkou, kterou navíc české filmy nenasuzují nijak výjimečně vysoko. Už jen úvodní font písma mě přinejmenším zarazil, pokračovalo to pitomou doslovností a předvídatelností, přehršelem emocionálně silných silných flashbacků (těch bylo opravdu moc) a nakonec i hezky podmanivých záběrů trati a zimy bylo opravdu přeplácáno - prostě nezvládnuto po režijní stránce, navíc Václav Jiráček byl herecky víc než dost špatný.

plakát

Ptáčata (2008) 

Takový pocit smutného zmaru jsem dlouho u filmu nezažil.

plakát

Černé pole (2009) 

Po naprosto nezáživné nudě v první třetině filmu přichází taková lehká bomba, která úvodní část naprosto převrací a dodává jí nový rozměr. Pak už následuje velmi živočišný příběh o hledání vlastní identity, z unylé kamery se stává velmi záživná, až vzrušující. Celý snímek uvádí diváka do cílené nejistoty, která má vliv na to, že o filmu budete ještě nějakou chvíli přemýšlet a to je dobře.

plakát

Animal Collective: ODDSAC (2010) 

Experimentální gulášek, který je velmi neošoupaný a odlišující se. Chtělo by se dát vysoké hodnocení, bohužel mi však připadá, že stačilo malinko a film mohl být dokonalý, jenže.. Jde o různé chyby, především je to nevyhovující kamera, obraz by se hodil filmovější a záběry z jiných než používaných úhlů by byly zajímavější. A pak také jedna z posledních scén, vystupuje zde upír či co, má look domácího absolutně odrazujícího videa sklouzávajícího až do trapnosti. Ale aby vyznění nebylo negativní - dílko je výjimečné, nutnost shlédnout!

plakát

Nebeské dny (1978) 

Naprosté souznění s přírodou, se světem opravdových tradic a hodnot, pokora k životu, tak působí prostředí filmu. Jeho hlavní hrdinové toto narušují, jsou prostě lidští, opravdoví a uvěřitelní. Snad nejpůsobivější kamera všech dob a naprostá autenticita doby tvoří film, který působí velmi nadčasově. Při sledování jsem si trochu připadal, že jsem na jiné planetě, o mnoho víc než ve skutečných sci-fi filmech. Tak silný byl dojem z přenosu do roku 1916.

plakát

Lásky, touhy a lži (2010) 

Celá sonda zůstala pouze na povrchu a ani jí nenapadlo někam se vrtnout, a tak jde pouze o občas zmatečný a nepůsobivý obrázek ze života střední či nižší společenské vrstvy australského Adelaide.

plakát

Zvuk hluku (2010) 

Ze snímku tryská téměř nekonečná svěžest, to pak divák hltá a hltá, film jede, bicí řádí a on se krásně veze. Nápad, tempo, živost filmu za výbornou, škoda jen nevýrazného závěru.

plakát

Kvílení (2010) 

Unylá patetická fraška vytvořená řemeslně rádoby velmi poctivě, ale z technické, režijní i herecké stránky tak nemastně a neslaně, že je sice stravitelná, ale to je maximum.