Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Pláž

Pláž (2000)

Tenhle film mi změnil život, když jsem se rozhodnul jet tam kam on, tak jako on...

Max a maxipříšerky

Max a maxipříšerky (2009)

Dokonalý útok na všechny dospělé děti. Na všechny kdo se nezaobírají předlohami, logikou ani myšlenkou. Stačí jen neřešit a nechat se pohltit vlastníma vzpomínkama na to, jak jsme viděli kdysi dávno svůj vlastní dětský svět.

Bratři

Bratři (2004)

Severské filmy nejsou příliš často komediálního zaměření a tento snímek se nijak neliší. Byl to ale múj nejlepší filmový zážitek roku 2005. Herci hrají svoje role naprosto lidsky, obvzláště dobře své dvě rozporuplné role zvládá Nikolaj Lie Kaas. I atmosféra válečné zony v afgánistánu, leč jen ve filmu naznačená, je realističtější, než spousty čistě válečně točených filmú a příběh mě udržel celou dobu v napětí. Americká verze se už tolik nepovedla. Susanne Bier se totiž daleko více zaměřuje na prožitky a pocity jednotlivých postav, které se vyrovnávají sami se sebou a se svými činy než její mladší "hamburgerová" verze, která se líbila jako celek, ale nic víc jsem v tom neviděl.

Sunshine

Sunshine (2007)

Pouštím si ten film pravidelně každý rok v zimě. Mám pak chuť jít si koupit sluneční brýle a opalovací krém, i přesto že je za oknem metr sněhu.