Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (17)

plakát

Život je krásný (1946) 

Skvělé vypravěčské umění, které se dnes už jen tak nevidí. Báječní herci. Vánoční atmosféra, která v letním vedru krásně osvěžila večer. Jestli překousnete trochu toho amerického snu, dostane se vám opravdového filmového klenotu. "Strange, isn't it? Each man's life touches so many other lives. When he isn't around he leaves an awful hole, doesn't he?"

plakát

Vybíjená (2004) 

Ben Stiller, Vince Vaughn, William Shatner, Chuck Norris, Lance Armstrong a David Hasselhoff v jednom filmu? Vypadá to sice dost bizarně, ale fungovalo to:) Pár vtipů bylo dost vydařených a scény s Chuckem Norrissem, německy pokřikujícím Hasselhoffem a filozofujícím Armstrongem jsou boží. A Stillerův záporák je tak neskutečně přehrávající, narcistické mega hovado, že jsem se musela smát pokaždé, co byl v záběru. A ta závěrečná scéna po titulcích stojí fakt za to: "Well, that's it. Good guy wins. Bad guy loses. Big freakin' surprise. That's the problem with the American cinema: Can't handle any complexity. "Whoa! Don't make me think!""

plakát

Ženy sobě (2011) 

Jedna * za Chrise O'Dowda, jinak to byl fakt odpad.

plakát

Bídníci (2012) 

Muzikály mám většinou ráda, ale u adaptace mého oblíbeného románu od V. Huga jsem se trochu obávala výsledku. Někdy mě tedy to přehnané vyzpěvování dost otravovalo, ale nakonec to zas tak hrozné nebylo a hodnotila bych přesně mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Ve zkratce v plusech a mínusech: + Hugh Jackman je výborný Jean Valjean a Anne Hathaway skvělá Fantine, a oba umí dobře zpívat. + I přes různé dějové zkratky a kličky se film snažil následovat strukturu Hugova románu a ve výsledku mu neudělal ostudu. + Různě obměňované verze písně I Dreamed a Dream se většinou dost povedly. Mínusy: - Russel Crow není dobrý Javert a ve filmu je příliš lidský. Pravý Javert v románu byl o mnoho chladnější a neúprosnější, humánnost se v něm projevila až chvíli před jeho smrtí. Nejlépe ho podle mě v dřívější adaptaci ztvárnil John Malkovich (viz http://www.csfd.cz/film/69850-bidnici/) - Mohly by se ubrat písně a přidat děj. Některé zpívané momenty (asi pětiminutové monology Javerta či Eponiny) byly úplně zbytečné a šly by nahradit nějakou z chybějících dějových linek (skutečné setkání Maria s Cosette, Mariovo vyrůstání - moje oblíbené části) - Mnoho zpívaných dialogů znělo dost nuceně a nepřirozeně, pár mluvených vět by sem tam neškodilo. - Délka. Musela jsem se na to podívat nadvakrát. - Eponina měla IMO zbytečně moc prostoru na úkor jiných postav. (A úzký pas Samathy Barks mě dost vyděsil, ale to k hodnocení filmu nepatří:)

plakát

Dostaň ho tam (2010) 

No byla to pitomost, ale některé fórky se docela povedly ("You can't outrun me! I'm black!"). Také mě potěšila dost vyvedená camea, hlavně Tom Felton, Pharell Williams a Moby. P.S.: "British mother fuckers don’t die. You ever heard of a British Rock and Roll star dying? No. None of ‘em die. Mick Jagger, Keith Richards, those Led Zeppelin motherfuckers, those motherfuckers old as fuck. Fuckin’ Ozzy Osbourne’s gonna outlive Miley Cyrus!"

plakát

Bez kalhot (2012) 

Ani jsem to nedokoukala. To se prostě nedalo.

plakát

Zachraňte pana Bankse (2013) 

Poutavé a velmi příjemné, dokonce pár slziček ukáplo:) Ano, souhlasím s těmi, co si stěžují, že je film moc "disneyovský", ale já jsem vpravdě od filmu nic nečekala a to, co jsem uviděla, mě opravdu okouzlilo.

plakát

Slunce a Měsíc (2012) (seriál) 

Tohle je první korejské drama, které jsem viděla, a musím říct, že mě chytilo za srdce. Příběh výtečný, občas trochu moc emocí a slz (ale s tím se musí počítat, no) a výborné vtipné skeče, jak v podání králova osobního sluhy Hyung Suna (scéna se sněhulákem!:D), tak i prince Yang Myunga a občas samotného krále Lee Hwona. Dětské výkony byly mimořádné a díky tomu jsou první epizody prostě nádherné, zbytek občas trochu kolísal, ale ve výsledku nemůžu dát nic jiného než 5 hvězdiček. Jsem moc ráda, že mě studium korejštiny k tomuto seriálu přivedlo, a až budu umět korejsky dostatečně dobře, shlédnu to s radostí ještě jednou celé s korejskými titulky;)

plakát

Konkurenti (1992) 

Jako divadelní hra to musí být super zážitek, hned bych na to šla. Ale jako film mě to vůbec nezaujalo (až na začátek s Baldwinem). Vůbec jsem se neztotožnila s žádnou z postav, dialogy mě chvílema unavovaly a film mi ve výsledku nic moc nedal.

plakát

Konečná (2013) 

Nejvíc cool hláška filmu – "You make us immigrants look bad!" :D