Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (23)

plakát

Než si pro nás přijde (2007) 

Až budu mít jednou pár tejdnů před kremací, tak asi takhle nějak... Nicholson s Freemanem si to rozdávají ve stylu starých dobrých dialogů dvojice Lemmon - Matthau a jde jim to moc dobře. Za mě devět z deseti.

plakát

Wind River (2017) 

Už dlouho mě nějaký film takhle nedostal. Doslova mě svou atmosférou přimrazil k sedačce kina a těch patnáct minut, co trval (delší to nebylo, žene?), jsem si prakticky nevydechl. Jeremy Renner přesvědčil, že umí hrát a ostatní mu zdatně sekundovali. Velmi mě potěšilo, že příběh nebyl rozmělněný nějakými odbočkami a přestože tempo není nijak závratné, máte pocit, že se valí dopředu jak válec. Za mě plný počet - deset z deseti.

plakát

Kapitán Exner - Denár v dívčí dlani – 2. část (2017) (epizoda) 

Snaha zabít jednou ranou co nejvíce vysílacího času vede ke ztrátě napětí, což se dá v současné době pohodlně řešit natočením a prodlouženým večerem. Musel jsem si chvíli zvykat na postavy, ale ano, dá se to docela dobře skousnout. Asi bych dal takových 65%, ale vzhledem k tomu, že jsem před Exnerem viděl australský seriál Na jezeře, nutně jsem potřeboval, aby se na obrazovce objevila alespoň část normálních, příčetných postav. Za to děkuji a přidávám hvězdu. :-) Sedmapůl z deseti.

plakát

Nejlepší ženská mého života (1968) 

Loučení mistra Maca patří k mým oblíbeným. Sovákův vnitřní hlas se nese přesně v duchu suchého humoru, který oba pánové tak luxusně ovládali. Osmapůl z deseti.

plakát

„Marečku, podejte mi pero!“ (1976) 

„Máte úhel beta.“ „No to nemám!“ Kult všech kultů, který znám prakticky nazpaměť a přesto si vždycky rád všechny ty hlášky oživím. Deset z deseti.

plakát

Ducháček to zařídí (1938) 

To je bůžek? To není milostivá paní? Je, že jo? Vcelku jednoduchou hříčku povyšuje svým excelentním výkonem Vlasta Burian do nejvyšších pater domu komedií. Pro mně patří k těm, kterou rád shlédnu kdykoliv se objeví na obrazovce. Devět z deseti.

plakát

Nebe a dudy (1941) 

Je to naivní? Je. Je to pohádka? Je. Ale má to tak skvělou atmosféru, že člověk má chuť být lepší. Za mě devět z deseti.

plakát

Prázdniny v Římě (1953) 

Tenhle film patří mezi moje nejnej. Když Audrey řekne „Řím, v každém ohledu Řím“, tak musím sedět, jak mi slábnou kolena. Za mne deset z deseti.

plakát

To neznáte Hadimršku (1931) 

Pro mne jeden ze slabších Burianových filmů. Samozřejmě tam je pár luxusních hlášek, ale celkově to nemělo šťávu. Chápu, že v tehdejší době některé role vyžadovaly určitou exaltovanost, ale Mici Angoru bych s chutí utloukl gramofonovou desku. Za mě šest a půl z deseti.

plakát

Slíbená princezna (2016) (TV film) 

Bože, jak hluboko jsi klesla, kinematografie pro děti všeho věku. Opravdu si nevzpomínám, kdy se naposledy stalo, že jsem se ve třičtvrti na deset podíval na hodinky a ono bylo teprve půl deváté. Za ta nekorektně ukecaná zvířata jeden z deseti.