Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Deníček (16)

Výborný Theme song ke druhé série True Detective

Rád bych se podělil o příjemné mrazení v zádech při poslechu úvodní písničky k druhé sérii True Detective.

Room uploaded

Pražská odpočívárna vylepšena!

Room uploaded

Hororová znělka Simpsonů podle Guillerma del Toro

Režisér Guillermo del Toro proměnil znělku Simpsonů ve dvouapůlminutovou poctu hororovému žánru.

V úvodní sekvenci se objevují parodie postav z del Torových filmů jako Hellboy, Blade, Faunův labyrint nebo Pacific Rim, ale diváci mohou hledat také spoustu odkazů a drobných vtipů v pozadí.

Poběží v neděli na kanálu Fox před Speciálním čarodějnickým dílem.

Známý milovník hororů del Toro přenesl do světa Simpsonů všechny věci, které nejen v hororech miluje. Takže město Springfield bojuje s invazí zombií, policejní náčelník Wiggum se mění v kyklopa jako od animátora a režiséra Raye Harryhausena, Bart projede na skateboardu kolem monster z klasických hororů od studia Universal a na lavičce před školou krmí ptáky Alfred Hitchcock

V nové sérii Simpsonových někdo zemře, kdo to bude?

V neděli začala americká televizní stanice Fox vysílat již pětadvacátou sérii kresleného seriálu pro dospělé Simpsonovi. Další díly o peripetiích rodinky žijící ve Springfieldu se podle prvních informací mohou ukázat jako přelomové.

 

Z jakého důvodu? Producent seriálu Al Jean v jednom z posledních rozhovorů prozradil, že v nastávající sérii zemře jedna z důležitých postav. Aby prý bylo pátrání fanoušků jednodušší, dodal, že postavu, která zemře, namluvil herec, jenž za svůj výkon dostal sošku Emmy. Znalci nicméně vědí, že to není příliš dobré vodítko, protože během čtyřiadvaceti let existence seriálu získali sošku Emmy téměř všichni herci, kteří v něm namluvili hlavní a důležité postavy.

 

Spekulace fanoušků nicméně probíhají na plné obrátky. Vyplývá z nich, že je málo pravděpodobné, že zahynou Marge, Homer, Lisa, Bart nebo malá Maggie. Na nejvyšší příčce ohrožených se naopak usadil dědeček Simpson.

 

Svou troškou do mlýna se do diskuze zapojil také Joe Crilly ze sítě britských knihkupectví William Hill. Tipuje, že nejmenší šance dočkat se konce této série má Bartova učitelka Edna Krabappelová, žena souseda Simpsonových Neda Flanderse. Navázala prý úzké vztahy s ředitelem Skinerem i majitelem lokálního baru Moe Szyslakem. Pokud se jeho předpoklady vyplní, ukáže se být Ned Flanders nejtragičtější postavou seriálu. Fanoušci totiž vědí, že k poslednímu úmrtí v něm došlo před čtrnácti lety. A tehdy tragicky skonala první žena Flanderse, Moude.

 

Kdo to podle Vás bude? Své tipy mi pošlete a můžeme je společně prodiskutovat. :-)

V nové sérii Simpsonových někdo zemře, kdo to bude?

The Great Gatsby - Poslední filmový zážitek

Poslední silný zážitek - Velký Gatsby, příběh plný citu, nádherných momentů, výborných hereckých výkonů a na dlouhou dobu

 

NEJSILNĚJŠÍ FILMOVÝ ZÁŽITEK roku 2013

 

A aby toho nebylo málo, tohle je soundtrack, který budu každý den poslouchat minimálně ještě měsíc...

Stačí se ponořit do hlasu Lana del Rey a na chvilku zapomenout na vše ostatní...

Micky Rourke's Acceptance Speech on Spirit Awards 2009

Velmi zajímavá a hlavně zábavná řeč herce Mickeyho Rourka po přijetí ceny Spirit za hlavní herecký výkon ve filmu Wrestler v roce 2009.

 

A má reakce na to může být pouze jediná.... MICKEY, YOU'RE FUCKING AWESOME, MAN !!

Moby's soundtrack - The Beach

Jeden z mých nejoblíbenějších soundtracků.

 

Moby je úžasný skladatel...

Tarantino's Trilogy

 

Část první – Inglourious Basterds. Část druhá – Django Unchained. Část třetí – ?


Quentin Tarantino jednou oznámil, že by chtěl vytvořit prequel k filmům Pulp Fiction a Reservoir Dogs, ve kterém by opět sledoval "Vega Brothers" - Vince (John Travolta) a Vic (Michael Madsen). Dokonce mluvil o natáčení filmu ze 20. let či návratu do dob Druhé světové války.

"Už to mám skoro napsané, chybí mi jen polovina... To bude třetí část mé trilogie. Bude se vztahovat k Inglourious Basterds, protože to bude také o vojácích. Bude se to jmenovat Killer Crow nebo tak nějak. Černý oddíl vojáků pochoduje po Apačské válečné stezce a po cestě zabije skupinku bělošských vojáků a důstojníků na vojenské základně. Dále budou pokračovat do Švýcarska...

 

Jaké jsou vaše nápady pro Quentina na dokončení svojí trilogie?... :)

Tarantino's Trilogy

Nejoblíbenější hláška z filmu Nespoutaný Django

 

I LIKE THE WAY YOU DIE BOY!

