Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Okresní přebor

Okresní přebor (2010)

Začátek byl hodně slow, ale pak se seriál parádně rozjel. Fotbal na okresní úrovni je u nás záležitost každý vesnice, takže starosti Slavoje zná spousta lidí a až na pár situací dotaženejch do extrému(např. konvoj) je to natočený neuvěřitelně věrně. Klasicky vidlácký dialogy, na Emmy aspirující Vetchý nebo prostě jen ta blízkost realitě z toho dělaj špičkovej seriál pro širokou masu lidí. Kdysi jsem se bavil Koženým sluncem jako nejlepším filmem u nás s tématikou týhle okresní kopaniny, ale když jsem to viděl po zhlédnutí Okjesního pjeboju, tak mně to najednou přišlo strašně suchý, tak to Přebor přebil.

Přátelé

Přátelé (1994)

Druhá půlka nedosahuje kvalit prvních řekněme čtyř sérií, ale pořád je to špička. A největší zásluhu na tom má dvojka Chandler a Joey, myslím, že právě jejich rozdělením ztratili tvůrci spoustu možností vtipů, protože na soužití s Monikou se tolik vtipného najít nedá, zvlášť pro mě, který má Moniku za nejslabší článek celé party. V nejlepším přestat, neřešim dílčí nepovedný fóry nebo některý díly úplně o ničem, ale např.bezradnost u zápletky Joeyho a Rachel, kterou táhli dvě série a pak je takhle trapně rozdělili, aby mohli skončit tam, kde začali, to už je pro mě průser většího formátu. Ale pořád výjimečnej sitcom, ve kterým se daří i do vážných scén vkusně nacpat nějaký vtip na odlehčení atmosféry.

Nemocnice na kraji města

Nemocnice na kraji města (1977)

Naprostá klasa českého seriálu, hvězdné obsazení, výborné výkony, nenapodobitelný scénář Jaroslava Dietla. Každý, kdo si v tomto seriálu zahrál se stal svojí postavu pro zbytek herecké kariéry. Nejlepší postavou je jednoznačně doktor Štrosmajer, následován třeba doktorkou Fastovou nebo tim lumpem Arnoštem, který ale svůj charakter ukazuje zejména v druhé části, kdy si mě jako postava naprosto získává svou dominancí a neústupností. Naopak osazenstvo Sovího hradu, tj. primář Sova, Ema a posléze i svazačka Alžběta, mě nikdy extra sympatické nebylo. Jsem přesvědčen, že u Sovy je to způsobeno Ladislavem Chudíkem, s nebožtíkem Karlem Hogerem by se seriál i postava noblesního primáře dostala ještě o kousek výš. A u Alžběty to je tím jediným dobovým poselstvím, které Dietl do seriálu vpasoval, budiž mu ke cti, že tím seriál nijak netrpí.

Čtvrtá hvězda

Čtvrtá hvězda (2014)

Dejvický divadlo úspěšně balancuje na hraně jedinečnýho absurdního humoru a trapna i na hranici vysílání kolem 10.hodiny večerní. Kdo na to není, tak ho to uráží celou dobu, já musim uznat, že na první podívání se to taky kolikrát ubalancovat nepovedlo a místo smíchu došlo na tázávou frázi "WTF". Sestava parádní, ale stejně všichni stojej až Trojanem.

Byl jednou jeden dům

Byl jednou jeden dům (1974)

Ta strašně kvalitní mozaika dílčích charakterů a příběhů na pozadí náročné doby působí ve finále jen jako záminka. Záminka k tolika skvostným hereckým výkonům tolika hvězd, že to nemá obdoby. Když vypíchnu jen Nedbala, Hlaváčovou, Adamíru, Valu a Medřickou, mám pocit, že jsem na někoho zapomněl. Když pominu budovatelský závěr a pětatřicetiletého teenagera Hrzána (i tak výborného), mám pocit, že stěhování trafiky od Bia Illusion tunelem pod Ďábelskými ostrovy k obvazišti Boccacio nemá chybu.

Zdivočelá země

Zdivočelá země (1997)

Unikátní televizní počin, mapující část našich dějin ve 20. století. Tu část, kdy se z hrdinů, kteří pomáhali ukončit 2. světovou, stali třídní nepřátelé a odpad, který se musel zadupat do země i se všemi příbuznými a věrnými známými. První dvě série, zejména druhá z lágru, jsou drsným a dobře udělaným svědectvím a v tuhle chvíli seriál skončit, tak ho považuju možná za úplně nejlepší co se u nás po 89´ natočilo. Ale ani autoři původně dobře myšleného díla neměli dostatek sebereflexe. Třetí série už obsahovala spousta zbytečných příběhových linek a divných náhod, ale čtvrtá série tomu nasadila korunu. Ať už jsou to trapná úmrtí (Cassidy, Lojza z dřívějška, Putna i sám Made v závěru) nebo naprosto zbytečný intro do roku 1989, kde se všichni opálili a zešedivěli, závěr seriálu mě totálně zkazil dojem, ale ***** ze soucitu a z nostalgie na to, kdy měl seriál jen dvacet dílů.

Případy 1. oddělení

Případy 1. oddělení (2014)

Inspirováno vlnou kriminálek, se kterými se v novém století roztrhl pytel. Česká televize našla správný scénář až po 14-ti letech. Seriál dostal pět hvězd natvrdo.

Ve jménu vlasti

Ve jménu vlasti (2011)

Výborný špiclovací a konspirační dílo, užívám si sledovačky, tajný hesla a schůzky, vysoký hry zpravodajských služeb i netradiční pohled z teroristický strany. Prakticky po každým dílu jsem se klepal na další. Brody je výbornej, Carrie mu zdatně sekunduje, i když mně je těžce nesympatická, postupem času se pro mě hlavním frajerem stává Quinn.