Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Neznám člověka kterému by se nelíbil, a proto je to podle mého vůbec nejlepší film, protože o tom mají filmy být. Mají se líbit všem, ale jen některým se to povede. Forrestovi se to povedlo a z toho důvodu si myslím, že se jedná o nejlepší film, jaký kdy kdo natočil, ačkoliv se od své knižní předlohy velice odchýlil a nejsem si tak jistý, zda by kniha měla stejný ohlas.

Hvězdný prach

Hvězdný prach (2007)

Nejkrásnější pohádka, jakou jsem kdy viděl a jeden z mála filmů, který se mi líbil víc než knížka. Nevím, co víc bych k tomu dodal.

Gladiátor

Gladiátor (2000)

"Jmenuji se Maximus Decimus Meridius, velitel severní armády, generál legie Felix, věrný služebník pravého císaře Marka Aurelia. Zavraždili jste mi syna a zavraždili moji ženu, ale já se pomstím teď, nebo až v příštím životě." Tohle a hrdé "Roma victor!" nikdy nezapomenu. Nejlepší historický film z období Říma. Děkuji, Ridley Scotte, za tento, ačkoliv nepravdivý, úžasný filmový zážitek, který jen tak něco nepřekoná.

Avatar

Avatar (2009)

Dobře, dobře, buďme upřímní, ten scénář není nijak úžasnej. Nikoho neuchvátí, na druhou stranu asi ani zas tak úplně nezklame. Každopádná co se mi líbilo, budu-li mluvit jenom o ději, je přesné vykreslení lidí. Takhle by to totiž vypadalo v reálu, o čemž nás konec konců může přesvědčit minulost (Španělé a Portugalci v jižní Americe). Ale příběh nechme stranou, protože všechny ty efekty, krajina na Pandoře, to všechno je prostě nádherný, a pokud se člověk zaměří jenom na tohle, nechá děj jen volně plout a unášet se kromě toho všeho také skvělou muzikou od Jamese Hornera, stane se tak trochu částí života na Pandoře a ruku na srdce, kdo by se tam nechtěl podívat?

Na vlásku

Na vlásku (2010)

Vtipné, trochu romantické a na pohádku nepříliš infantilní. Prostě s tímto snímkem se Disney může hrdě se zvednutou hlavou vrátit na výsluní, co se dělání animovaných filmů týče. Tangled je jednoduše zábavným snímkem pro všechny a každý si v něm nepochybně najde něco svého. Nejlepší animák, jaký jsem kdy viděl :)

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Všechny díly Pána prstenů jsou geniální a pochybuji o tom, že někdy bude někdo schopen natočit lepší fantasy filmy. Jeden z mých nejoblíbenějších filmů.

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)

Všechny díly Star Wars jsou skvělé (až na druhou epizodu, ta docela pokulhává za ostatními) a na všechny se vždycky rád podívám, ale třetí epizoda je nejlepší ze všech.