Reklama

Reklama

Kazatel, post apokalyptický sci-fi thriller, zasazený do alternativního světa – do světa zpustošeného staletími válek mezi lidmi a upíry. Příběh se točí kolem legendárního Kazatele-bojovníka (Paul Bettany) z poslední Války upírů, který nyní žije v tajnosti mezi ostatními utiskovanými lidmi v antiutopických městech obehnaných zdmi, ve kterých vládne Církev. Když je jeho neteř (Lily Collins) unesena skupinou krvežíznivých upírů, Kazatel poruší svůj posvátný slib, aby se vydal na fanatickou výpravu a našel ji před tím, než z ní udělají jednu z nich. Na jeho tažení se k němu připojí přítel jeho neteře (Cam Gigandet), mladý šerif ze zapadákova s rychlou rukou na spoušti a bývalá Kazatelka-bojovnice (Maggie Q), která vlastní nadpozemské bojové schopnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (797)

Peytl 

všechny recenze uživatele

K téhle těžce digitální - a průměrně sračkoidní záležitosti vlastně nemám co psát... snad jen, zaujal mě skrytý potenciál a zároveň tak alternativní možnost, jak dodatečně vydělat alespoň na víc než na pár psů v rohlíku. Vale Rossi se v MotoGP zřejmě bude letos zase na trápit na Dukárně, ovšem pokud by mu mechanici od Bettanyho dokázali postavit bika, který bude mít klidně jen třetinovou top speed jeho máslostroje, přitom mít hrdou a oku lahodící aerodynamiku divokého prasete Karbouse, pak je mistr světa, to je bez debat :)... Zkrátka, mohlo to dopadnout o hodně líp, ale jen o málo hůř, škoda, filmy s takovým námětem mám rád. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Legie a debut Stewarta dopadl otřesně. Priest se přece jen vyvedl o něco lépe, přesto obsahuje moc chyb na to, aby mohl být cool. I když vykreslení futuristického světa nad kterým má vládu úzkoprsá církev, je brilantní, herecké jména poctivé a postapokalyptický svět představen lákavě, chybí základ, napětí. Právě podání úpírů jako nějákých slepých psů se mi moc nelíbilo, řežie nedokázala navodit pocit strachu a napětí v žádné scéně i když se prostředím a tématem přímo nabízelo (procházení úlu). Nelíbilo se mi ani to totálně nemoderní lítání ve vzduchu při soubojích ala Tygr a drak, nelíbilo se mi toho více, ale přesto vítězí klad žánru a fandění Stewartovi v tématech jeho filmů, i když jako režisér stojí úplně za hovno. 67% ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Lepší než Legie, ale zase ne o moc. Po technické stránce takřka bez výhrad (až na odfláknutou potyčku se strážcem úlu), jednotlivé scény a nápady se mi také líbily, ale dohromady spojeno to nějak nefungovalo. Asi nejvíce mě zamrzel žalostně malý prostor pro Karla Urbana, jehož záporák by si určitě zasloužil větší exhibici. Celé to (až na hudbu a vizuál) vypadá jako klasické béčko, ale pochybuji, že tvůrci chtěli, aby právě něco takového vzniklo. Dvě a půl. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Akční "béčková" parádička přímo pro mé oči. Je mi jasné, že se mnou většina lidí souhlasit nebude, ale já takové věci žeru. Pokud někoho nebaví béčkové filmy s plno přehnanými věcmi ať nechodí do kina a už vůbec se nedívá. Očekávání obrovské, zklamání naprosto žádné, poněvadž přesně toto jsem od snímku očekával. Když očekávám od filmu akční bombu, pustím si právě toto. Samozřejmě vše je předvídatelné, tak jako každý druhý snímek. Vymyslet něco originální je v dnešní době něco nemožného, a proto neřeším takové detaily. Důležité je co od Priest očekáváte a pokud to co já, nemůžete být v žádném případě zklamaný. Priest má skvělé tempo a to je to největší bomba, poněvadž vás nezačne po půl hodině nudit, což se mi u některých filmů stává velmi často. Nejvíce mě štve otevřený závěr, protože nevěřím v pokračování... 8/10 = 80% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Překvapivě výrazně lepší než mizerná Legie - hlavně díky posunu do čistě sc-fi prostředí ve kterém už není možné brát všechno tak zoufale vážně. Priest tedy nijak nevybočuje z řady v pohodě snesitelných postapo béček jako třeba Mutant Chronicles, pár zábavných momentů má, demetní děj je ignorovatelný, Maggie Q je kočka a Karl Urban by měl konečně vypadnout zas do nějakého pořádného akčního filmu (Bettany ať raději zůstane tam kde je). 6/10 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Dievča, ktoré kňaz (Paul Bettany) hľadá, sa volá Lucy (Lily Collins). Toto je návrat k Draculovi od Brama Stokera, kde je aj postava menom Lucy, ktorá je tiež zasnúbeným ryšavým dievčaťom, ktoré potrebuje záchranu. (Arsenal83)
  • Ve scéně nedlouho po začátku filmu si postava Lucy (Lily Collins) při příchodu zapíná horní část šatů. V jednom z dalších záběrů ve chvíli, kdy se chystá pomodlit, má však šaty rozepnuté. Poté jsou opět zapnuté. (PatchmaN)

Související novinky

Underworld míří do Prahy

Underworld míří do Prahy

16.05.2015

S filmovou sérií Underworld to po třetím díle vypadalo bledě, ve čtyřce se ale vrátila Selene s tváří Kate Beckinsale (Letec) a zase bylo dobře. Není tedy divu, že se věčný boj upírů a lycanů chystá… (více)

Z Camelotu do Města z kostí

Z Camelotu do Města z kostí

01.06.2011

Přestavitel mladého krále Artuše z aktuálního seriálu Camelot Jamie Campbell Bower (foto) si připíše do filmografie další fantasy roli. Zahraje si totiž v adaptaci ságy spisovatelky Cassandry Clare… (více)

Včera jsme to roztočili, drahoušku

Včera jsme to roztočili, drahoušku

26.08.2009

No, možná ne tak úplně včera, spíš „nedávno“. Tento týden padla první klapka historicko-dobrodružného The Eagle of the Ninth a upírského westernu Priest, taktéž už je v plném proudu natáčení fantasy… (více)

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

Reklama

Reklama