Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Bylo nás pět

Bylo nás pět (1994)

Výtečně zpodobněná esence klukovských let plných alotrií a všelijakých dobrodružství, podbarvená snovým hudebním doprovodem. Krásně zahrané, vtipné a zároveň plné nostalgie, až někdy mrazí.

Kutil Tim

Kutil Tim (1991)

Tvůrci seriálu s Timem Allenem v čele přetavili základní myšlenky z Allenových standupů a dali světu zábavný návod, jak skloubit chlapský svět s tím ženským, potažmo rodinným, aniž by vesmír explodoval. I když v případě Tima k tomu není nikdy daleko… Krásná devadesátková zábava s vlídným humorem, domácí atmosférou a přátelským popichováním mezi hlavními postavami. Ke skvělému zážitku hodně pomohl výborný dabing prvních 4 sérií. Od 5. série se už bohužel na seriál v češtině nedá dívat (většina humoru a atmosféry je pryč) a je třeba přejít na originál znění. Snad si jednou pomocí umělé inteligence budeme moct poslední série předabovat podle těch prvních a ty tak dostanou větší výkon. Salut kutilské partě!

Báječná léta

Báječná léta (1988)

Zábavné, dojemné a s citem i nadhledem odvyprávěné příběhy o životě a dospívání malého kluka v Americe na přelomu 60. a 70. let, ve kterých nejspíš každý nějakým způsobem pozná i sám sebe. Seriál mě bavil jako náctiletého a překvapivě mě baví i dnes, s odstupem více jak dvaceti let.

Teta

Teta (1987)

Výjimečný miniseriál s krásným příběhem, který má pohádkové a lehce hororové atmosféry na rozdávání.

Heydrich - konečné řešení

Heydrich - konečné řešení (2011)

Pro mě velké a příjemné překvapení. Jedinečný a obsáhlý dokument o tom, co se dělo (a může dít) s národem a jeho lidmi v době temna. Pro toho, kdo povrchně a stádovitě pase pouze po tom momentu v zatáčce a komu jsou vzdálení a vlastně celkově jedno ti, co nasazovali nebo ztratili životy za svoji zemi a ty, které milovali, bude nejspíš čtyřicet dílů příliš, může se nudit a namísto toho hlavního, co dokument nabízí, se možná bude nimrat v podružnostech, jakou je například vypravěčský styl T. Töpfera. Ostatním rozsáhlý dokument nabídne vynikající uvedení do doby a událostí Protektorátu, ukáže, že hrdiny nebyli jen Gabčík s Kubišem a ostatní, co zahynuli v kryptě kostela sv. Cyrila a Metoděje, ale že tu byla i spousta „obyčejných" lidí, kteří v atmosféře strachu, gestapáckých razií, poprav a konfidentů svým jednáním podpořili boj za svobodu. Dokument připomínající, že oběti odboje nebyli jen z Lidic nebo Ležáků, ale byli to tisíce dalších, na které v učebnicích obvykle nezbývá místo.