Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (2 651)

plakát

Útok na Bílý dům (2013) 

Vceku dobrý akční film pro ty, kdo berou tento žánr spíš jako odpočinkovou záležitost. Měl jsem hodně velké obavy z Channinga Tatuma v jedné z hlavních rolí, ale byl jsem příjemně překvapený, že má ve svém hereckém rejstříku také něco víc než jen pro některé fanynky lubrikující pohledy slzami zastřených očí.

plakát

Hemingway a Gellhornová (2012) (TV film) 

Hemingway patří k mým nejoblíbenějším spisovatelům, ale znám spíš jeho dílo. A tak nedokážu posoudit, jaký byl jeho vztah s válečnou korespondentkou Gellhornovou. Ovšem každý soudně uvažující člověk musí vidět, že to, co nám bylo nabídnuto ve filmu, je dost přitažené za vlasy. Už jen ta erotická scéna, kdy si to ti dva rozdávají, zatímco bomby mění hotel a jeho okolí v trosky, je hodně na hraně. Leda by to měl být symbol jejich budoucího bouřlivého a výbušného vztahu. Kdo ví? Každopádně na mě to nezafungovalo. Ale líbilo se mi technické zpracování, se kterým si režisér Kaufman pěkně pohrál, a také Owen s Kidmanovou hráli v rámci toho, co jim snénář nabídl, velmi dobře. Takže nakonec i přes zbytečně dlouhou stopáž spoklojenost.

plakát

Bůh masakru (2011) 

Jeden byt, převážně obývák, a v něm čtveřice výborných herců v rolích rodičů, kteří si přišly vyříkat konflikt jejich rartolestí. To vše pod režijním vedením Romana Polańskiho. Film se vskutku povedl a obraz mnohých rodičů nejen na západ od nás, je velmi přesný. Dost dobře jsem se bavil, i když se ve mně střídaly pocity jako "to je kráva", "Ježiš, to je debil", "no vy jste ale vypatlaný" apod. Ostatně jejich kluci jim jasně ukážou, jak se takové spory řeší.

plakát

Bugsy (1991) 

Výborně natočený film, v němž se podařilo jedinečným způsobem zachytit atmosféru tehdejších časů. Benjamin Siegel, který nesnášel přezdívku Bugsy, měl sen a ten se zdál být příliš nereálným. On mu ale věřil, a tak dnes máme v poušti město Las Vegas. Herci hrají uměřeně a přesvědčivě, přičemž Levinsonova režie patří k tomu nejlepšímu v jeho filmografii.

plakát

Lawrence z Arábie (1962) 

Slavný film o plukovníkovi T. E. Lawrencovi, člověku, který byl velmi vzdělaný a coby anglický důstojník vstoupil za první světové války na Blízkém východě do dějin jako postava poněkud rozporuplná, nicméně tím, že dokázal spojit rozhádané arabské kmeny a postavit se moderní turecké armádě výrazně zamíchal válečnými kartami. Film je to vskutku velkolepý. Skvělé herecké výkony a jedinečná režie. Snad všechny záběry jsou vyloženě pastvou pro oči. A k tomu navrch ještě hudba, která je nezapomenutelná.

plakát

Láska v hrobě (2012) 

Ten film je docela dobře natočený. Je tam hodně momentů nepříjemných na pohled a je dobré, že ve střižně nezmizely. Doufám, že nám chtěl režisér jen ukázat jeden život dvou bezdomovců, protože jestli chtěl něco víc jako empatii, soucit, tak to nemohlo absolutně vyjít. Ti dva žili, jak chtěli a jak také hrdě proklamovali. Prý chtějí žít svobodně, ovšem to, že byli otroky alkoholu, tudíž nesvobodní, si jaksi uvědomit nedokázali. Skončili, jak skončili a je to jejich věc.

plakát

Ucho (1970) 

Dva výborní herci, za kamerou velmi dobrý režisér a vznikl jeden z nejzásadněších filmů české kinematografie, který musel zákonitě do trezoru, protože by z něj soudruzi omdlévali. Klaustrofobicky hutná atmosféra, prostřihy na soudružskou chlastačku, kde má každý stažený půlky a není si jistý budoucností, ač to skrývají. Jo, ucho slyší.

plakát

Jasmíniny slzy (2013) 

Woody je prostě pořád ve formě. Skvěle mu to píše a vůbec nemusí vymýšlet něco extra nového, protože stačí, aby byl jen sám sebou a psal tak, jak se mu líbí. No a pak to jen lehce hodit skrz klameru na plátno a kouzlo je hotovo. Pro mě další lahůdka od mistra.

plakát

Žert (1968) 

Film natočený podle stejnojmenné Kunderovy knihy se dost povedl. Obyčejný žert nebyl soudruhy brán jako žert, a tak se hlavní hrdina ocitl na okraji tehdejší společnosti, což ovlivnilo jeho osobnost.

plakát

Klub poslední naděje (2013) 

Klub poslední naděje nepatří k nijak příjemným filmům, ale rozhodně se dostane pod kůži a zažere se tam hodně hluboko. Velmi silné téma a skvělý herecký výkon Matthewa McConaugheye, který se z obyčejného chlápka, měnícího roli od role pouze barvu, styl a střih ohozu, změnil ve skutečného herce.