Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbení režiséři (10)

Christopher Nolan

Nemít v oblíbených režiséra, který by snad i z Pokémonů dovedl udělat mistrovské dílo =D, by byl hřích.

Miloš Forman

Miloš Forman je pro mě nejlepší český režisér všech dob, kterému musím složit poklonu mimo jiné i proto, že jako "český Honza" dobyl Hollywood, a kromě jiného má také narozeniny ve stejný den jako já :).

Darren Aronofsky

Filmy, které nechají svého diváka v ohromení sedět v kině až do konce titulků, umí natočit jen jediný člověk na světě, Darren Aronofsky. Na co tenhle génius specializující se na drama sáhne, je dokonalost sama.

Matthew Vaughn

Na jeho filmech se mi líbí netradiční smysl pro humor, viz. Hvězdný prach nebo Kick ass. Pravda, nenatočil moc snímků, avšak jeho zaměření je spíše na kvalitu než na kvantitu, což jen dokazuje hodnocení jeho filmů, které nikdy neklesne pod 70%, čímž se může pochlubit jen málokterý režisér.

Steven Spielberg

Steven Spielberg vytvořil legendu ze sebe sama, která nepochybně přetrvá do budoucích let. Podle mě se jedná o režiséra, který svého diváka nikdy nezklame.

James Cameron

Vymyslel Terminátora a k tomu ještě mimozemský svět Pandora, který byl, podle mého názoru, poněkud málo oceněný a který si vysloužil přídomek filmu, jenž v historii lidstva vydělal nejvíce peněz. Dále přišel s novými technologiemi do světa kinematografie a také posunul film technologicky opět o kousek dál.

Clint Eastwood

Doufám, že své filmy nerežíruje ve stylu hrdinů, které hrál ve westernech, to bych těm hercům skutečně nezáviděl. Nicméně kromě pár klopítnutí jsou jeho filmy úžasné.

Peter Jackson

Chcete natočit prvotřídní fantasy? Dejte vědět Peteru Jacksonovi, jeho provedení trilogie Pána prstenů je fenomenální, ale podíváte-li se i na jeho jiné filmy, zjistíte, že Peter Jacskon má prostě talent.

George Lucas

Snad každý film, kterého se dotkly ruce tohoto velmistra Jedie, se staly fenoménem - Star Wars, Indiana Jones... Už jenom z tohoto důvodu si zaslouží obdiv.

Jan Svěrák

Po Formanovi druhý nejlepší český režisér. Dodnes nezapomenu na jeho Ropáky, kdy jsem skutečně věřil, že takové zvíře existuje.