Reklama

Reklama

Akční horor, který režisér Guilermo del Toro natočil podle známého Mignolova komiksu, vypráví o Chlapci z pekla, který přišel na svět v roce 1944. Tehdy se ho snažili využít spřeženci Zla v nacistických službách - nesmrtelný Rasputin (Karel Roden), gestapačka Ilsa a maskovaný zabiják Kroenen. Malého ďáblíka však zachránil a vychoval doktor Broom (John Hurt), který pracoval pro Američany. Dospělý Hellboy (Ron Perlman) žije v přísně utajeném Úřadu pro výzkum paranormálních jevů a spolu s žabím mužem Sapienem (Doug Jones) a dívkou Liz (Selma Blairová), která umí v rozčilení vyvolat výbuch či požár, jsou využíváni při mimořádných operacích FBI. Zlo se však nevzdává. Trojice pekelných vyslanců se vrací, aby dokonala své temné dílo, a Hellboy se jim musí postavit... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (797)

tron 

všechny recenze uživatele

„Noc je plná temných a strašidelných vecí. A my sme tu na to, aby sme ich zastavili.“ Komiksovú predlohu som nečítal, ale napriek tomu sa "dobrý čert" zapísal okamžite do môjho srdca. Slušné akčné scény a fajn triky sú jedna vec, tento film má ale v prvom rade veľké srdiečko. Tvári sa namyslene, ale v skutočnosti cítite, ako sa chveje a chcete ho zahriať. Nájdete sa vo všetkej tej platonickej láske, strate najmilovanejších, o ktorých ste si mysleli, že bez nich zomriete, a sile, akú dáva láska. Možno sa dokonca občas budete tváriť, že vám niečo padlo do oka (pohreb alebo „A tak som im povedal: ´hej, mocnosti pekelné, ak mi ju nevrátite, prídem si za vami pre ňu´.“). Gigantická rozprávková výprava, výborné nápady (hovoriaca kostra Ivan), pôvabné postavičky (Jeffrey Tambor) i scény (pitie mlieka, zajedanie cookies a hádzanie kamienkov). Netradične obsadený Karel Roden je čerešnička na originálnej torte. Kino Považan NMnV 2004 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tento film je ukázkou lásky režiséra do látky. Del Toro ukazuje, že není jen režisér Hellboye, ale spíš jeho matkou i otcem. Snaží se do něj vnést své i původní myšlenky(někdy chybně někdy trefně). Ve výsledku se to projeví naprosto zábavným koktejlem s výbornými hláškami, černým humorem, ne-dokonalými triky(což je i dobře a je to nahrazeno jejich počtem), dobrým scénářem, skvělým Hellboyem alias Ron Perlman alias Red Monkey :)) a v neposlední řadě skvělým složením comicsového světa. Roden nehraje na oscara, ale to po něm nikdo nechce (hraje lépe než v našich filmech, že by to bylo peněžitou motivací?) a i slušná hudba "terminatora" Beltraniho. Velmi osvěžující a stylem dokonale comicsová jízda. Čistých 5* to není, ale velmi silné a zábavné 4* rozhodně a jsem stále del Torovi velkorysosti, která dala Hellboyovi všechnu tu originalitu a krásu a udělala z něj pravou akční jízdu, která má styl. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, s každou reprízou se dostává víc a víc pod kůži. Ron vystihl Hellboye přesně tak, jak jsem si ho představovala a celé to universum kolem něj je prostě lahoda. Abraham, Liz (jediná sympatická role Selmy Blair)... všechno sedí a společně s druhým dílem tvoří kompaktní celek. Tady je samozřejmě jako bonus navíc Karel Roden, kterého není důvod si nepochvalovat. Hellboy je prostě chlápek, který vypadá jako pekelník, má rád kočky, pivo a svou hořlavou polovičku. S tímhle pohodářem je fajn se podívat na oba filmy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Slovo "temnota" ke jménu režiséra Guillermo del Tora bezesporu patří. Hellboy je tedy tím právým, co ho mohlo vůbec kdy potkat. Mezi komiksovými vodami se sice už ohřál s Bladem, zdárně a úspěšně a tak na řadu přišel tenhle pekelník, který se s nikým nemazlí a co je hlavní má naprosto odzbrojující hlášky, které ještě dokonalejšímu Karlu Rodenovi nemálo zatopí. Málokdy můžu říct, že by se mi některá adaptace komiksu líbila. Tato je rozhodně vyjímkou. Ron Perlman, i když má zvláštní kostým, který výtvarníkům dal příšernou práci to na něj jen dostat ukázal, že zas tak vymyšlený není a ačkoliv vypadá zajímavě a hrůzostrašně, může se pochlubit tím, že právě on je tím pravým, který se do role Hellboye hodí a proto je tak skvělý. Parádní akční jízda, na kterou se s radostí opět podívám s tou pravou děsuplnou atmosférou, takovou jako takovýto film má mít. --- Tome, je to náš host, ne vězeň. - Váš host má skoro dva metry, je červenej, má ocas a platí ho vláda. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Snímek je vším, co byste mohli žádat od popcornové zábavy – hrdina je sympaťák až na kost (z 90% zásluha obsazení Rona Perlmana, který se pro roli zřejmě narodil), sype jednu ultrasuchou hlášku za druhou, na každém rohu se válí tuny cool digitálních triků, dobře střižené akce a vše se odehrává v rámci divácky stravitelné stopáže. Okořeněn comicsovým pozadím, rozjíždí to navíc rohatý rudoch ve světle příjemné okultní atmosféry a příběhu, který se sice předlouhou inspiruje velice volně (bere si pouze postavy, základní motiv a kousek finále), ale na nabitý celovečerní trhák stačí s naprostým přehledem. Měl by se líbit všem, kterým sedí Del Torův režijní styl z Bladea 2 a zároveň si potrpí na nejednoznačné hrdiny s vlastní neujasněnou minulostí (a budoucností). ()

