Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dokumentární

Recenze (49)

plakát

Mladá dáma (2024) 

Nepříliš přidávám komentáře, ale tady musím. Je to obyčejná fantasy, ale není. Místy je poměrně drsná, ačkoliv to z počátku vypadá jako taková pohádka. Ten kontrast v tom překrásném prostředí je znát. Upřímně jsem se nenudil. Černá macecha dvou zrzek zarazí, ale to je tak v podstatě všechno. Nevšiml jsem si žádné LGBTQ masírky ani multikulti shit. Za mě povedená jednorázovka.

plakát

Thor: Láska jako hrom (2022) 

Tak tohle byla prdel jako hrom! Možná až příliš, možná až příliš ujetá. Co mi vadí na filmu je, že to má nálepku MARVEL a že to má komiksovou předlohu. Těžko se mi to tedy hodnotí, film mě po stránce humoru bavil neskutečně, po stránce vizuálu a hudebně snad ještě víc, ale co se týče příběhu, klišé jako hrom. V podstatě víte od prvních dvou minut jak to skončí a není tam nic, co by vás mohlo překvapit. Krom těch naprostých bizarností, ale co se týče příběhu, nula. Přesto dávám 70 % a tedy 3,5/5

plakát

Zyma v ogni (2015) 

V rámci událostí posledního týdne jsem na tento dokument narazil na Netflixu. Je velmi dobře natočený a hezky mapuje sled událostí. Netušil jsem, jak moc byli ukrajinci vytrvalí a ochotní bojovat až položit život za svou věc.  Bohužel, je to dokument, ale trošku se tváří jako propaganda. Skoro vůbec zde není zachyceno později extrémní násilí ze strany demonstrantů, kdy ubili těžkooděnce k smrti a další. Jelikož jsem tehdy sledoval situaci a viděl jsem mnoho záběrů a videí, které lze dohledat, v dokumentu chybí větší násilí ze stran demonstrantů a věřím, že by ho to nezdiskreditovalo. Alespoň v mých očích ne.

plakát

Arcane (2021) (seriál) 

Hru jsem hrával, nicméně nikdy jsem nebyl extra fanoušek. Seriál ze samotného lore hry je pro mně naprosto skvostným překvapením. Animák potěší vaše oči svojí líbivou kreslenou grafikou, uhrane efekty. Steampunk ve své kráse. Místy i slza ukápla. A to spíš u některých scén nežli nad grafikou. To nejdůležitější se ale povedlo na jedničku. A to jsou postavy. Jsou vykresleny realisticky, lidsky a dokážete s nimi soucítit, chápat je a nesnášet je zároveň. Těším se na další sérii a doufám i ve více sérií!

plakát

Nadace - Duch jednoho matematika (2021) (epizoda) 

Základní problém Hollywoodu – a to je vlastně důvod i nízkého hodnocení seriálu – je, že vezmou knížku, pochčijou ji, sežerou a vyserou sračkoidní seriál nebo film.  Ctít předlohu se už příliš nenosí. Chápu, že černošky jsou prostě „must have“, vlastně už i chápu, že černošky jsou prostě všude a vždy musíme sledovat jejich prcání. Americké internetové televize ze mě vyprodukovali nefalšovaného rasistu.  A teď k samotnému dílu. Musím se naprosto oprostit od knih, jelikož, jak už to tu bylo mnohokrát zmíněno, je to jen vyrabované. Vezmou jména, názvy a vyblejou nějaké hovno. Nízké hodnocení není kvůli tomu, že tam nejsou světelné meče, že se tam skáče v časech – i když, i v knihách je to přehlednější než tady – nebo že je tam málo akce. Ale protože je to nuda. Má to být o nadaci, o vzestupu nadace. Ne o tom, jak si někde nějaká černoška zašuká.  Seriál budu sledovat dál s tím, že to s knížkami nemá nic společného. Třeba mi to zlepší náladu a třeba i přehodnotím hodnocení.

plakát

Válka zítřka (2021) 

Tedy, nemyslím si, že jsem nějaký rádoby seriózní, nevkusný a pseudozákladně vzdělaný kokotek. Ale ten film je kokotina. Je to hezky natočené, s výkonem herců nemám žádný problém, sice je tam černých jak v Africe a bez rodinného dramatu se už neobejdeme.  V roce 2051 mají technologie na cestování časem, ale nezvládnout postřílet pár zvířat... WOW. Jo a používají Black Hawky a Hummve. V tom filmu nedává smysl absolutně nic. Jen je to hezky natočené. A  černoši jsou powa tvl. 18% zastoupení ve společnosti a ve filmech jich je 70 %.  Strašný.

plakát

Katla (2021) (seriál) 

Jak už tu někdo zmiňoval, má to obří potenciál. Naprosto temná a depresivní atmosféra vás pohltí do děje. Jenže vás docela brzy vyplivne nudný scénář. Kdyby to bylo o třetinu nebo polovinu kratší, bylo by to lepší. Vizuál je suprovej, za mě i dobří herci. Ale prostě nůůůůůůdááááá.

plakát

Cosmoball (2019) 

Hodně těžké hodnotit. Vizuálně se mi to líbilo, nemusí být všechno na miliardu procent jako Marvel, ale jinak velice zdařilé. Natasha je hezká. Anton je kastrovaný mentál. No a všichni ostatní jsou strašně divní. Scénář je dost slabý. Hudba těžký průměr. Nechápu HBO, proč tam není možnost originálního znění. Když si tam nastavíte ruštinu, mele to anglicky. Nechci to úplně odsoudit, protože je vidět, že se rusové snaží. Ale na druhou stranu je to strašně hloupé. 50%

plakát

Ragnarök – Konec světa (2020) (seriál) 

No tak tohle je absolutní překvapení! Hodnocení 4/5 dávám hlavně proto, že jsem od toho nic nečekal. Seriál oplývá takové mysteriózno, temnější atmosféra, rozhodně nikam nespěchá, což mu v tomhle případě ani není na škodu. Nedějí se tam totální píčoviny, kdy se chcete zabít při jejich sledování jako u amerických seriálů, což je za mne obrovské plus. Takže za mě rozhodně super překvapení.

plakát

OA (2016) (seriál) 

Tohle není úplně moje téma. Nicméně první série mne překvapila a celkem udržela, ale ta druhá... tam se to rozjelo. Fascinující, psychedelické, úžasné.