Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Romantický
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (11)

Svět patří nám

Svět patří nám (1937)

V poslední scéně filmu se objeví režisér filmu Martin Frič sedící za kamerou a rozezleně naznačující dvojici V+W, aby mu uhnuli ze záběru.

Hordubalové

Hordubalové (1937)

Představitel hlavní role Juraje Hordubala Jaroslav Vojta na natáčení vzpomínal rád a tuto roli označil za svou nejhezčí.

Hordubalové

Hordubalové (1937)

Do filmu byla připsána postava Michala Hordubala, která se v původní literární předloze vyskytovala pouze ve zmínce. Režisér Martin Frič byl ostře proti tomu, neboť se domníval, že tím se změní vyznění příběhu. Představitelé Lloyd-filmu na tom ale trvali, protože chtěli do této role za každou cenu obsadit Paľa Bielika.

Hordubalové

Hordubalové (1937)

Natáčení filmu provázela poměrně dusná atmosféra, a to hlavně kvůli sporům mezi Karlem Čapkem a Karlem Hašlerem. Karel Čapek se rovněž dostal do sporu o podobu filmu s Milošem Havlem, kdy Čapek Havlovi dokonce řekl, že je trouba. Na základě toho nechal Havel film po premiéře v půlce týdne stáhnout, čímž film zcela propadl. Do kin se znovu dostal až později.

Lída Baarová

Lída Baarová (2016)

Ve vypjaté scéně milenecké hádky Lída Baarová (Tatiana Pauhofová) vyčítá Gustavu Fröhlichovi (Gedeon Burkhard), že kvůli němu podstoupila potrat. Lída Baarová skutečně s Frölichem čekala dítě, avšak ve skutečnosti se jednalo o spontánní potrat, kdy Baarová se o tom, že byla těhotná, dozvěděla až po svém převozu do nemocnice kvůli intenzivnímu krvácení.

Trpaslík

Trpaslík (2017) (seriál)

Seriál se natáčel ve městě Nymburk, ovšem domov důchodců, kde žije Luďkův dědeček (Josef Abrhám), se natáčel na zámku v Lysé nad Labem, ve kterém skutečně domov důchodců je. Interiér Luďkova gymnázia představuje přilehlá základní škola Komenského. Díky vypsanému konkurzu se v seriálu objeví množství obyvatel Nymburka.

Nothing Personal

Nothing Personal (1995)

Za roli Kennyho byl James Frain v roce 1995 nominován v kategorii nejlepší herecký výkon na festivalu v Benátkách.

Kovbojové

Kovbojové (2013)

Představitel Milodraga Rakan Rushaidat a představitelka Marice Ivana Starčević se do sebe zamilovali během divadelních zkoušek, ve filmu už vystupují jako manželé pod společným přijmením Rushaidat.

Kovbojové

Kovbojové (2013)

Film byl natočen podle úspěšné divadelní hry s původním divadelním obsazením.

Reklama