Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Obsahy (19)

Children of God

Children of God (2010)

Student malířství Johnny se potýká se svou sexuální orientací i se svým vztahem k lidem. Seznámí se s černošským mladíkem Romeem, který mu pomáhá překonat zábrany. Jejich rodící se vztah je však narušen Romeovou matkou, která se obává, že syn propadl drogám a snaží se jej oženit. V místní náboženské komunitě sílí odpor proti gay-turistice a homosexualitě vůbec. Protesty vede žena kazatele, kterou její manžel nakazil pohlavní chorobou. Tu získal při jedné ze svých tajných návštěv gay klubu. Dramatický příběh o lásce, pokrytectví a homofobii, zasazený do kulis nádherné přírody na Bahamách.

La cara oculta

La cara oculta (2011)

Španělský dirigent Adrian pobývá pracovně v Bogotě, kde si pronajal spolu s přítelkyní Belén velký osamělý dům. Belén od něj kvůli jeho nevěře odejde, Adrian však rychle nachází náhradu v servírce Fabiene. Ta se k němu dokonce nastěhuje a záhy objeví, že se v domě ozývají podivné zvuky. Po Belén začne jako po zmizelé pátrat policie, brzy se však ukáže, že s jejím odchodem od Adriana to bylo trochu jinak.

Dogani

Dogani (2011)

Mladý učitel Kang In-ho nastupuje na nové místo do školy pro sluchově postižené děti. Brzy zjišťuje, že tu není něco v pořádku a postupně odhaluje, že děti jsou sexuálně zneužívány učiteli a dokonce i ředitelem školy. Ve spolupráci s aktivistkou za lidská práva Seo Yoo-jin se snaží v následném soudním procesu dosáhnout spravedlivého potrestání viníků. Není to ale vůbec snadné, jelikož korupce je všudypřítomná a policie ani státní zastupitelství nemají zájem, aby pravda vyšla najevo. Film byl natočen podle skutečné události.

Gardens of the Night

Gardens of the Night (2008)

Sedmiletá Leslie je při cestě ze školy unesena dvojicí mužů, kteří jí namluvili, že byli požádáni jejími rodiči, aby se o ni postarali. Odvezli ji na neznámé místo, kde se setkala s černošským sirotkem Donniem. Po čase Leslie uvěřila, že rodiče už o ni nemají zájem a nechtějí, aby se vrátila domů. Obě děti zůstaly v rukou pedofilních únosců a musely se podvolit i požadavkům jejich zvrhlých „zákazníků“. Leslie s Donniem spojilo vzájemné až sourozenecké pouto a společně utíkali do svého tajného světa, který si vytvořili při čtení Knihy džunglí. Pak se příběh posune o deset let dopředu, kdy oba, již na prahu dospělosti, žijí na ulici, živí se tím jediným, co se v životě naučili, a přitom se stále starají jeden o druhého. Jednoho dne je však Leslie postavena před fakt, že její rodiče stále žijí a ona by se mohla vrátit domů.

Synku, synku, cos to proved

Synku, synku, cos to proved (2009)

V domku na předměstí dojde k vraždě, starší žena je při návštěvě sousedky probodena mečem. Na místo přijíždí policejní detektiv Havenhurst (Willem Dafoe) a zjišťuje, že hlavním podezřelým je syn mrtvé ženy Brad (Michael Shannon), který se zabarikádoval v sousedním domě s puškou a rukojmími. Postupně dorazí i Bradova přítelkyně Ingrid (Chloë Sevigny) a kolega (Udo Kier). Z jejich výpovědí a vzpomínek se pomalu skládá obraz toho, co předcházelo tomuto tragickému činu. Film byl inspirován skutečnou událostí.

Julianes Sturz in den Dschungel

Julianes Sturz in den Dschungel (2000) (TV film)

Do Jižní Ameriky vedla cesta Wernera Herzoga a Juliane Koepcke, která jako jediná přežila v roce 1971 havárii letadla. Najdou zbytky letounu a pokusí se zrekonstruovat dívčinu cestu amazonskou džunglí zpátky do civilizace, již dříve zachycenou ve filmu ZÁZRAKY SE DĚJÍ (1974).

Na dno vášně

Na dno vášně (1997)

Dvacetiletý mladík Viktor zažil svou první sexuální zkušenost s dívkou Elenou a okamžitě se do ní zamiloval. Druhý den ji proto navštívil v jejím bytě, kam ho dívka omylem vpustila místo očekávaného drogového dealera. Došlo mezi nimi k potyčce a dívčiným revolverem byl nešťastnou náhodou zraněn přivolaný policista David. Za to je Viktor odsouzen na čtyři roky do vězení. Během této doby si vymyslel plán, jak se za tuto nespravedlnost pomstít. A pomsta to byla vskutku neobvyklá.

