Reklama

Reklama

Hříšníci

(seriál)
Trailer
USA, (2011–2021), 118 h 29 min (Minutáž: 43–59 min)

Režie:

Mark Mylod, John Wells, John Dahl, Todd Holland, Stephen Hopkins (více)

Hrají:

Emmy Rossum, William H. Macy, Cameron Monaghan, Steve Howey, Justin Chatwin, Michael Patrick McGill, Joan Cusack, Jeremy Allen White, Jane Levy (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(134)

William H. Macy hraje Franka Gallaghera, hrdého svobodného otce šesti chytrých, pracovitých a samostatných dětí. Nejsou jako ostatní rodiny, které znáte, ale ani v nejmenším se za to nestydí... (HBO Max)

Videa (67)

Trailer

Recenze (156)

Daginka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

:-D Ten Macy je fakt šílenej šílenec. Nejsympatičtější (a nejatraktivnější) byl ovšem maniodepresák Ian (Cameron Monaghan), s tím jsem se dokázala místama až nebezpečně ztotožnit. Těhotná 15-letá sestra, mrtvá tetička prostitutka pohřbená kdovíkde na záhonku před domem, otec rodinky narcistickej, sociopatickej alkoholik, a sousedi vášnivě provozující sadomaso včetně přítomnosti webkamery. V tomhle sousedství je zkrátka fakt možný všechno! Milé. ()

Idego 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem v rodinnou ságu typu Six Feet Under, ale dostal jsem jenom povrchní, fádní, monotónní a až sitcomově prvoplánovou slátaninu. Postavy se nikam neposouvají a mají každá jeden základní modus operandi, kterej v různých variantách opakují pořád dokola. Tomu se plně podřizuje děj, kterej je sám o sobě dost nezajímavej, a jalově, bez pokusu o nějakou hloubku, na sílu, na úkor uvěřitelnosti a jak na běžícím pásu servíruje absurdně blbé situace, ve kterých postavy můžou svoje předepsané karikaturní koncepty mechanicky naplňovat. Fiona bude v každým díle s psíma očima lítat v morálním dilematu mezi osobním štěstím a rodinou, Carl bude v každým díle malej sociopat, jehož jedinou funkcí je dělat "šokující" vylomeniny, Lip pokaždé genius nenaplňující svůj potenciál, a s přehledem nejhorší je Frank, kterej je napsanej opravdu jako jednorozměrná, vyloženě sitcomová postava. K těm jeho repetitivním lžím a podvodům už chybí jenom laugh track. Každej díl se vlastně 50 minut děje jak přes kopírák to samý. Na začátku druhý sezóny, kdy bylo jasný, že to takhle bude celých zbývajících 100+ hodin, jsem to musel utnout. Nezlobte se na mě, ale to fakt není 115. nejlepší seriál, co by zasloužil tak vysoký hodnocení. Že se banda postav chová morálně ambivalentně z toho vtipný ani šokující terno samo o sobě neudělá, zejména když je to napsaný jak Downtown Abbey. Já čekal víc. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Úvodní epizoda mě natolik nadchla, že nešlo jinak než se na celé tři řady podívat během pár dnů a dobrá zpráva pro mě, že nová série začíná za 10 dnů.. Na začátku se mi teda Steve líbil, ale postupem času se mi spíše zprotivil.. zvláště ve třetí sérce už jsem si říkala, kdy ho to přestane bavit být ženuškou v domácnosti a totálním srabem a lhářem, ale do konce 2. série jsem ho žrala. A pro Iana mám jen slovo obdivu.. óóó... a je fuk, že je to gay (bavím se o postavách nikoliv o hercích). Tak už dost s tím rozplýváním se nad mužskou částí Gallagherovic "rodiny". Seriál mě nadchl svým humorem, otevřeností ohledně sexuálního života nejen orientace, hereckými výkony... Tuhle rodinku jsem si zamilovala.. jejich vztahy, periperie a sračky, kterými se probírají... vážně naprosto neuvěřitelné hovna se jim dějí a vždy to vyřeší pro mě nečekanou cestou, která snad ani není uvěřeníhodná... (pardon za mou mluvu, ale po týdnu stráveném s touhle rodinkou to pochytíte :D). Upřímně mě zajímalo, kolik daným postavám je vlastně let, protože nikdy to tam nebylo řečeno najednou... takže pomalu postupně u různých dílů jsem se to dozvídala, tak tady je přehled, kolik jim bylo v 1. sérii - Fiona 20, Lip 17, Ian 15, Debbie 10, Carl 9, Liam 2. (teda asi, furt si nejsem jistá). Nyní střípky z různých dílů - je to spíše výčet určen pro mě a pro ostatní ne zcela souvislý a pochopitelný (bacha můžou v nich být i nějaké spoilery)... 1x02 - ztratil se otec, prohledáme všechna obvyklá místa - otevírají víka rakví "Dad?", u bezdomovců, ve spermobance, v prádelně v sušičkách, v kadibudkách, popelnicích. 1x07 - předstírat smrt? Ok ale předstírat pohřeb? :D 1x09 - ten výraz, co měl Steve aka Jimmy, když viděl Debbie v domě jeho matky... ten stál za to. 1x10 - té Robertě jsem měla celý díl chuť dát do držky.. s takovou chutí, za to jak si dovoluje chovat se k děckám, co nejsou její... 2x10 - Monica najde plechovku s penězma nazvanou Železná zásoba a klidně svým děckám ukradne peníze a jde je profetovat a rozházet... taky by zasloužila po hubě :D 2x11 - Karen rodí a přijdou tam přičumovat všichni Gallagherovi a nejen oni.. chtěla bych :D.. udělejte si párty na porodním sále u jejich roztažených nohou... 2x12 - Ianův nápadník z předešlého večera je otec JimmyhoSteva? Jasně :D 3x06 - Carl: "So you guys are gay? Does like shitover get stuck on tip of your dick?" Liam: "Yeah?" 3x11 Wau, konečně se Frank poprvé zachoval jako otec. 3x12 - Vůbec jsem u posledního dílů nebrečela... posledním impulzem před sérií posmrkaných kapesníků bylo to, když Carl šel oholit Frankovi vlasy, aby se mu k hlavě dostaly sluneční paprsky a on se uzdravil. Ať už je tu 4. sezóna. 26. 1. 2014: Je tu 4. série a s ní další kotel zábavy. 4x02 - "Who the fuck plans three babies? I need to make an appoitment with a vet. I'm having a damn litter. - Baby you know that that means? I got a magic dick." ()

