Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Pohádka

Oblíbené seriály (10)

Buffy, přemožitelka upírů

Buffy, přemožitelka upírů (1997)

Miluju tenhle seriál. Humor je jedinečnej, krásní lidé, super parta a přátelství. Nejhezčí je fakt, že si vzájemně věří a spoléhají na sebe, dokonce i na toho Spika, ačkoli patří vlastně ke zlu. Tak strašně hezky promyšlený, navíc vtipný, hodně vtipný a vzhledem k Spikovi i romanticky potrhlý, až mi ho bylo i líto. Navíc poslední tři (čtyři) série úplně nejlepší! Líbí se mi, jak se i v pozdějších dílech vracejí postavy z první série třeba. Jako v životě :)) Reily mi přišel jako velkej omyl, ale svou úlohu (čip) tam měl. Ztotožňuju se s názorem, že Buffy s Cordelií a Angelem na střední je něco úplně jiného než Buffy se Spikem, Tarou a Dawn. To je teprve pak to správný kafe. Začne to být promyšlenější, zajímavější a hlavně nejlepší!

Doteky osudu

Doteky osudu (2012)

Výborný pilot... ten mě dostal asi nejvíc. Další díly byly víceméně podobné, ale vždy mě v každém dílu něco maximálně dostane... jako ten dnešní (ep.12). Fakt mazec nejvíc. Pro mě bezkonkurenční. EDIT: Zvláštní, že při sledování mám pocit, že je to nejlepší seriál vůvec, ale jakmile skončí a přemýšlím o něm s odstupem a objektivněji, tak úžasný mi nepřijde. :) Ale je. Děj nenudí, protože není zbytečně natahovaný, všechno má svůj důvod a vše do sebe inteligentně a zajímavě zapadá.

Sherlock

Sherlock (2010)

Konečně Sherlock jak si ho představuju. I když jsem tomu z počátku moc nevěřila, naštěstí to není žádnej kung-fu trapák jako Downey. Inteligentní humor miluju! 4,5*.... EDIT po s02e01: Jo, a co se týče dabingu, viděla jsem oba (AXN, ČT2), a musím říct, že než AXN, tak radši originál, ale než originál, radši Dyka. S dabingem si více užiju reakce a výrazy postav, a to co předvedla ČT2 s dabingem i s nápisama je nádhera. Nic proti Šťastnýmu, ale jeho Sherlock je naštvaný zuřivě, zato Dykovo je naštvaný tak nějak hravě a více to k němu sedí. EDIT po s02e03: A ta geniální kamera! V životě jsem neviděla propracovanější záběry (např. když se bavili před krbem nebo odraz na náhrobním kameni). Vždy jsem na něco takového čekala. A až doteď jsem to nedostala. A nejvíc miluju tu dokonalou dvojku. Každý sám ujdou, ale spolu to je teprve klasa. (I když Martin Freeman je stejně nejlepší :)) Já nevím co víc říct. :) A ani nevím proč dále váhám dát tomu plnej počet hodnocení. Kamera, herci, vtip, Anglie, přátelství, génius, který nezapadá, všechno sedí! A omlouvám se za tento emoční výstup, normálně se mi to nestává (a zase dlouho nestane), ale nemohla jsem si pomoct. 1. série - 85% (95%, 75%, 85%), 2. série - 100% (100%, 85%, 95%), 3. série - 70% (45%, 70%, 90%)

Čarodějky

Čarodějky (1998)

Mám opravdu moc ráda tenhle seriál. Výborně vymyšlené zápletky, charaktery jednotlivých postav a především úžasné efekty. Ovšem vadí mi, že nespolupracuje minulost s přítomností, ale pouze přítomnost s přítomností, maximálně trochu s budoucností. Každí díl jakoby hrál sám za sebe podobně jako v různých kriminálkách. Postavy z minulých dílů už se neobjevují, a pokud ano, tak je hraje někdo jiný. Jinak je to ovšem výborný seriál o třech mladých ženách s běžnými i nadpřirozenými problémy.

Volání mrtvých

Volání mrtvých (2003)

Eliza zaujala, Priestley překvapil a FOX naštval, když to zrušil uprostřed rozehraného děje.

Misfits: Zmetci

Misfits: Zmetci (2009)

Tak tohle je parádní. Prvně u nějakého seriálu vidím, že ačkoli se tam objevují superschopnosti, ani na chvilku seriál nezkouzne k trapné absurditě (viz Ztraceni) a nemožnosti představit si toto všechno v reálném životě. Připustíme-li existenci schopností, všechno ostatní je tak drsný, vtipný, zajímavý a přitom "nehrdinský", že to snad nikoho nemůže nebavit. První série byla fajn, i když u hodnocení jsem jaksi váhala, ale druhá série to rozštípla. :) Uplně geniální postavy, které mají propracované charaktery u mě vedou na plné čáře. Nejvíc mě dostává, zezačátku pro mě velmi neoblíbený Simon. Jak se může pouhou změnou pohledu na svět a sebevědomí, změnit kompletní pohlížení na celého člověka? Koukám jak blázen... :)

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Originální sitcom, který pobaví i svými odbornými dialogy :D Sheldonova upjatost a humor, který nikdy neomrzí. Prostě seriál o tom, jak se i normální věci dají dělat nenormálně. Penny se Sheldonem, prostě nejlepší dvojice :D EDIT: Ehm.... s postupem času kvalita lehce upadá.

Upíří deníky

Upíří deníky (2009)

Po prvních pěti dílech jsem to přiřazovala k OC, BH90210 nebo Smallville, (čili nic moc) ale pak? Během pár dílů se to vyšvihlo mezi mé nej seriály. V každým díle se stane něco zajímavého, nového a nečekaného, za co stojí se podívat na další díl. Uplně mě to pohltilo. Obě série jsem shlídla během pěti dnů, a teď nevím co budu bez toho dělat. Chtěla jsem začít číst knižní předlohu, ale komentáře mě odradily. Seriál nejprve taky, hlavně zápletka. Holka co si nemůže vybrat mezi dvěma co o ní usilujou? To už tady bylo v Twilight. Jenže... Tohle je něco uplně jiného! Ona toho druhého nechce, a on o ni taky nijak zvlášť nebojuje. Ačkoli o ní stojí. Twilight mimochodem nemám ráda (Kristen nudná, a upírům slunce neublíží?? wtf!), viděla jsem první díl a stačilo. Ale tohle je konečně další pořádnej upírskej seriál od dob Buffy! Hudba skvělá, herci podle mě až moc dokonalí, ale Damon? ♥ MILUJU HO! Po shlídnutí seriálu by se člověk stal klidně dobrovolně upírem.

Bylo, nebylo

Bylo, nebylo (2011)

Tak po tomto výkonu vůbec nejsem přesvědčená, že je Jennifer Morrison dobrá herečka. V Houseovi dobrý, vtipná, příjemná, ale tady? To je strašný. Pořád ten stejnej nepřítomnej zmatenej pohled. Naopak Ginnifer Goodwin mě velice velice velice mile překvapila, jelikož zase ta, nebyla má oblíbená. A Rampelník je supr. Ostatní jsou fajn. Z hostujících hvězd jsem nadšená, stejně jako ze světa, kde není pohádka a pohádka, ale kde jsou propleteny příběhy všech pohádkových postav tak, aby nezničily předlohu, a přitom zapadaly do seriálu.