Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Pohádka
  • Dokumentární

Recenze (552)

plakát

To se vysvětlí, soudruzi! - Lada Lazarová (2024) (epizoda) 

Poslední díl, byť místy matoucí, byl nakonec nejzajímavější. Určitě mu pomohl i přesvědčivý výkon L.Termerové. Další série by mohla být a mohla by se poučit z chyb téhle.

plakát

To se vysvětlí, soudruzi! - Jak uškrtit mistra Šálka (2024) (epizoda) 

Ukazuje se, že zasazení do doby totáče by tam vlastně ani nemuselo být. Zřejmě kvůli tomu, že jde o koprodukční projekt, se tam mělo objevit jen minimum politiky a „reálného socialismu“. Což je škoda, protože kdyby to byl čistě česko-slovenský seriál, nabízelo by se hodně příležitostí, jak „pro našince“ vypatlaný totáč vtipně využít. - Tento díl navíc působil uspěchaně, jako by dalším limitem byla i na vteřinu přesně daná stopáž.

plakát

To se vysvětlí, soudruzi! - Ostře sledované UFO (2024) (epizoda) 

Zatím jsem dost v rozpacích. Mám pocit, že se tu víc dbá na vizuál než na přesné pointování scén. Podobně na mě působil film Wilsonov. Ale třeba budou další díly lepší.

plakát

Princ Mamánek (2022) 

Na rozdíl od ostatních mi dost vadilo použití superprovařené klasiky (proč si nesložit hudbu sám, když to umím? – asi osobní důvody), ale to není podstatné. Jinak po všech stránkách příjemné překvapení a palec nahoru.

plakát

Oktopus - Škaredá středa (2023) (epizoda) 

Zatím nejlepší díl s dobrou atmosférou, ale stále nevidím skoro nic, co by to povyšovalo nad tuctové kriminálky. Čoklík hraje opravdu procítěně. Paní Andrlová by se mohla ve filmu objevovat častěji.

plakát

Eliška a Damián - Epizoda 1 (2023) (epizoda) 

„Strýček je u sebe?“ Čeština 18. století jako vyšitá! Unglaublich. Jedna * za paní Syslovou a Komínka.

plakát

Hotel Evropa (2022) (seriál) 

Dramaturgicky i scenáristicky nezvládnuté dílko. Někteří herci předvádějí přehnaně expresivní kreace. Stojí za zhlédnutí kvůli zajímavým lokacím a kostýmům, podobné příběhy jsme už viděli mnohokrát a v daleko lepším provedení.

plakát

Alena Vránová - Role mého života (2022) (TV film) 

Skvělý dokument, výborná koncepce i výběr ukázek. Škoda, že není delší. Paní Vránová je obdivuhodná.