Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Policajt nebo rošťák je Jean-Paul Belmondo přesně takový, jakého ho mají diváci nejraději. Tvrdý, neústupný, trochu samotářský, ale především vždy obklopen krásnými ženami a vždy nad věcí. Do Nice přijíždí inkognito divizní komisař oddělení vnitřního vyšetřování Stan Borowitz, specialista na čistky uvnitř policie. Vše totiž nasvědčuje tomu, že nedávno zavražděný komisař Bertrand byl v úzkém spojení s místní mafií. A není zdaleka sám. Policejní inspektoři Rey a Massard jsou do vraždy přímo zapleteni, je tedy nutné je usvědčit a policii očistit. Borowitz má vlastní netradiční prostředky a postupy a rozhodne se vyvolat válku gangů, která by jako první vydala oba zkorumpované inspektory. Nečekaný příjezd neposlušné dcery Charlotty vše zkomplikuje. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (302)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Belmondo ve své snad nejrošťáčtější roli policejního komisaře, který v utajení jde po úplatných policajtech zapletených i do vražd. Jeho sympatická dcera Charlotte (mě tenkrát v mých patnácti více než jen sympatická ;-) mu zdatně sekundovala při vyšetřování, ale i při jeho záletech . „Ale když to uvážím, myslím že není úplně nutné říkat mamince o madam Edmonde Puqet-Rostand...“ A samozřejmě, jak už jsme u Belmondových filmů zvyklí, výborná hudba, která naprosto přesně dokresluje sice rošťáckou, ale přesto i napínavou atmosféru filmu . ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Taký normálny Belmondov film. Kade chodí tam hláškuje, niekomu dá na hubu, niekomu sa vyhráža, ale iba za účelom spravodlivej pomsty. Všetko ide ľahko, ak chcete niečo vymámiť z miestneho šéfa podsvetia, tak ho stačí iba uniesť a dať mu pod hrozbou mučenia pár otázok. Nikomu nebude chýbať, na všetko máte čas. Podstatnou výhodou je atmosféra Nice, kde Belmondo perfektne zapadne aj so svojim frajerským fárom. Možno vám už bude po čase jedno, čo sa deje a kto hrá na akú stranu, čo je vzhľadom na hláškovitosť filmu ale nepodstatné. Dilema s hodnotením, ktorú by Belmondo vyriešil jednou poriadnou za ucho a hneď by som dal štyri. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná a zábavná kriminální komedie. Hlavní postavou je charizmatický, šarmantní, elegnantní a hlavně akční policejní divizní komisař Stanislas Borowitz (skvělý Jean-Paul Belmondo). Má nekonvenční metody, kterými dostává své protivníky do úzkých. Nebojí se v zájmu spravedlnosti lhát a podvádět, aby všichni lumpové v Nice nemohli být volní a svobodní. Vše zvládá s noblesní elegancí a posměvačným humorem a přitom nezanedbává ani něžné pohlaví. Rád se baví svojí nebezpečnou prací. Další zajímavé postavy: znuděná bohatá spisovatelka Edmonde Puget-Rostand (elegantní Marie Laforét), čestný komisař Grimaud (Michel Galabru), který se drží zuby nechty oficiálních postupů, Theodore Musard (Georges Góret) a Achille Volfoni (Claude Brosset), dva největší mafiáni v Nice, kteří dojedou na svoji zpupnost, úplatní policejní inspektoři Massard (Jean-Francois Balmer) a Rey (Tony Kendall), puberťácká dcerka Stanislase Charlotte (Jeulie Jézéguel), která na sebe stále chce upoutat pozornost, provozní bordelu Marcel Langlois (Michel Beaune), pasák Mario (věčný gangster Venantino Venantini) a bývalý policista Cazaubam (Charles Gérard), se kterým je Stanislas vlemi dobře sehraný. Zkrátka je to velmi vtipný a zábavný film, který vždy potěší. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Jasně jeden z nejlepších Belmondových filmů, kde se prolíná kriminálka s komedií. I když musím nechat, že se mi nelíbil tak jako jeho čisté komedie nebo čisté kriminálky. Ale co už, Bebel je jistě jedním z nejlepších herců a tady je to hodně znát. Kdyby ho hrál někdo jinej, tak by to byl jen další průměrnej film. Takhle je to Belmondův film... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že tento film byl v osmdesátých letech pro mládež do osmnácti let nepřístupný. Dnes už ani nemá označení - Pro děti do dvanácti let nevhodné. Ten čas letí. Hláška J. P. Belomonda - Tlusťochu zaplať !!! se používá i dnes. Stále se usmívající Jean Poul Belmondo v krimi komedii ve které si zahrál policajta i rošťáka. Pohodový filmeček, který se dá sledovat v jakoukoliv roční dobu. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (20)

  • Natáčelo se mimo jiné ve městě La Turbie. Filmový kemp Pylone se pak nachází ve měste Antibes ve Francii. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Skupina Tři sestry v albu "Lihová škola umění aneb Válka s loky" z roku 2003 použila mezi skladbami citace z tohoto filmu. (griffinnen)
  • Rozpočet filmu byl 15 milionů franků. (classic)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama