Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (32)

plakát

Kazatel (2011) 

Tak tady máme další z filmů , který mají super nápad, ale provedení prostě nestojí za nic!! Prvních 10 minut filmu údajně stačí na to, abychom si o filmu udělali názor. Řekla jsem si bomba, prvních 10 minut má našlápnuto na pořádnej megafilm. Po půl hodině mi došlo, že to bude stejně jako s Legií. Scénáš prostě někdo vzal a druhou půlku zahodil, takže je to celý "useknutý!"!! chybí tady zvraty a cílem všeho je... zastavit vlak po strop naplněnej s upíry??? Tohle nestačí. Kamera skvělá, efekty to samý, kostými, líčení všechno výborně sedí. Postapokaliptický svět jedna radost. Kdyby ale někdo přidal filmu hodinu, ve který se budou pokoušet zabít královnu, vůbec by to ničemu neuškodilo!!!!

plakát

Twilight sága: Rozbřesk - 1. část (2011) 

Ukázky přímo epesní. ALE. Nikdy nedejte na ukázky! Kdybych si mohla vybrat, 100% dnes dávám "Jacob team". Tak nějak film podivně vyrovnává, konečně vypadá jako vlk a né jako počítačová karikatura a nehází po Belle tak trapně klišé zamilované pohledy jako náš milý Edward. Ten to tak nějak doplňuje po vizuální stránce. Všichni musí uznat, že at by hrál sebebhůř sebehorší roli, na něj se prostě dobře kouká. Při pár(myslím tím asi tak 50%) scénách jsem si zakrývala oči, jak trapně jsem se cítila. Neinspiroval se tady někdo Scary Movie ? Protože Rozbřesk by mohl dělat parodii na sebe samou!!Ale na druhou stranu , proběhlo tudy několik vtipných hlášek, setřihy myšlenek a vzpomínek se mi hodně líbily, výkony herců lepší než v předchozích dílech, dobrá hudba a přesvědčivá vlkodlačí smečka. Myslím že hlavní problém je předloze... knihy jsem četla a jsou psané skvěle, ale takové klišé jako svatba-sex-dítě-přeměna, tak tomu vážně chybí už jen žili šťastně až do smrti!!

plakát

Morgiana (1972) 

Skvělé kostýmy a skvělé líčení. Výborná kamera a výborná hudba. Úžasná dvojrole Ivy Jančurové. Tak proč mě film v půlce přestal bavit? Že by to měl být horor? Jediné co mě děsí je, aby film neměl 2 hodiny, jak to obvykle bývá. Konec, no.. ani mě moc nepřekvapil. Když si to celé tak zpětně vybavím, připadá mi to jako prožívání nemoci po pozření jedu-nejedu. Závist sestry by se dala využít o něco líp. Přesto na mě film zanechal dobrý dojem, takové už se dnes netočí, mají své kouzlo...

plakát

Kopí osudu (2010) (TV film) 

Dvě hvězdičky za snahu herců a za to , že mě rozesmála ta jejich dcera. Nějaká ta láska musí v dobrodružném filmu být :D. Vtipná byla taky dvojice 'fanouška a boxerky', ty jejich rádoby dramatické vstupy, no pardon, to fakt mělo vyznít dramaticky? Problém těchto filmů je v tom, že jeden je jako druhý a neděje se v něm nic, co by vás překvapilo. Čekala jsem na nějaký zlom, např že první artefakt bude zároveň i kopím, aby ten film měl nějaký zajímavý obrat v ději. Později jsem si uvědomila, že od tak jednoduchého filmu nelze očekávat něco jako překvapivý konec. Musela jsem se tedy spokojit se zářícím kýčovitým kopím v útrobách Brandeburské brány. Škoda!

plakát

Stalo se (2008) 

Po vcelku zkaženém Znamení, kde kolem domu pochodoval počítačový mimozemšťan, jsem byla z The Happeningu docela mile překvapená. Shaymalan umí vytvořit slušné napětí a mrazení v zádech a děj se hezky odvíjí a nenechá vás chvilku v klidu.Takže v závěru dobrý film.

plakát

Maelström (2000) 

První půlka filmu tragedie!! Poté, co potkala svého přítele se to celé docela zlepšilo, objevilo se i pár vtípků. Celkově mi ale Maelstrom připadal směšný, div jsem si neklepala na čelo. To by mě mělo bavit , koukat se jak pořád brečí, má deprese a k tomu to hraje dost přehnaně a nepřesvědčivě ? Ne, díky.

plakát

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011) 

Celou dobu jsem si říkala, kdy se to zlepší. Dočkala jsem se 10 minut před koncem , kde zaznělo pár dobrých vtípků. Jinak jsem byla celkem zklamaná. Celá atmosféra první trilogie prostě zmizela a z Pirátů se stala celkem průměrná Disneyovka. Připadal mi divná kamera , která ve mně budila dojem, že celý film je natáčený ve studiu, líčení a kostými taky nestály za nic a jako by to celé ztratilo charakter předchozích dílů. Mořské panny co střílí sítě? Chvilkama jsem měla pocit , že jsem na Spidermanovi a co teprve to lovestory mezi Věřícím a Sirénou? Jako vystřižená scéna z 1000 a jenda noc. Děj taky nic moc, navíc ta studánka která Jackieho vcucla.. to už se mi vážně chtělo trochu brečet. Samá dobrá jména a mně trochu připadá, že celý štáb co se na Pirátech podílel spoléhal jen na ty jména a na film se tak trochu vybodnul, obzvlášť herci. Celé to vyznívá kýčovitě. Ale budiž, s trochou nadhledu a s přivřenýma očima ( není možné srovnávat s předchozími díly..ani náhodou, ty měly narozdíl od Marshalla velkou dobovou atmosféru a osobité kouzlo) je možné je shlédnout .

plakát

Fantastická čtyřka: Silver Surfer (2007) 

Celkově mě film nenadchl ani nezklamal. Jediné, co se asi nedá překousnout je rozhovor Jessicy Alba a Silversurfera: 'A proč jsi mě ochránil před tou raketou?' - 'Protože mi tolik připomínáš tu, jež tolik miluji' Nic horšího se asi vymyslet nedalo.

plakát

Cesta upírů: Van Helsing vs. Dracula (2005) odpad!

Připádá mi, jako by se tvůrci Ordinace v Růžové zahradě rozhodli natočit film o upírech a vyšlo z toho tohle!!! Vážně, to je jako výsměch všem dobrým filmů, které byli kdy o upírech natočeny..

plakát

Hon na čarodějnice (2011) 

Ajajaj, kde jsou ty časy, kdy byl Cage zárukou dobrého filmu. Je škoda, že celkem nadějně vyzerající začátek se tak moc zkazil tou hromadou nepovedených efektů: třeba ďábel, který vypadá jak upír... Vážně - mohli to nahradit něčím věrohodnějším. Takhle celý film vyznívá prostě komicky a ať se do té doby stalo cokoliv , po tom konci to ztratí na váze. Je to škoda, protože z toho mohla být vážně pecka. A herečka , která hrála čarodějnici, byla výborná. To se musí nechat. Ale jinak - jen průměr...velká škoda!!