Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Modrá Electra Glide

Modrá Electra Glide (1973)

Ve svém dlouhém životě jsem zapomněl spoustu věcí. Některé si ale dodnes pamatuji - že policista v podání Roberta Blakea se jmenoval Johny Wintergreen, že stál po kotníky ve sračkách, zmizely mu veškeré iluze a podobnou závěrečnou scénu nikdo předtím, ani potom nenatočil. Hlavně - asi to nechtělo konkurovat BJ - proč neustále srovnávat?

Butch Cassidy a Sundance Kid

Butch Cassidy a Sundance Kid (1969)

Katharine Ross tam byla krásná ženská. Dva další protagonisty netřeba hodnotit - nemáme, v tomhle případě, na to ani jeden. "Austrálie!?"

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Naprosto souhlasím s golfistou. Prvně jsem ho viděl v sále vesnické hospody , v roce 1973. Točilo se pivo, lidé kouřili. Po půl hodině už netočil hostinský pivo. Nikomu to nevadilo - nikdo si ani nevšiml, že nemá pivo. Protože běžel fim fimů. Nebožtíku Sergiovi věčné nebe, za tohle si ho zaslouží.

Profesionálové

Profesionálové (1966)

Lee Marvin, Burt Lancaster, Robert Ryan a Woody Strode - velice dobrá sešlost. Strode tu určitě dostal více prostoru, než o dva roky nato v TNZ :-). Což je dobře. Dobrý, vkusný, solidní film.

Klíčem je strach

Klíčem je strach (1972)

Jsem rád, že ho mám ve sbírce. První projekce v letním kině skoro před čtyřiceti lety... Druhá projekce v tom samém letním kině někdy v roce ´77 mne utvrdila o tom, že to je vynikající film tak, že jsem pomohl promítačovi odvézt dvoukolku s filmy na nádraží k odeslání vlakem na další štaci. Pro mladší nebo neznalé - nebylo to z Krátké - Dlouhé Lhoty, ale z okresního města cca 50 tis. obyvatel. V Praze to třeba promítač na to nádraží poslal po známém taxíkáři :-). To byl krásný a klidný život... S promítačem jsme pak šli na pivo. Některé filmy beru takhle pocitově, atmosféru, nebudu a nechci hodnotit počitatelné.