Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Oblíbení režiséři (10)

Andy Warhol

Největší tvůrce autorských filmů v historii. Obrovský režisérský talent, který i dnes točí filmy jako na běžícím páse. Každé jeho dílo je ale diamantem v písku Hollywoodu. Navíc také skvělý herec – to je Woody Allen.

James Cameron

Muž, kterého inspiroval Stanley Kubrick, milovník sci-fi, k natáčení filmů, díky bohu. James Cameron totiž připravuje pro světové obecenstvo vždy ty nejvelkolepější a nejlepší filmy. Co film, to kult – to je James Cameron – Terminátor, Vetřelci, Propast, Pravdivé lži, Titanic, Avatar.

Christopher Nolan

Muž, který nenatočil moc filmů, ale všechny mají ty nejlepší hodnocení… Muž s velikou budoucností. To je Christopher Nolan. Muž za kterého mluví jeho dílo: Memento, Batman začíná, Dokonalý trik, Temný rytíř, Počátek a další.

Steven Spielberg

V útlém mládí neprožíval zrovna dobré časy, často se s rodiči stěhoval a ti se nakonec i rozvedli… Ze Stevena se stal introvert, který se probral k životu až oběvením tátovy osmimilimetrové kamery. Od té doby chtěl být režisér, chtěl natáčet filmy. Jeho matka ho naštěstí podporovala a tak dnes můžeme shlédnout jeho filmy, filmy které jsou doslova nezapomenutelné. Vyjmenujme si ty nejlepší: Čelisti, Blízká setkání třetího druhu, E.T- -Mimozemšťan, Indiana Jones, Schindlerův seznam, Jurský Park, A.I. Umělá inteligence, Zachraňte vojína Ryana, Minority Report, Chyť mě, když to dokážeš, Terminál, Mnichov a jiné.

Tim Burton

Tim Burton je introvert, génius s výrazem extrovertního člověka. To je jeho styl… který jde vidět v každém jeho snímku, který je prostě Burtonův. Vyjmenujme si některé z těch, které stojí zato shlédnout: Batman, Střihoruký Edward, Planeta opic, Mrtvá nevěsta Tima Burtona, Karlík a továrna na čokoládu, Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street, Alenka v říši divů

David Fincher

Obyčejný muž, nijak výjmečný, avšak jeho filmy jsou nedílnou součástí filmografie. V mládí se učil od jeho souseda… Georga Lucase, kterého i později požádal o práci. David Fincher byl však natolik úspěšný, že mu v té době slavný Lucas umožnil ukázat, co v něm je. Vetřelec 3, Sedm, Hra, Klub rváčů, Úkryt, Zodiak, Benjamin Button a jiné.

Stanley Kubrick

Kultovní tvůrce sci-fi filmů. Muž, který je vzorem mnoha lidem a tvůrcům dnešního filmu. Stanley Kubrik měl svůj svět, už v mládí byl nadpřirozeně chytrý chlapec, který bral školu jako zdržování od důležité práce – tvorby filmů. Byl to také vášnivý fotograf a šachista, kterého překonal jen velmi málokdo, přesto nehrál šachy závodně – chtěl se věnovat důležitějším věcem – filmu. Zde jsou některé jeho díla: Spartakus, Lolita, Dr. Divnoláska, 2001: Vesmírná Odyssea, Mechanický pomeranč, Osvícení a mnoho jiných.

Clyde Geronimi

stejne jako Wilfred Jackson je to autor mych oblibenych kreslenych pohadek