Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Energický a neúplatný revident bankovní filiálky v Renešově Popelec Hadimrška je vyslán do Prahy se závažným úkolem zachránit před bankrotem velkoobchod s gramofony, firmu Zlatník a spol. Její mladý majitel se totiž víc než o obchody stará o kabaretní zpěvačku Mici Angoru. Popelec vtrhne do podniku jako vichřice s pevným úmyslem uvést vše do naprostého pořádku za každou cenu. Mimo jiné oznámí panu Zlatníkovi, že se musí oženit s Astou, dcerou bohatého konzula Wielanda. Ta se sice nebrání sňatku s mužem, který jí byl poněkud nezvyklým způsobem vybrán, ale chce se přesvědčit, jaký je. Domluví se s dívkou ucházející se u Zlatníka o místo sekretářky, aby se mohla s budoucím manželem co nejlépe seznámit. A Popelec se pouští do boje s Mici Angorou, která se nehodlá vzdát snadného života z peněz Zlatníkovy firmy. (TV Nova)

(více)

Recenze (182)

Eva_Krejcova 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mám moc ráda je prostě úžasný a ty hlášky tak to nemá chybu jak říká zaměstnanec pana Zlatníka pan Puntík o Mici Angoře "Krasavice inteligentní" nebo jak píše Kleopatra ta scéna jak Hadimrška je ve sprše a pěkně se tam kroutí a říká "pojďte si pro mě"!!! tak to opravdu nemá chybu nebo když vlítne do krám s gramofonovými deskami a začne tam udílet rozkazy a všichni jsou z něj paf. ()

Véronique 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších Burianových komedií. Tak moc ještě připomíná starší éru němého filmu, některá gesta herců jsou nadbytečná. Přesto má film své nezaměnitelné kouzlo již od samého počátku, kdy poznáváme poctivého Popelce Hadimršku ve své domovině, malé české vesničce. Tam ho zastihne příkaz z vyšších míst, aby se odebral do města a zkrotil rodinným majetkem rozhazujícího mladého majitele gramofonové společnosti... Hadimrška se tak zaplétá do spletence vztahů, který nemůže skončit jinak, než komicky:) Velmi povedený je šlágr "To neznáte Hadimršku", který provází celý film a dotváří už tak příjemnou atmosféru filmu. Na plátně se objevuje celá škála tehdejší herecké špičky, což plně dokazují v mnoha nezapomenutelných scénkách. ()

Reklama

pytlik... 

všechny recenze uživatele

První třetina filmu, tj. příjezd revizorův a rázné dělání pořádku ve firmě, patří k tomu nejlepšímu, nejlegračnějšímu, co Burian na plátně předvedl ("od zítřka se vám sníží plat, zato se vám práce přidá"). Bohužel, počínaje scénami ve vile, úroveň velice rychle upadá - absence humoru, škrcení Svozilové, označení Buriana za vola, mnoha uživateli zde opěvovaná scéna ve sprše, která mi ale přijde dost trapná. Navíc Grossová přehrává, v každé scéně se šklebí a kroutí očima, z Valentové coby Mici Angory by se udělaly v pohodě dvě dvacátnice, u ní mi taky vadilo, jak bez skrupulí využila pro sebe záslužný Burianův čin z mládí. ()

MovieFive 

všechny recenze uživatele

To neznáte Hadimršku ve mně zanechal dojem jedné z nejzábavnějších Fričových komedií. Líbí se mi tak akorát zamotaný děj, který ke konci začal zavánět mírným překombinováním, ale naštěstí se stihnul srovnat a proto si odnáším výborný filmový zážitek, jistě zásluhou nejen dokonalého výkonu Vlasty Buriana, nýbrž celého ansámblu (jmenovitě bych vyzdvihla vedlejší roli Jindřicha Plachty). ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Hadimrška je velmi lehká komedie, žádná filozofie nebo skryté poselství. Vadí mi, že se postavy ve filmu chovají jak blbci a my nevíme proč, motivy jejich jednání jsou neznámé. Burian sice perlí, ale jeho silné roky ho teprve čekají. Na dobu svého vzniku určitě nadprůměr, jinak ale mají Lamač i Frič na kontě mnohem zásadnější kusy. 80% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Poprvé na filmovém plátně herečka Světla Svozilová. (M.B)
  • Ve filmu zazněla píseň s názvem „Píseň psacího stroje“, ke které složili hudbu Jára Beneš, Ferry Gyulai, Jan Stark, text písně napsali Jaroslav Mottl, Fráňa Vodička a nazpívali ji Marie Grossová a Lída Theimerová. Dále zazní píseň „Mne koupali co děcko v horké lázni“, ke které hudbu složili Jára Beneš a Bedřich Kerten, text písně napsali Jaroslav Mottl, Fráňa Vodička a nazpíval ji Vlasta Burian. Také zde zazní píseň „Růžové psaníčko“, ke které hudbu složil Jára Beneš a text písně napsali Emanuel Brožík a Fráňa Vodička. (GASTON73)

Reklama

Reklama