foto

Gedeon Burkhard

  • nar. 3.7.1969 (51 let)
    München, Bayern, Západní Německo

Biografie

Tento populární německý herec se narodil 3. července 1969 v Mnichově. Pochází z herecké rodiny. Jeho dráha na prkna, která znamenají svět, byla od dětství předurčena. Od roku 1980 se pravidelně objevuje v různých filmech a seriálech.

Největší popularitu mu přinesla role policisty Alexe Brandtnera v seriálu KOMISAŘ REX. V tomto seriálu nahradil svého hereckého kolegu Tobiase Morettiho. V seriálu ale také vydržel jen několik let. Natáčel také v různých koprodukcích. Například hrál v pohádce ŠÍPKOVÁ RŮŽENKA ( koprodukce se Slovenskem ) nebo v seriálu NÁHRDELNÍK ( koprodukce s Českou republikou ).

V Americe, kde rok žil natočil dvoudílný katastrofický snímek OHEŇ, pojednávající o práci hasičů, kteří likvidují lesní požáry. Ve volném čase se zde rád věnoval vodním sportům a golfu. Také propadl motokrosu, rád jezdí v motokárách.

V roce2006 nastoupil do úspěšného německého akčního seriálu KOBRA 11, ve kterém nahradil herce René Steinkeho. Ovšem v tomto seriálu vydržel pouhé dvě sezony. Kvůli častým rozporům se scénáristy musel jeho hrdina v seriálu tragicky zemřít. Jeho zatím poslední nejznámější rolí je postava ve válečném snímku HANEBNÍ PANCHARTI.

Josef "videofil" Novák

Herecká filmografie

Filmy

2021 Ostwind - Der große Orkan
The Witch and the Ottoman
2019 Shades of Truth
2018 Ronny & Klaid
Sauerkrautkoma
2017 Schneeflöckchen
Tytanowa biel
2016 Lída Baarová
Plán B
The Key
2014 Gefällt Mir
Lacrime delle Dolomiti di Sesto
Unknown Heart (TV film)
2013 Kohout na víně 2
Ohne Gnade
2012 Ludvík II. Bavorský
2011 Hollywood in Vienna 2011 (TV film)
Zázračné děti
2009 Hanebný pancharti
Zmatek v srdci (TV film)
2008 Märzmelodie
2006 Goldene Zeiten
Poslední vlak
2005 Tunel smrti (TV film)
Utta Danella: Láska v Benátkách (TV film)
2003 Ideální domácnost (TV film)
Yu
2002 Oheň (TV film)
Zločiny podle Mary Higgins Clark: Sejdeme se znovu (TV film)
Zwei Affären und eine Hochzeit (TV film)
1998 Benátky pro čtyři
The Brylcreem Boys
Vůně pokušení (TV film)
1996 Magenta
Polizeiruf 110 - Die Gazelle (TV film)
1995 Komu patří Tobias?
1994 Milostné aféry
Necklace, The
1993 Bez líčidla (studentský film)
Mein Mann ist mein Hobby (TV film)
Sommerliebe (TV film)
1992 Kleine Haie
1990 Zauberlehrling
Šípková Růženka
1989 Zwei Frauen
1988 Der Passagier - Welcome to Germany
1987 Leere Welt (TV film)
1982 Blut und Ehre: Jugend unter Hitler (TV film)
1981 Tante Maria (TV film)
Und ab geht die Post (TV film)

TV seriály

2020 Blutige Anfänger (TV seriál)
2019 Die Spezialisten - Im Namen der Opfer (TV seriál)
Alte Wunden (S04E08)
2015 Zásahová jednotka (TV seriál)
Epizoda 6 (S02E06)
Epizoda 5 (S02E05)
Epizoda 4 (S02E04)
další epizody (6)
Rosamunde Pilcher (TV seriál)
Láska, zloděj a diamanty (S01E131)
2014 Rosamunde Pilcher (TV seriál)
Mé srdce patří tobě (S01E123)
2013 SOKO: Der Prozess (TV seriál)
Policie Hamburk (TV seriál)
Narušitelé večírků (S08E11)
Inga Lindström (TV seriál)
Tajná seznamka (E48)
2011 Zásahová jednotka (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
Epizoda 4 (S01E04)
další epizody (6)
2010 Inga Lindström (TV seriál)
Zrušená svatba (E35)
2008 Doktor z hor: Nové příběhy (TV seriál)
Kobra 11 (TV seriál)
Mezi nepřáteli (S12E11)
Žít a nechat žít (S12E10)
Oko za oko (S12E09)
další epizody (6)
2007 Kobra 11 (TV seriál)
Krysí hnízdo (S12E05)
Únos (S12E04)
Infarkt (S12E03)
další epizody (15)
2005 Zvláštní jednotka, Lipsko (TV seriál)
Liebe macht blind (S05E26)
Die Moorleiche (S05E25)
2004 Strom přání (TV seriál)
Charlotte Link (TV seriál)
Der Vater meines Sohnes (E04)
2001 Komisař Rex (TV seriál)
Paprsky pomsty (S07E10)
Smrt přišla dvakrát (S07E09)
Dívka a vrah (S07E08)
další epizody (10)
2000 Utta Danella (TV seriál)
Komisař Rex (TV seriál)
Kůň za milióny (S06E12)
Honba za věčným životem (S06E11)
Smrt přes internet (S06E10)
další epizody (12)
1999 Komisař Rex (TV seriál)
Sisi (S05E13)
Štvanice (S05E12)
Vraždící hračky (S05E11)
další epizody (13)
1998 Komisař Rex (TV seriál)
Nebezpečný úkol (S04E13)
Poslední zápas (S04E12)
Šmírák (S04E11)
další epizody (9)
1996 Das Traumschiff (TV seriál)
Sydney (E27)
1995 Komisař Rex (TV seriál)
Amok (S01E09)
1994 Der König (TV seriál)
Verliebt, verlobt, verheiratet (TV seriál)
1992 Náhrdelník (TV seriál)
Intrika (E03)
Duplikát (E02)
Dobyvatel (E01)
1990 Drehort Pfarrhaus (TV seriál)
Nová dobrodružství Černého Bleska (TV seriál)
Sekt oder Selters (TV seriál)
1989 Hájovna Falkenau (TV seriál)
1984 Chobotnice (TV seriál)
Der Fahnder (TV seriál)
1983 Nordlichter: Geschichten zwischen Watt und Wellen (TV seriál)
Wagen 106 (TV seriál)
1981 Případ pro dva (TV seriál)
1978 SOKO München (TV seriál)
1971 Volejte policii 110 (TV seriál)

Dokumentární

2016 Film o filmu: Lída Baarová

Režijní filmografie

Filmy

2016 The Key

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 The Key

Střihačská filmografie

Filmy

2016 The Key

Host

TV pořady

2013 Inka! (TV pořad)
2010 TOP STAR (TV pořad)
2007 Krömer - Die internationale Show (TV pořad)
2004 Zibb (TV pořad)
2000 Die Millionenshow (TV pořad)
1995 Die Harald Schmidt Show (TV pořad)
1992 Riverboat (TV pořad)
1991 DAS! (TV pořad)
1987 Seitenblicke (TV pořad)
1979 NDR Talk Show (TV pořad)
1959 Stars in der Manege (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(46)