Muž vedlejších rolí - Christoph Waltz


Rozhovor s Christophem Waltzem - důležitým prvkem posledních dvou Tarantinových filmů


Jste ročník 1956. Prožíval jste spaghetti westerny?
Jejich největší sláva se datuje do šedesátých a sedmdesátých let. Jméno Django bylo pro nás v Rakousku zcela běžné. Nemuselo k tomu patřit zrovna jméno Franco Nero, ale v německých verzích bylo hlavním titulkem všech kovbojek. Každý díky tomu věděl, o jaký žánr jde. Byly mi samozřejmě i geograficky bližší než skutečné kovbojky z amerického západu, dával jsem jim přednost možná i kvůli tomu, že jsem vyrůstal blízko železné opony.

 

Jaký je Tarantino režisér?
Nezlobte se, tohle je velice specifická otázka. Je zde Quentin jako scenárista, režisér a můj kamarád. Populární kulturní ikona, soukromá osobnost a má řadu dalších podob. Jiný je při natáčení v pondělí, v úterý a na konci týdne. Filmařina je živá bestie. A příprava na ni spočívá v tom, jak ji spoutat.

 

A co samotné natáčení?
Neexistuje jednoduchý záběr. Tarantino má o tom vlastní představu. Pokud se nedá napoprvé natočit, neustoupí a nezmění scénu na lehčí záběr. Nezajímá ho natáčet různé verze, čím se dnes jistí řada jiných režisérů, aby našli tu nejpopulárnější. Sám to nenávidím a je to jedna z věcí, ve kterých se shodujeme.

 

V čem je váš vztah speciální?
Možná v tom, že chápu přirozenost té bestie jako on. Navíc mu nikdy nedoporučuji něco, co by z mého hlediska mohlo být zajímavější. Uvědomuji si, že to je jeho tvorba a nádherná představivost a já s tím musím žít a nezasahovat mu do ní. Není to jen z respektu k tomu, co dokázal, ale i k tomu, co vyžaduje.

 

Ve filmu se mluví i německy. To kvůli vám?
Ne, neměl jsem s tím nic společného. Jestli se ve scénáři nacházel nějaký německý prvek, jen jsem ho potvrdil. Samozřejmě jsem pomáhal s přízvukem Kerry Washingtonové, která hraje Broomhildu, protože si přála znít perfektně. Bohužel jsem s ní neměl tolik scén, kolik bych si přál, protože je skutečně talentovaná, krásná a chytrá. Několikrát jsme zkoušeli záběr, kdy spolu hovoříme německy. Ještě jsem cítil, že to není ono, ale nechodil jsem za Tarantinem a neříkal mu, že to nestačí. Snažil jsem se tomu porozumět jako herec. Takže když konečně došlo na natáčení, scénu jsme zahráli napoprvé, vše najednou rozkvetlo. Jako v těch čínských kouzelných zahrádkách, které jsou vytvořeny jen z papírových proužků, které se pokropí vodou a jako mávnutím kouzelného proutku se promění v nádherný sad.

 

Změnil se váš život potom, co jste dostal Oscara?
Nevím, snad ano. Ale v duchu si nemyslím, že by to mělo mít na výběr rolí v mém případě vliv.

Pokud máte možnost výběru, dáváte přednost žánru, nebo režisérům?
Jde o kombinaci řady prvků. Zajímá mě především příběh, lidé, s kterými budu spolupracovat a kterým věnuji rok života. Důležitá je i postava, kterou mám hrát, a to, kde se bude filmovat. Nevím, jestli si přeji navštívit Bulharsko, ale když se bude natáčet na pobřeží Černého moře, zvážím to.

 

Skutečně byste se obětoval?
Pokud natáčíte film, o nic jiného nejde. Váš život po tu dobu skončil. Musíte ho za sebou ponechat podobně jako loveckou kabinu, z které jste chodil s kamarády lovit zvěř. Někdy to je jednodušší a přímočařejší. Pokud se při lovu nestrefíte, dostanete další možnost, nebo vás zvíře zabije. U filmu druhou možnost až na výjimky nedostanete.

 

Mohl byste říct něco o Tarantinově soukromí?
Připadá mi velice neseriózní mluvit o někom jiném. Snad jen to, že je neskutečně citlivý. Má kolem sebe antény, jejichž vysílání si uvědomíte až potom, co on už dávno reagoval. Občas důsledně vyžaduje postup podle scénáře, jindy improvizuje, ale nikdy necítíte, že jste se objevil uprostřed chaosu. Vždy jde o smysl a atmosféru toho, co potřebuje k realizaci filmu. Je skutečným režisérem v pravém slova smyslu a podobně i scenáristou.

Muž vedlejších rolí - Christoph Waltz

Pro fanoušky Dextera a Michaela C. Halla

 

Michael C. Hall není pouze talentovaným hercem, ale také zpěvákem. Má vystudovanou jednu z nejlepších a také nejdražších škol v NY. 

Sami se podívejte, jak dobře zpíval v roce 1999 v muzikálu Kabaret na Broadweyi.

Dexter's favourite holiday song

 

Michael C. Hall (představitel Dextera) zpívá písničku, kterou by měl Dexter rozhodně nejraději!

 omlouvám se za kvalitu, ale na Youtube prostě není originální video. To můžete najít na tomto odkazu:

http://vimeo.com/17967151

LUCKY BASTARD! Novak Djokovic & Bruce Willis

 

I hvězda má radost, když potká hvězdu!

LUCKY BASTARD! Novak Djokovic & Bruce Willis

Quentin Tarantino - Acceptance speech

 

Zajímavá tiskovka s držitelem Oskara za nejlepší původní scénář.

"No není on mrdlej?" - "Je, ale správně!"

Nejoblíbenější soundtrack poslední doby

 

Hledám svobodu!