Moderní variace Noemovy archy ve stylu Shyamalanova Znamení. Dostal jsem přesně to, co jsem čekal. A nášupem alegorický přesah a mnohovýznamovost. 82% (Chastain je ovšem příšerná. Afektovanější snad než Lucka Bílá.)
Artově uhlazená snobárna a úchylárna à la Single Man, plná bolavých smyčců, s nimiž je izolace krásná i tragická zároveň. A tak trochu Americké psycho na antipsychotikách. 72% (Fassbenderova klobása k tomu jistě leckoho zostudí.)
Hrůzostrašná tajemství byla odhalena! Piercing v šourku, lubrikační gel, bulimie, alkoholismus... Budete zděšeni, kolik zvrácených monster chodí mezi námi. Aneb Sodoma Gomora pro malé děti. Napětí se však filmu upřít nedá, stejně tak jako jeho celková naivita, demence postav a nepokrytě účelový scénář. 46%
Další z dlouhé řady filmů, u kterého jsem, jako obvykle, odhalil vraha poměrně brzo. Jako celek příliš nefunguje, to spíš už jako přehlídka giallo prvků: krásné ženy, výborná hudba, teatrální herectví, kožené rukavice a klišé vraždy. Rozuzlení a závěr mají všehovšudy 3 minuty a jeden kung-fu výskok. 63%
Trosečník na horách s atmosférickou hudbou zvládnutý skvěle nejen herecky, ale i po technické stránce (režie, kamera). Scénář zde nehraje prim, a tak ani moc neobtěžuje, že je tak trochu splácaný jako dort od pejska a kočičky. 74% Kojenecká scéna je ovšem dokonalý vrchol, který trumfne všechny kanibalistické horrory. Bacha, jen pro silné žaludky
Kdysi jsem to zkouknul náhodou na Film+. Na béčko je to docela slušný film s napětím, atmosférou, pěkný prostředím, zajímavým rozuzlením a obstojně vykreslenými charaktery postav. Na Novu by to byl až Megafilm měsíce. Polichotím: 70%
Brad McGann již bohužel nic nenatočí, ale přesto musím říct, že zase taková senzace, jak jsem se leckde dočetl, to není. V rámci dramatu (thriller to není) jde sice o více než nadprůměr a navrch s výbornými herci, ale nic až tak zásadního, co by ospravedlnilo tu vážnou a tíživou atmosféru jakože hříchů a jizev minulosti, se nestalo. Tragika postav je zde podána příliš okázale a psychologie vztahů se tím stává dost nesrozumitelnou. Vůbec všichni tu kdovíproč nějak moc trpí. Forma zde ční viditelně nad obsahem a je rozhodující pro celkový dojem z toho ("tak trochu" účelového) dramatu. 68%
Exploitační béčko v obalu stravitelnějším pro širší masy. Nic víc, nic míň. Ale nejspíš velké téma pro milovníky předlohy. Nic víc, nic míň. 59% Past na medvědy (či snad na Godzillu) fanouška žánru opravdu potěší.
Horror ve stylu Vetřelce s efektními mutanty (skoro jak z pera Tima Burtona). Scénář je místy dost hloupý (zdlouhavá zubní prohlídka, moralizování nad výzkumem okopírované právě z Vetřelce...). Napětí film má, atmosférou je však chudý. Velká škoda je hlavně nevyužitého prostřední Antarktidy, takže místo Vetřelce na horách se dočkáme pouze Vetřelce na chalupě. 66%
Jedna fazole za trochu té přírody, druhá pak za herce, kterým by fakt člověk i uvěřil, že jsou jejich postavy čisté jako lilie. :P 50% (Kdyby se z nich nakonec opravdu vyklubali teroristi, mělo by to alespoň zajímavou pointu.) Krutý film. Skvělá hudba.
Komedie bez vtipu? Nakonec, proč ne? Ale jak řekl Bulsara, vracet se k ní nebudu. Vážně komedie? Hm. No, jak chcete. Tak jistě, najde se tam pár nenásilných úsměvných chvilek, pro které člověk přehlédne tu zbylou vatu.