Galerie (123)

Zajímavosti (61)

  • Sídlo, v němž Hellboy (Ron Perlman) ve žije, je ve skutečnosti Národní památník na pražském Vítkově. Další scény byly natočeny mimo jiné na sídlišti Velká Ohrada v pražských Stodůlkách. (The.Joker)
  • Za akční fantasy film, pořízený za velmi rozumných 66 milionů dolarů, zaplatili diváci v amerických kinech během prvního víkendu (2.-4.4. 2004) 23 mil. dolarů. Po téměř dvou měsících promítání v USA si Hellboy celkově odnesl 59,6 milionu, celosvětově to pak bylo 99,4 mil. (imro)
  • Ačkoli Karl Ruprecht Kroenen (Ladislav Beran) do protivníků bodá a seká, není ve většině scén na jeho čepelích žádná krev. (CSSML)

Související novinky

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

19.02.2023

Po posledním Hellboyovi z roku 2019 od režiséra Neila Marshalla (epizody Hry o trůny) to vypadalo, že se rudý ďábel z pera Mikea Mignoly na pár let zase uklidí někam stranou. Snímek totiž narazil u… (více)

Hellboy sprintuje před kamery

Hellboy sprintuje před kamery

07.07.2017

V Hollywoodu obvykle trvá mnoho let dostat film před kamery, takže je vcelku šokující, jakou rychlostí se hýbe kupředu reboot Hellboye. Ještě na začátku roku to vypadalo, že máme šanci na klasickou… (více)

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

28.01.2017

Většina herců je ráda, když za život nastřádají hrstku výrazných rolí. John Hurt, jenž nás právě opustil ve věku 77 let (zákeřná rakovina...), ale na tak malé ambice kašlal. Hurt začal hrát ve… (více)

Reklama

Reklama