Reklama

Reklama

Letopisy Narnie: Princ Kaspian

  • USA The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (více)
Trailer 1
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
USA / Polsko / Slovinsko / Česko, 2008, 150 min

Princ Kaspian z rodu Telmarínů, právoplatný dědic trůnu, bojuje se svým strýcem, samozvaným králem Mirazem, o moc a je pronásledován jeho poskoky, kteří mu usilují o život. V nouzi zatroubí na čarovný lesní roh a pomocí teleportace přivolá ze školních lavic zpět čtveřici sourozenců z válkou sužované Británie, aby mu pomohli naplnit dávné proroctví. Za pomoci skřítků, kentaurů, minotaurů, mluvících zvířat a dalších členů živočišné říše budou muset Kaspian, Petr, Zuzana, Edmund a Lucie bojovat o zdánlivě ztracený trůn, pomstít smrt Kaspianova otce a obnovit stav spravedlnosti v říši, kde se sourozenci odměnou za svou statečnost stali králi a královnami. Podaří se jim zachránit Narnii a vrátit jí dávno ztracené časy svobody a štěstí? (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (653)

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Nesedět vedle mě chechtající se Cival, tak jsem vyndal propisku a vypíchnul si s ní obě oči a potom si jí narval do uší. 30% jenom za skvělou výpravu a výborný triky (úspěch jedničky se holt aspoň příjemně podepsal nad rozpočtem). Jinak hrůza hrůzoucí a ty tři děcka (Lucinka stále jako jediná snese přísnější měřítka) by mělo už konečně sežrat něco velkýho, hnusnýho a pořádně zubatýho... I když, kdo ví, třeba se Apted pochlapí a ve trojce se mi tohle tajný přání vyplní. Děs na úrovni Eragonu a jednička je proti tomuhle pětihvězdičkověj skvost. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct. Pro dospělého málo záživný a pro děti zas moc nasilnický. Oproti tomu je film Pán prsenů úplně zlatej. Není zde v tomto pokračování žádná náprava. Stále všechno ve stejném a přitom by to při troše představivosti určitě šlo. Velká škoda. Postavy mají určitý svůj potenciál k zaujmutí diváka, ale příběhově je to hrozně zmršený. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

První díl Narnie nebyl kdovíjaký zázrak, ale přece jen byl po všech stránkách přinejmenším o třídu výš než tohle chaotické pokračování. Atmosféra, tajemno a kouzlo objevování se vytratily na úkor nepovedené akce. Většina hlavních hrdinů výrazně povyrostla, což má za následek ztrátu sympatií i vůči těm sourozencům, kteří byli dříve snesitelní. Zuzana naštěstí tentokrát nedostala moc prostoru (pořád víc, než si zasloužila), Petra máme neustále chuť vyfackovat, Lucinka už není vůbec roztomilá a nejstravitelnější Edmund je tam pouze do počtu. Představitel prince Kaspiana je sice pohledný chlapec, ovšem toporný, nepřesvědčivý herec. Scénář navíc postavám předepsal dementně nepochopitelné chování a jednání. Jde sice o pohádku, proč do ní cpát nějakou logiku, ale... Je to zkrátka hloupý slepenec, kterému nepomáhá ani vcelku chudá výprava, ani poměrně vydařené efekty. Nejsem však cílová skupina, děti si mohou k mému hodnocení připočítat hvězdičku navíc. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Princ Kaspian, následník trůnu zmizel a Narnie má být vypleněna…. Uběhly 3 roky (ve světě fantasy rok) a ,,děti“ stojí před novou výzvou. Pozvednou hrdinsky zbraně a v boji zabíjejí…. – zní vám to taky divně? Film pro děti plný násilí – budiž. Děti ,,to řežou" jako John v nejlepších letech, jsou namyšlené a zvláštní kapitolu by mohli tvořit dialogy. V jednu chvíli by jste jim v cukrárně koupili lízátko a za okamžik přemýšlíte, jestli je nebude lepší poslat na křižáckou výpravu. Vtipu pomálu, akce bídná a o příběhu si netroufám tvrdit, že zaujal alespoň ty, pro které je určen. Myslím děti. Jestli se pletu, tak vězte že kvůli mně, už další díl točit nemusí. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

75% - Čekal jsem hrůzu, dostal jsem příjemnou pohádku, která sice v mnoha ohledech kopírovala Pána prstenů a byla plná klišé, ale co je v současné době originální? A ta klišé jsem si vážně užil. Normálně bych dal Narnii lepší tři hvězdy, ale vzhledem k tomu, jak špatně si zde stojí, 10% přidám... ()

Galerie (86)

Zajímavosti (36)

  • Scéna na ulici, kdy Lucy (Georgie Henley) a Susan (Anna Popplewell) běží do metra, byla natočena v Praze, konkrétně u Rudolfina. Úvodní záběry z londýnské ulice jsou točeny u pražské Filozofické fakulty. Zahlédnout lze dále například Pravčickou bránu v Českém Švýcarsku a další místa Severních Čech. (ondradvori)
  • Režisér Andrew Adamson strávil hledáním nejvhodnějšího představitele prince Kaspiana více než rok. Nakonec do této zásadní role obsadil Bena Barnese jen tři a půl týdne před začátkem natáčení. (POMO)
  • Tvůrci procestovali při hledání míst pro natáčení filmu pět světadílů.  Hlavní lokace nakonec byly: Nový Zéland, Česká republika, Polsko a Slovinsko. (hippyman)

Související novinky

Watchmen, Green Hornet a Narnie 3 v ohrožení

Watchmen, Green Hornet a Narnie 3 v ohrožení

27.12.2008

Takhle o svátcích bychom samozřejmě měli informovat výhradně vesele a optimisticky. Místo toho se však tento týden objevilo několik pochmurně laděných zpráv. Nejvíc hýbe internetem (a žlučí filmových… (více)

Useknutá Narnie

Useknutá Narnie

28.11.2008

Zatímco ve včerejší novince jste četli o jedné obdivuhodně se rozbíhající filmové sérii, dnes je tady jedna, která se možná dočká konce dřív, než se o tom producentům zdálo. Ano, řeč je o Letopisech… (více)

Úbytek capartů v Narnii

Úbytek capartů v Narnii

24.06.2008

Princ Kaspian je z komerčního hlediska rozhodně zklamáním. Zatímco první Letopisy Narnie s rozpočtem 180 vydělaly téměř 750, dvojka s náklady 200 prozatím jen s námahou šplhá k třístovkové hranici … (více)

Lev, čarodějnice a druhý díl

Lev, čarodějnice a druhý díl

28.11.2006

Popularita střapaté anglické siroty s jizvou na čele a úspěch filmové adaptace legendární trilogie Pán prstenů to byly hlavní impulzy, které před před pár lety spustili mánii po všem, co by se dalo… (více)

Reklama

Reklama