Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (40)

plakát

Bídníci (2012) 

Tolik emocí a tak silný příběh. Musím přiznat, že filmovým muzikálům dávám pět hvězdiček nerada - už kvůli tomu, že muzikály obecně nepatří mezi mé oblíbené žánry. Ale tato verze Bídníků je natolik procítěná a opravdová, že snad ani jinou možnost než dát pět hvězdiček nemám. I technicky je film výborně zpracovaný. Záběry kamerou jsou natočené tak zblízka, že máte pocit, že jste s herci na scéně a prožíváte to s nimi. (Podíl na tom mají samozřejmě i herecké výkony, které tu předčily má očekávání) I hudba je perfektně smíchaná a nazvučená. Zkrátka tihle Bídníci posunuli hranici filmových možností zas o kousek dál.

plakát

Skyfall (2012) 

Kdybych tak mohla dát víc hvězdiček...

plakát

Hairspray (2007) 

Proč ne? Hrozně příjemná klasická komedie, cajdák, jak má být. Nikoli však trapný nebo kýčový. Jednoduše povedený.

plakát

Posedlost (1981) 

Isabelle Adjani předvedla něco, co mě natolik ohromilo, že má film u mě tři a půl hvězdičky. (jinak by klesl výrazně níž) Dlouhé scény, kde měla jeden záchvat za druhým ztvárnila tak opravdově a Sam Neill ji výborně doplňoval, že se na to musím podívat ještě jednou.

plakát

Zahulíme, uvidíme 2 (2008) odpad!

Ne, to snad nemá ani hodnotu odpad. To je míň než odpad... To je odpad na druhou... NE - na třetí!!!

plakát

Bez soucitu (2010) 

Bez Johna Travolty odpad. Trochu zbytečný, jak už tu zaznělo...

plakát

Konečně spolu (2007) 

Nic moc, ale vydržela jsem až do konce - jediné, co mě napadá k tomuhle filmu...

plakát

My děti ze stanice Zoo (1981) 

Neubráním se porovnání s knížkou, která mě natolik zasáhla, že se tomu těžko vyrovnává jakékoli filmové zpracování. Přesto nejsem zklamaná nebo, co se výsledku dojmu z celého filmu týče, ochuzená. Z knížky jsou zfilmované ty nejzásadnější a nejpůsobivější scény (až teda na dvě, které jsem si myslela, že tam budou, ale nevadí), což také obdivuji, protože vybrat to, co se zfilmuje nemusí být jednoduchý. Zvlášť když jde o takový knižní trhák. Hlavní představitelku jsem si představovala trochu jinak, ale s postupem děje jsem si na ni zvykla a na třináctiletou "herečku" slušný výkon.

plakát

Hunger Games (2012) 

Moc jsem tomu nefandila. Už kvůli tomu jak u nás byl film uvedený, jakože teda nebyl vůbec (na to, že je to horký kandidát na další trhák po Potterovi a Twilight se to bez řečí začalo promítat jakoby nic), jsem od toho nic nečekala. Ale hned jak to začalo na mě Hunger games natolik zapůsobilo, že se těším až na to půjdu znovu. A tenhle film za druhé shlédnutí určitě stojí. Dobře, možná to není tak "originálně" natočené (jak tady čtu...), ale má to výborný námět, je to promyšlené a to se prostě u filmu cení. Taky se mi líbí ztvárnění hlavní postavy od Jennifer Lawrence.

plakát

Probudím se včera (2012) 

Iritovala mě okatá reklama na orbit a nepřirozený střih, ale je to zábavné a vtipné a proto se nějaké ty nedostatky dají odpustit. Náramně jsem se bavila a hodně reagovali i lidé okolo. A líbila se mi také dobrá zápletka s prvky sci-fi - na českou komedii dost dobrý.