Na dotek

Na dotek (2004)

Dívka bez jasného životního cíle, Američanka Alice (Natalie Portman), pracuje v Londýně jako servírka. Londýnský novinář Dan (Jude Law) píše nekrology a začíná svou spisovatelskou dráhu. Anna (Julia Roberts), rovněž Američanka, je uměleckou fotografkou. A nakonec Larry (Clive Owen) tráví své noční služby na sex chatu. Osudy této čtveřice se v jednom okamžiku propletou ve vzájemné vztahy, lásky a nevěry, rozchody a návraty v rozmezí několika let.

Geomi sup

Geomi sup (2004)

Mladý muž nachází v noci uprostřed lesa v opuštěném domě tělo zavražděného muže a těžce zraněnou vyděšenou dívku. Při tom je vyrušen dalším mužem, kterého začne lesem pronásledovat. Muž jej však surově napadne, posléze zraněného mladíka ještě srazí projíždějící automobil. Po 14 dnech se mladík probere v nemocnici z kómatu a začne vzpomínat na to, co předcházelo těmto dramatickým událostem a proč k nim vlastně došlo.

Útěk z Kandaháru

Útěk z Kandaháru (2009)

V roce 1999 pracuje v Afghánistánu pro vládu Talibanu britský specialista na odstraňování nášlapných min Richard Lee (Shaun Dooley) . Seznámí se s místní dívkou Jamilah, jejich vztahu však okolnosti nepřejí. Richard se dostane do konfliktu s místním pohlavárem a jediná možnost jak si zachránit holý život, je útěk do sousedního Pákistánu

American Gothic

American Gothic (1988)

Cynthia je propuštěna z psychiatrie, kde se vzpamatovává z toho, že zavinila smrt svého dítěte. Aby ji manžel rozptýlil, vezme ji spolu s dalšími čtyřmi přáteli na opuštěný ostrov v Pacifiku, kde kdysi trávili líbánky. Malý letoun, kterým se na ostrov dopravili, má však poruchu a výletníci jsou nuceni strávit na ostrově noc ve stanech. Druhý den se vydají na výpravu po okolí a narazí na zdánlivě opuštěný dům, zařízený tak, jako by se v něm před mnoha lety zastavil čas. Pak je však překvapí obyvatelé domu, nejprve manželé, kteří si říkají Ma a Pa, později i jejich tři děti. A toto setkání nebude pro naše výletníky tím nejšťastnějším, co je mohlo potkat…

Koně se také střílejí

Koně se také střílejí (1969)

Děj filmu režiséra Sydneyho Pollacka je zasazen do r. 1932, tedy do období Velké hospodářské krize. Ústřední dvojici tvoří pesimistická dívka Gloria (Jane Fondová), toužící po karieře hollywoodské herečky, a Robert (Michael Sarrazin), který chce být režisérem, ale zatím se spíše bezcílně protlouká životem. Oba se náhodou setkají a rozhodnou se zúčastnit tanečního maratonu. Doufají, že cena pro vítěze, 1500 dolarů, jim pomůže splnit jejich sny a změnit život k lepšímu. Původně zábavná podívaná se však postupem času mění v nelítostné drama s tragickým koncem. Předlohou k filmu byla stejnojmenná novela Horace McCoye, v níž autor na zoufalých osudech hlavních hrdinů alegoricky poukazuje na problémy celé americké společnosti 30. let. Režisér pak přidal další rozměr, kdy kritiku honby za úspěchem, často vedoucí až k sebezničení, rozšířil i na soudobou americkou společnost konce šedesátých let.

New York Beat Movie

New York Beat Movie (1981)

Film zachycuje jeden den v životě mladého malíře Jean Michela Basquiata, který se snaží prodat svůj obraz, aby získal peníze na byt, z něhož byl vystěhován. Putuje ulicemi města a setkává se s přáteli v hudebních klubech. Ve filmu účinkují kromě Basquiata i další tehdejší umělci, ztvárňující sami sebe (Eszter Balint, Byron Bowie, Steven Brown, John Lurie, Vincent Gallo) a divák tak může nahlédnout do tohoto zajímavého období americké kultury, kdy vznikaly nové hudební i výtvarné směry.

O Maryšce a vlčím hrádku

O Maryšce a vlčím hrádku (1979)

Uprostřed hlubokých temných lesů stál odpradávna tajemný hrádek, kterému lidé říkali Vlčí. Už dvanáct panen v něm zmizelo beze stopy. Třináctá měla být Maryška, chudobné děvče z hor. Stalo se, že Maryška v těch hlubokých temných lesích zabloudila a došla až Vlčímu hrádku. Tam byla podrobena kruté zkoušce nadpřirozených sil, které na zámku sídlily... Strašidelná loutková pohádka svou atmosférou a formou zpracování zaujme nejen děti, ale jistě i nejednoho dospělého diváka.

