Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (14)

plakát

Iluzionista (2010) 

Čtyřhvězdičkový film s milionhvězdičkovou scénou z vlakového kupé na konci filmu.

plakát

Robot Chicken (2005) (seriál) 

Některé skeče geniální (u hlášky "eeeh I hate brains" jsem brečel jak malý kluk), na jiné se prostě dobře kouká kvůli super návykové animaci a povětšinou známé osobnosti/postavy v atypických a povětšinou krvavých scénách.

plakát

Poslední skaut (1991) 

Film přeplněnej hláškama, akcí, a černočerným humorem. Absolutní klasika a Bruce v nejlepší formě (kterou si beztak drží přes 20 let)

plakát

Svět podle Prota (2001) 

Film odstartoval jako raketa a prvních čtyřicet minut jsem se nemoh odpoutat od obrazovky, ale to co mělo film posunout dál, tedy prokousávání se k šokující pravdě pomocí hypnóz. mě začalo hypnotizovat směrem říše snů. Film ztratil dynamiku a začali se hromadit díry v logice filmu, zejména v racionalitě doktorových úsudků. Konec ale opět film vyhoup na vlnu mého zájmu. Tuhle zkušenost si určitě ještě jednou zopakuji. P.S. Závěrečný citát filmu je jak na zeď facebookových uživatelů teen-věku. Ale je tak dobrej, že si ho tam dám taky:)

plakát

Nouzový východ (2008) 

Sam Mendes umí nakouknout do lidské duše a vybrat ty největší radosti a bolesti a precizně to servírovat po malých dávkách k velkému konci. Sice americká krása podruhé (i když tady bylo řečeno velké změně NE), ale podruhé skvěle.

plakát

Pohádky na dobrou noc (2008) 

I když bylo po 5-ti minutách jasné, jak film skončí, stejně jsem si ho užíval od začátku do konce. Keri Russell je nádherná, Adam Sandler mi nevadí, ba naopak, je mi čim dál tím víc sympatický a dětští herci nebyli na ránu, jak to občas bývá. Prostě a jednoduše příjemní herci, dobrý nápad, zábavné zpracování, čtyři hvězdy a palec nahoru.

plakát

Letopisy Narnie: Princ Kaspian (2008) 

Ještě nudnější než jednička. Finální bitva to ještě mohla zachránit, ale vyřešit to tím, že se objeví lev, dvakrát zařve a je hotovo, no to pardon. Teď už chápu proč na trojku pozvali jiného režiséra. Začátek filmu zbytečně zdlouhavý a spousta zbytečných scén (v čem se posunul děj, když se objevila bílá královna??) měla skončit ve střižně na podlaze.

plakát

Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka (2010) 

Narnie je fantasy spíše pro děti než pro dospělé, ale i přesto jsem se u ní nenudil tolik jako u prvního dílu (dvojku jsem zatím neviděl). Mluvit o podivnostech a oslích můstcích v příběhu, je jako podbným způsobem kritizovat pohádky,i když pasáž, kdy Lucka přečte zaklínadlo, pak se jí zdá sen, pak se jí zjeví Aslan, a vlastně se během těch 5-ti minut vůbec nic nestane (uff dlouhé souvětí), je naprosto zbytečná. Ale hrdinové nevaděj, kýčovitý konec lehce zvlhčí oči, zlo je poraženo, trouba napraven, lokace pěkné a klube se nám snesitelný průměr.

plakát

Dostaň ho tam (2010) 

Forgetting Sarrak Marshall je pro mě jedna z nejlepších komedií všech dob, i proto je pro mě 2 film Nicholase Stollera obrovským zklamáním. To co u prvně zmiňovaného snímku fungovalo bezvadně, tady drhne a skřípe. U Kopaček jsem byl naladěn hned od rozchodové scény, tady trvalo skoro půlhodinu než se film vůbec nastartoval. Parodie filmových seriálů byla brilantní, parodie hudebního průmyslu ubohá. Aldus Snow byla výborná vedlejší postava, ale stavět na něm film se ukázalo jako hodně špatnej nápad. Jonah Hill slabej průměr, Sean 'P. Diddy' Combs tragédie. Jo, občas se člověk zasmál, ale víc než na 2 to nestačí.

plakát

Spirit (2008) 

Pane Miller, opusťte prosím kameru a vraťte se zpátky k papíru a tužce. Tenhle film byl otřesnej od začátku až do konce. To co fungovalo v Sin City a 300 (tj. věrné přenesení komiksu na plátno), tady bije do očí. Snaha bejt věrnej předloze co to jde, se zde stává trapností a parodií sama sebe (mluvení hlavního hrdiny do kamery, silácké výroky a panebože co měla znamenat ta výtahová scéna. Herecké výkony snad ani nehodnotit, protože herci nehráli špatně z vlastbí vůle. No prostě jen krůček k odpadu. P.S. Stejně v tý bedně nebylo rouno, ale duše Marcelluse Wallace:)