Reklama

Reklama

Hannibal - Zrození

  • Velká Británie Hannibal Rising (více)
Trailer 4

VOD (1)

Druhá světová válka – pokusy o nezávislost východní Evropy podlehly prudkým útokům sovětské nadvlády. V Litvě jednoho kluka připravila válka o oba rodiče a sestru. Děsy, které vytrpěl, potlačuje. Uvězněn v sovětském sirotčinci se vzpírá proti nelítostnému zacházení a bouří se proti krutým pravidlům onoho místa… ON však není obyčejným klukem. ON je mladý HANNIBAL LECTER. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (479)

akisha 

všechny recenze uživatele

Tento film se dá posuzovat ze dvou úhlů. Jako samostatný příběh o tak trochu jiném zabijákovi nebo jako prequel k Hannibalovi. Z prvního hlediska film vůbec není špatný, pokud pomineme několik nepříjemností např. samuraiský výcvik. Ulliel hraje dobře, jeho vraždící zápal mu bez problému uvěříte a jsou tu chvíle, kdy je opravdu děsivý, většinou vás to ale nutí s ním víc soucítit než se ho bát. Závěr filmu je dobrý, máme tu i ukázkově odporné záporaky a nechybí i několik jídelních či kousavých momentů. Pokud si ale film spojíme s Hannibalem, musí jedna nebo i víc hvězd dolů. Jistě je to kvůli Hopkinsovi, protože podle mě není herec, který by ho předčil, i bez něj ale máte pocit, že Hannibal si zaslouží víc. Já hodnotím spíš jako samostatný film Hannibalovi trochu podobný, protože přes všechny chyby se mi docela líbil. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tenhle Hannibal je jiný, než ten "jehňátkový", a není to ani tak ve věku a charakteru jako v absenci "hopkinsovské" ingredience, díky níž byla postava lidožrouta - brrrr - přitažlivá. "Je to v tobě", jak později říká jeden z protagonistů a při těch slovech a záblescích k osvětlení (nebo snad dokonce k obhajobě?) jeho budoucí krvelačnosti jsem si to, že mu chutná a potřeboval jen záminku, myslela i já. 3* s uhryznutými lícemi. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Snaživý pokus o rozvedení série, nicméně postrádající eleganci předchozích děl, občas nechtěně směšný (v Hollywoodu je až nezdravě in „samurajský styl“) a většinu času dost prvoplánový. Není z toho cítit zrůdnost, Americké psycho bylo ve vykreslení šílence, jenž si „užívá smrt“, mnohem zábavnější, a na téma „oko za oko“ tu bylo tolik lepších filmů, že by mi ani celý komentář nestačil. Gaspard Ulliel hraje dost slušně, ale ta postava je neskutečně prázdná. Napřed formovaná vyděšenýma očima, pak tichostí a nakonec křivým úsměvem – přechod z chlapce v bestii neznatelný, vraždy řádově nezajímavé. A k tomu ty hlášky jak šité na Seagala (Stalo se z něj něco, pro co nemá lidská řeč slovo. Kromě slova monstrum."). Akorát to konečné „poznání pravdy“ mělo sílu – jen si tak říkám, jestli je dobře, že jsem se v tu chvíli Hannibala nebál, ale litoval ho… ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Hannibal - "Zhrození" je film, který neměl nikdy vzniknout. Ne proto, že by byl až tak špatný, ale už jen kvůli tomu, že totálně boří jeden z největších kultů světové kinematografie posledních 20 let. Hannibal tak jak jej známe z Hopkinsova podání je totiž mrtev a jeho následník, ať už se snaží kischitit hopkinsovsky sebevíc, mu nesahá ani po kolena. Ulliel není špatný herec, ale jeho postava je prázdná jako peněženka před výplatou a politováníhodná stejně tak. Z komplexního geniálního psychiatra, který poslouchá klasickou hudbu, pochutnává si na packavých houslistech a sní o nádherné Florencii, se stal jednorozměrný vyšinutý pubertální spratek, který vraždí bez hlubšího rozmyslu a elegance a noblesní Itálii vyměnil za "módní" Japonsko. Hluboce ale zklamal i druhý stežejní artikl Hannibalova dřívějšího úspěchu - Harrisova literární předloha. I takový spisovatel jako on zřejmě nedokázal odolat svodům komerce a místo brilantně šarmantního příběhu nám předkládá evropskou verzi Kill Billa. "Král je mrtev..." ...a my nového nechceme!!! ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Bože, co jsem komu udělal. Hannibal se samurajskou katanou, tetička s hirošimským komplexem, spousta oslích můstků a zástupy prachmizerných herců. Příště by to mohli vzít třeba z opačného konce - navrhuji "Hannibal Rises Again: Revenge From The Grave"....Thomasi Harrisi, vím, že prachy jsou příjemná věc, ale jsi šašek. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • Natáčení probíhalo ve Francii, Litvě a České republice, konkrétně například na hradu Kost, který lze spatřit v úvodu filmu, či u plavebních komor na soutoku Labe s Vltavou nedaleko Mělníka, které se objevují v závěru. Také v brněnské Vile Tugendhat. (109)
  • Lady Murasaki je ve skutečnosti jméno japonské spisovatelky z 11. století. (Othello)
  • Na place se vyskytlo několik kuriózních krádeží, zmizela falešná hlava a umělý penis. (imro)

Související novinky

Zemřel herec Gaspard Ulliel

Zemřel herec Gaspard Ulliel

19.01.2022

Přichází smutné zprávy z Francie. Ve věku 37 let zemřel po tragické nehodě na lyžích francouzský herec a držitel dvou cen César, Gaspard Ulliel. O jeho skonu informovala agentura AFP. Talentovaný… (více)

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

Barbarella na bondovský způsob

Barbarella na bondovský způsob

15.04.2007

Producentský veterán Dino De Laurentiis to s novou verzí Barbarelly myslí opravdu vážně. Už podepsal smlouvu s Julienem Forestem, synem a dědicem Jeana-Clauda Foresta, legendárního komiksového tvůrce… (více)

Reklama

Reklama