The Man Who Dared

The Man Who Dared (1933)

Film zachycuje osudy Antonína Čermáka, starosty města Chicago. Rodák z českého Kladna se v dětství s rodiči odstěhoval do USA, kde se postupně vypracoval z horníka a obchodníka s nemovitostmi až na senátora a posléze i starostu Chicaga. Proslul svým bojem za zrušení prohibice a proti gangsterům. 15.února 1933 doprovázel právě zvoleného prezidenta F.D.Roosevelta na cestě po Státech. Při návštěvě Miami na Floridě na prezidenta zaútočil střelbou vyšinutý atentátník. Prezidenta netrefil, zato zranil pět okolostojících lidí. Jedním z nich byl právě Antonín Čermák, který zraněním břicha po třech týdnech v nemocnici podlehl. Během převozu do nemocnice pronesl památná slova: „Jsem rád, že jsem to byl já a ne vy, pane prezidente.“ Jelikož byl film natočen aktuálně v tomtéž roce, kdy se událost stala, hlavní hrdina byl z pietních důvodů přejmenován na Jana Nováka.

Pták na drátě

Pták na drátě (1990)

Rick Jarmin (Mel Gibson) žije v rámci programu na ochranu svědků již patnáct let pod novou identitou. Pak jej při náhodném setkání poznává jeho bývalá snoubenka Marianne (Goldie Hawn), která žila v domnění, že zahynul v Mexiku. Rick se snaží kontaktovat agenta FBI Lou Bairda, ale dozvídá se, že už je v penzi. Místo něj narazí na zkorumpovaného agenta Joea Weyburna (Stephen Tobolowski), kterého požádá o pomoc. Ten však místo toho vymaže jeho počítačovou identitu a dá echo právě propuštěnému trestanci Sorensonovi (David Carradine) a jeho parťáku Diggsovi (Bill Duke). Ti jsou odhodláni Ricka zprovodit ze světa. Do toho se připlete Marianne a bláznivá honička může začít.

Život v sedmém nebi

Život v sedmém nebi (1996)

Al Fountain (John Turturro) je pedantickým šéfem party elektromontérů. U svých spolupracovníků se proto netěší příliš velké oblibě a na montážích tráví osamělé večery. Denně na minutu přesně také telefonuje manželce a synovi (až si vyslouží přezdívku Budíček), jejich konverzace se však omezuje pouze na zjišťování synovy znalosti násobilky. Pak Al jednoho dne dostane nečekaně pár dnů volna. Místo toho, aby zamířil za rodinou, rozhodne se zavzpomínat na dětství a navštívit jezero, kde strávil pár dní jako malý chlapec. Cestou však narazí na mladíka Kida (Sam Rockwell), podivína v zálesáckém kostýmu, který mu převrátí jeho dosavadní nudný život na ruby.

Rituál

Rituál (1973)

Policista Howie (Edward Woodward) je vyslán na ostrov Summerisle, aby pátral po údajně zmizelé dívce Rowan Morrisonové. Hned po příletu je konfrontován s obyvateli ostrova, kteří zde žijí v souladu s přírodou a provozují svérázné pohanské rituály. Silně věřící policista se marně snaží proniknout do uzavřené komunity místních obyvatel a jeho pátrání je zpočátku bezúspěšné. Seznámí se i s pánem ostrova, Lordem Summerisle (Christopher Lee), který mu objasní svou filozofii, ale v pátrání po dívce mu nijak nepomůže. Seržant se proto rozhodne oznámit celou věc nadřízeným úřadům, ale před odjezdem, zřejmě i pod vlivem krásné dcery hostinského Willow (Britt Eklandová) se rozhodne ještě zůstat a zúčastnit se ostrovních slavností prvního máje. Netuší ovšem, co ho čeká.

Černá labuť

Černá labuť (2010)

Hlavní postavou filmu Darrena Aronofského je ambiciozní sólistka baletu Nina (Natalie Portman). Ta touží získat hlavní roli v Labutím jezeře, které se režisér Tomas Leroy (Vincent Cassel) rozhodl pojmout netradičně, a to tak, že Černou i Bílou labuť zatančí jediná baletka. Nina roli opravdu dostane, ale během zkoušek začne propadat beznaději, že nezvládne obě tak rozdílné polohy ztvárnit - a navíc se s ní začnou dít podivné věci. Příběh je psychologické drama s prvky thrilleru a hororu, v němž hlavní hrdinka musí soupeřit o přízeň režiséra s ne tak dokonalou, ale o to impulzivnější kolegyní Lily (Mila Kunis), vzdorovat milující matce, která si v dceři realizuje svou nenaplněnou kariéru, ale největší zápas musí svést se svou myslí, která jí připravuje ty nejtěžší překážky v cestě za vysněnou dokonalostí.

Reklama