Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbení skladatelé (10)

Hans Zimmer

Nejspíš jeden z nejúspěšnějších skladatelů současnosti. Nutno však dodat, že tento člověk má svou "dílnu na soundtracky", kde pracuje se spoustou dalších lidí, bez nichž by bezpochyby nedosáhl takového věhlasu.

James Horner

Miluji jeho Titanic a Avatara, ale Horner nedělá dobrou muziku jen pro velkofilmy, jeho Karate Kid je také skutečně kvalitním dílem. Proto si myslím, že když James Horner píše hudbu, dává do toho všechno.

Klaus Badelt

Kdo nezná jeho Piráty z Karibiku prokletí černé perly? Podle mě se jedná o jeden z jeho nejlepších soundtracků, i když takový Stroj času je také výborný. Škoda jen, že už o něm dlouhou dobu nikdo moc neslyšel, protože talent mu určitě nechybí :).

Steve Jablonsky

Nejvíc mě dostaly jeho soundtracky k prvním Transformerům a Ostrovu, ačkoliv jsou si tyto dvě díla poměrně hodně podobná.

Ilan Eshkeri

Vybrat Ilana Eshkeriho jako hudebního skladatele k filmu Hvězdný prach byla velice dobrá volba. Propojení jeho hudební tvorby a režisérské vize Matthew Vaughna, s nímž několikrát spolupracoval, dává dohromady skvělý film, jemuž se téměř nedá nic vytknout.

James Newton Howard

Skvělý skladatel, jehož jméno mám povětšinou spojené s filmy pro děti nebo animáky. Dodnes, kdykoliv slyším jeho skladbu I do believe in fairies k Petru Panovi, běhá mi mráz po zádech.

John Williams

Živoucí legenda mezi skladateli. Kdo by neznal jeho ústřední melodii k Hvězdným válkám? Specifické jsou pro něj jeho dechové nástroje jako třeba lesní roh.

Alan Silvestri

Můj oblíbený hudební skladatel kvůli dvěma dílům - Forrest Gump a Trosečník - podle mě jsou to jeho stěžejní díla.

Trevor Jones

Bohužel znám od Trevora Jonese jenom hudbu k dvoudílnému televiznímu zpracování Merlina, nicméně i to mi stačilo k tomu, aby se stal jedním z mých nejoblíbenějších skladatelů.

Clint Mansell

Oblíbenec Darrena Aronofskyho, můj oblíbenec kvůli Requiemu za sen :).