evanka 

všechny recenze uživatele

Nekorektní seriál plný sexu, hulení, chlastání a sprostých slov. Nic tady není tabu. Je to vtipné, často trochu přehnané až absurdní, postavy a charaktery dobře vykreslené a všechno to skvěle funguje. Každá z postav je úplně jiná, něčím zajímavá a je se rozhodně na co koukat. William H. Macy výborně předvádí nechutného, odporného alkoholika a trosku. Ač je to všechno vykreslené s nadsázkou, nejde seriál jen po povrchu, ale dokáže se trefit i docela hluboko, až z toho člověka zamrazí. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Po necelém roce jsem to celé dokoukal a hlavně jsem si to dávkoval, abych si to hned ne vyčerpal. Celý seriál si drží svoji laťku hodně vysoko a nabízí všemožné šílené situace, kdy se opravdu smějete a nestačí se divit kde na ty věci přijdou. Do toho jsou tam dramatické věci, ale kombinuje se to dobře. Poslední série mě trochu zklamala už to nebylo ono a všichni se rázem stěhují a přitom se to pořádně ani nevyřeší jak se teda všichni rozhodnou. Frank je neskutečná postava a je s podivem že všechno dokázal ustát, ale ta jeho demence už byla moc. Škoda že už se tam víc neukázala Fiona. Za mě už tam bylo čím dál víc homosexuality a to mě nebaví. ()

Galerie (1 782)

Zajímavosti (13)

  • Canaryville, což je místo, kde rodina Gallagherových bydlí, se nachází na jižní straně Chicaga. (michalkubat4)
  • S počtem 11 sérií a 134 epizod se jedná o nejdelší seriál (co do počtu sérií i epizod) v historii americké televizní stanice Showtime. (Lachtaan)

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Reklama

Reklama