Té DEMENCE bylo na mě moc. Celý děj se vlastně odvíjí podle principu domino-efektu a předpokladá absenci jakékoliv rozvahy, zodpovědnosti a zdravého rozumu u všech postav. Připomíná to ty klasické pohádky ve stylu Jak měnil až vyměnil, popravdě ale spíš než o gradaci děje, jde o stagnaci v bludném a dosti ubíjejícím kruhu plném keců. 38%
Take Shelter (2011)
Stud (2011)
Panic Button (2011)
Corpi presentano tracce di violenza carnale, I (1973)
Ztracené Jidášovo evangelium (TV film) (2006)
Geniální.
Zrůda (2003)
Charlize Theron je zrůda.
Pistolnice (1994)
odpad!"Western" o ženských a asi jen pro ženské. A já zase jednou milerád, ale bez výčitek udělím to nejvyšší hodnocení. Tůdle!
Žena (2011)
? ...ale jo, zajímavý pokus.
Carrie (TV film) (2002)
Televiznější zpracování než cokoliv, co z TV znám. Prakticky jediným kladem je zde Angela Bettis. Ty dvě mrdky jsou pro ni.
Obřad (2011)
Vymítání ďábla, anebo vymývání mozků konzumního obecenstva? Zcela jistě druhá možnost. Už proto, že příběh je FAKE! 41%
Přizdis*áči (2011)
Mně teda moc jako přizdisráči tihleti hejsci nepřipadali. Pitomci, to jo. Ale jinak, docela to zvádali, řekl bych. 63%
Essential Killing (2010)
Seznam smrti (2011)
Schizoidní jatka, po kterých si už jen chci přiložit hřebíkovačku ke spánku... anebo do úst? Každopádně zítra valím do OBI. 71%
Pustina (2006)
Lonely Place to Die, A (2011)
Syrový, krutý a cynický survival, který žánrově vesměs nosí dříví do lesa. Ovšem slaňovací scény jsou tu vskutku působivé. 67%
Růžoví plameňáci (1972)
odpad!Hodně jsem se bavil, do doby než došlo na týrání zvířat. Film jsem okamžitě přerušil a obratem se ho zbavil. Že padne i takové tabu, jsem opravdu nečekal. Teď vím, že nejsem dost otrlý pro tento snímek. A stydím se. Ne za svůj soucit, ale za domýšlivost, se kterou jsem tento film vyhledal. On to vlastně není film, nýbrž odpad. A Waters není umělec, ale zločinec. 0%
Třináctá komnata (2004)
Rozpal mě, sakra (2011)
Pier Paolo Pasolini křížený s Elfriede Jelinek. Ničím dojímavý příběh pro toho, kdo má své bizarní dospívání již za sebou. 53%
Strašáci (2011)
50/50 (2011)
Rakovina umí být fakt pěkně COOL.
Lucky (2011)
Krimikomedie ve stylu Big Nothing. Slušná režie, ale film samotný nemá co říct, anebo má, avšak říct to neumí.
Maturiťák (2011)
Vztahové drama na úkor komediálnosti. A to je dobře.
Věc: Počátek (2011)
Holding, The (2011)
Chtěl pouze domov, který nikdy neměl. No jo, ale kdyby si odpustil ty zbytečné vraždy, tak by ho docela klidně měl, moron.
Boy Toy (2011)
Třikrát čtyřikrát jsem se opravdu zasmál, ale jinak jde o levnou komedii s odfláknutým příběhem a střihačskými kiksy. 46%
Territories (2010)
Our Idiot Brother (2011)
Brotherhood (2010)
Býčí šíje (2011)
Jeden z těch silných příběhů, při kterých si připadám vždycky tak hrozně prťavý a slabý. 76%
Táta šampión (2009)
Souhlas s jojineckem, "malý nenápadný film, ktorého genialitu vidím asi len ja". Takže vlastně nesouhlas, když jsme dva. 89%